«Τρελαίνει» τους «Reds» ο Αγκιμπού (vids)

«Τρελαίνει» τους «Reds» ο Αγκιμπού (vids)

Μεγάλο αφιέρωμα για την καριέρα του Αγκιμπού Καμαρά, που είναι βασικός μεταγραφικός στόχος της Λίβερπουλ και απασχολεί καθημερινά τα ΜΜΕ στο Νησί

Ο Αγκιμπού Καμαρά πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και ταυτόχρονα να «εκτοξεύσει» την αξία του μέσα σε λίγους μήνες, αφότου «πάτησε» το πόδι του στο λιμάνι. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε για «ψίχουλα» από τη Λιλ και πλέον είναι από τους πλέον «περιζήτητους» παίκτες στο μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Νιούκαστλ να παρακολουθούν στενά την περίπτωση του.

Ο ίδιος ο Αγκιμπού με τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν, κέρδισε και τον ομοσπονδιακό τεχνικός της Γουινέας και βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας στα γήπεδα του Καμερούν για το Κόπα Άφρικα. Αυτό τον ένα μήνα θα «πέσουν» ακόμη περισσότερα «μάτια» πάνω του, την ώρα μάλιστα που τα σενάρια γύρω από το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ γίνονται όλο και πιο έντονα.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα στο Νησί για τον Αγκιμπού Καμαρά και τους κόκκινους είναι καθημερινά πλέον, ενώ στα περισσότερα εξ αυτών γίνεται λόγος και για την πολύ καλή σχέση που έχουν οι δυο ομάδες από το καλοκαίρι του 2020 και τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα. Μάλιστα, το «planetfootball.com» έκανε μεγάλο και εκτενές αφιέρωμα για τον νεαρό Αφρικανό ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων και την καριέρα του, με αφορμή το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ, η οποία δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτηση του ακόμη και τον Γενάρη.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σύμφωνα με τους Άγγλους μετά την έναρξη του Κόπα Άφρικα και των πρώτων ματς των ομίλων όπου θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες, αλλά και το διάστημα απουσίας τους, αφού μην ξεχνάμε ότι η Λίβερπουλ έχει τρεις παίκτες στο Καμερούν (Σαλάχ, Μανέ, Κεϊτά). Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το μεγάλο αφιέρωμα για τον Αγκιμπού, οι Άγγλοι μιλούν για έναν «θησαυρό» στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι μόλις 20 χρονών και έχει όλα τα φόντα να «λάμψει.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για την καριέρα του, από το ξεκίνημα του και τη μεταγραφή στη Λιλ μέχρι τον Ολυμπιακό, όπου και στέκεται περισσότερο μιας και τους προηγούμενους μήνες έκανε «θραύση» έχοντας σε 25 ματς 5 γκολ και 4 ασίστ. Η Λίβερπουλ εφόσον αποφασίσει να προχωρήσει την περίπτωση του θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της ένα ποσό περίπου στα 20.000.000 ευρώ αν θέλει να πείσει τον Ολυμπιακό, την ώρα μάλιστα που ακούγονται πως θέλουν σαν… τρελές τον παίκτη και η Νιούκαστλ αλλά και η Λέστερ.

Οι λόγοι που τον θέλει ο Κλοπ

Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Το στιλ του θυμίζει πιο πολύ σε Ενγκολό Καντε όσον αφορά τη σωματοδομή και τον τρόπο παιχνιδιού, όμως δεν αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Γάλλο μέσο. Ο μέσος του Ολυμπιακού είναι πιο προωθημένος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο και πιο δημιουργικός.

Εκτός από αυτό όμως δεν υστερεί καθόλου στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει κάνει τρομερή εντύπωση στον Γιούργκεν Κλοπ, όπως αναφέρει και το αφιέρωμα. Το παράδειγμα που έφερε χηλά στη μεταγραφική λίστα της Λίβερπουλ τον Αφρικανό δεν είναι άλλο από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Αγκιμπού έδειξε γιατί ταιριάζει στα «θέλω» του Κλοπ, καθώς ήταν ο πρώτος σε ντρίμπλες στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα ο πρώτος και σε αναχαιτίσεις και κερδισμένες μπάλες.

Αυτό τον κάνει υπερπολύτιμο για μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ και τον τρόπο παιχνιδιού της και για αυτούς τους δυο λόγους είναι υπό στενή παρακολούθηση. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως είναι και πολυθεσίτης κάτι επίσης σημαντικό για τον Κλοπ και τη Λίβερπουλ, αφού μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ, αλλά και σαν κρυφό φορ, αλλά και σε όλες θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ