ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ιωνικός 1-0

Χάρη σε γκολ του Περέα, ο εξαιρετικός ΠΑΣ του δεύτερου ημιχρόνου, επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ιδανικό ποδαρικό στο νέο έτος έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα! Μετά από δύο σερί ήττες στο κλείσιμο του 2021, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά επέστρεψε στις νίκες, χάρη στο 1-0 επί του Ιωνικού με γκολ του Περέα και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως δύο ματς παραπάνω από Παναθηναϊκό και Άρη που ακολουθούν.

Χωρίς αναπληρωματικό τερματοφύλακα παρατάχθηκαν στο ματς οι γηπεδούχοι που είχαν έξι κρούσματα σε ποδοσφαιριστές ενώ τρία είχε και ο Ιωνικός ο οποίος έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη και αρχίζει να αγχώνεται.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν καλό από άποψη ρυθμού, δεν είχε ευκαιρίες όμως. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά χωρίς επιτυχία αφού τα λάθη στη μεσαία γραμμή κυριαρχούσαν. Ο Ιωνικός πάντως ήταν λίγο πιο δραστήριος επιθετικά, με τον Άοσμαν για ακόμη ένα ματς να είναι ο κινητήριος μοχλός και στο 9′ ήρθε η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο ματς όταν ο Βαλεριάνος εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό μετά ο Άοσμαν με όμορφη ενέργεια έστρωσε στον Λένις ο οποίος σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο 14΄ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει. Λιάσος και Περέα έπιασαν δύο σουτ, με τον Χουτεσιώτη να βγάζει το πρώτο και τον Τσιγκρίνσκι να βάζει την κόντρα στο δεύτερο. Ντάλσιο και Σνάιντερ είχαν από μία καλή στιγμή για κάθε ομάδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που ολοκληρώθηκε – μάλλον δίκαια – χωρίς γκολ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μεταξάς πέρασε στο ματς τον Μορέιρα και εκεί άλλαξε το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά, απείλησε τρεις φορές, με Σάλιακα, Μιλιντσεάνου και Περέα ο οποίος τελικά βρήκε δίχτυα στο 51′. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Μορέιρα έβγαλε για τον Μιλιντσεάνου ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει και τον Κολομβιανό από κοντά να κάνει το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιωνικός «άγγιξε» την ισοφάρισε, αλλά ο Λένις αστόχησε από ιδανική θέση. Ο ΠΑΣ έδωσε χώρο στον Ιωνικό από εκείνο το σημείο και μετά κι έγινε πολύ επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 71′ ο Μιλιντσεάνου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με σουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης αστόχησε από ωραία μπαλιά του Μπρένερ. Στο 85′ ο Περέα σκόραρε ξανά, με το γκολ να ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ και το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσμπε, Κάργας, Πέερσμαν, Μπρένερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ(46′ Μορέιρα), Περέα(90+2′ Σιόντης), Μιλιντσεάνου(82′ Mίνα)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες(75′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις(59′ Τουράμ), Άοσμαν, Κιάκος(59′ Μάντζης), Μάναλης(59′ Καμπράλ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ