Ετσι παίζοντας, δικαιούται να κοιτάζει ψηλότερα…

Ετσι παίζοντας, δικαιούται να κοιτάζει ψηλότερα…

Ένα τετράγωνο Λατίνων είναι που οδήγησε τους πράσινους στην επιτυχία. Οι σκόρερ Παλάσιος και Αϊτόρ, οι δημιουργοί Χουανκάρ και Βιγιαγάνιες.

Ηταν θέμα ανωτερότητας. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Μπορεί για τους οπαδούς του Αρη να ακούγεται σοκαριστικό αλλά είναι η διαπίστωση που προκύπτει από όσα κατέθεσαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Ο Αρης άρχισε και τελείωσε με το δοκάρι του Μπεναλουάν. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο και πήρε τη μεγάλη νίκη με το καθαρό 2-0.

Στον Αρη έχουν δικαιολογημένα να λένε για τις πολλές απουσίες της ομάδας μεσοεπιθετικά. Εχουν και κάτι ακόμα. Ότι δεν φοβήθηκαν να παίξουν ανοικτά και να κυνηγήσουν το καλό αποτέλεσμα. Αυτό ως ένα βαθμό διευκόλυνε τα σχέδια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είδε την ομάδα του να αποδίδει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να βγάζει στο χορτάρι όσα ο ίδιος διδάσκει στην προπόνησή.

Ένα τετράγωνο Λατίνων είναι που σήκωσε στις πλάτες του τους πράσινους και τους οδήγησε στην επιτυχία. Οι σκόρερ Παλάσιος και Αϊτόρ, οι δημιουργοί Χουανκάρ και Βιγιαγάνιες. Ο τελευταίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του τον τελευταίο καιρό κι είναι σαν να φωνάζει ότι πρέπει να του ανανεωθεί το συμβόλαιο. Ο Παλάσιος ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιοβάνοβιτς δημιουργώντας και σκοράροντας. Απλώνοντας το παιχνίδι του σε όλο το πλάτος του γηπέδου ο Παναθηναϊκός βγάζει περισσότερους παίκτες στην υποδοχή της τελικής πάσας και έτσι έχει περισσότερες επιλογές στο σκοράρισμα.

Δείτε προσεχτικά της φάση του πρώτου γκολ και θα καταλάβετε. Όταν δεν αισθάνεσαι ανασφαλής στα μετόπισθεν τότε βγαίνει πιο άνετα μπροστά και στέλνεις περισσότερους παίκτες να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Αυτό συμβαίνει στο τριφύλλι κι έτσι μαζεύονται οι βαθμοί στο σακούλι.

Η συζήτηση για την τέταρτη θέση δεν μπορεί πια να είναι η πιο συχνή. Το πως η ομάδα εξακολουθώντας να παίζει το ίδιο καλό ποδόσφαιρο θα καταδιώξει και θα προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είναι η συζήτηση που οφείλουν να κάνουν στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα έμαθε να κρατά το μηδέν στην άμυνα και να στάζει δυο γκολ στην επίθεση. Σπουδαία υπόθεση για μια ομάδα που μέχρι τώρα σκορπούσε βαθμούς από εδώ και από εκεί προδομένη από επιπολαιότητες στην άμυνά της.

Αν συνεχίσει έτσι τότε υπάρχουν περιθώρια και να κοιτάξει πιο ψηλά και πιο μακριά. Κι εδώ έρχεται το μεγάλο στοίχημα της ενίσχυσή της που δεν αφορά ένα μπακ το οποίο θα αποτελεί εναλλακτική επιλογή για τον Χουανκάρ. Με ένα εξτρέμ και ένα εσωτερικό χαφ ποιότητας η ομάδα ανεβάζει επίπεδο. Ο λαβωμένος Αρης έχει τώρα να ελπίζει ότι στα μέσα Φλεβάρη στο CAS θα βρει δίκιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ