Ασύλληπτο: Σε 360 λεπτά οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού έχουν 2 ευκαιρίες από στημένα

Ασύλληπτο: Σε 360 λεπτά οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού έχουν 2 ευκαιρίες από στημένα

Ακόμα μία απάντηση για τη βελτίωση του Παναθηναϊκού τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής συμπεριφοράς, όσο και αποτελεσμάτων.

Ο Παναθηναϊκός αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχει δημιουργήσει ένα σερί επιτυχιών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει εδραιωθεί πλέον στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και φιλοδοξεί να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που επιβάλλεται στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους αντιπάλους του, αλλά δεν είναι μονάχα η μεσοεπιθετική γραμμή που κάνει τη διαφορά.

Ναι, οι πράσινοι στα περισσότερα παιχνίδια τους έχουν την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους αντιπάλους τους. Είναι δημιουργικοί, έχουν φαντασία στο γήπεδο, βγάζουν αυτοματισμούς. Όμως δεν είναι μονάχα η επίθεση που κάνει τη διαφορά. Η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, μετά και την επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ, είναι εξαιρετική. Αποτυπώνεται αυτό στα αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Τρία στο πρωτάθλημα, με Ατρόμητο, ΠΑΣ και Άρη και ένα στο Κύπελλο με τον Βόλο. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα έξι τελευταία του παιχνίδια, αυτό από την ΑΕΚ, που έφερε και την μοναδική ήττα το τελευταίο δίμηνο!

Αλλά το πραγματικά εντυπωσιακό δεν είναι το μηδέν παθητικό. Είναι πως οι αντίπαλοι δεν δημιουργούν καν ευκαιρίες για να σκοράρουν απέναντί του. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη και Βόλο, οι πράσινοι όχι μόνο δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται, αλλά ούτε καν να απειλείται. Σε ροή αγώνα καμία από τις τέσσερις αυτές ομάδες δεν έκανε ευκαιρία. Οι δε τελικές προσπάθειες; Πέντε ο ΠΑΣ, τέσσερις ο Άρης, τρεις ο Ατρόμητος, τρεις ο Βόλος. 15 τελικές σε 4 ματς. Και απ’ αυτές; Μόνο δύο αληθινές ευκαιρίες, που προήλθαν από στημένες φάσεις.

Μία έκανε ο ΠΑΣ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα που σταμάτησε στο δοκάρι και μία ο Άρης, όταν ο Μπεναλουάν σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Δύο ευκαιρίες, από στημένες φάσεις, σε σύνολο 360 αγωνιστικών λεπτών. Απολογισμός που δίνει πολλές από τις απαντήσεις για τη συνεχή βελτίωση του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ