Τι ακριβώς ψάχνουν οι «μεγάλοι» στις μεταγραφές

Τι ακριβώς ψάχνουν οι «μεγάλοι» στις μεταγραφές

Ο Ιανουάριος σημαίνει μεταγραφές και οι «Big 5» του ελληνικού ποδοσφαίρου «χτενίζουν» την αγορά...

Το πρώτο μισό της σεζόν στη Superleague ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας να είναι και πάλι φαβορί για τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα και έχουν απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη ΑΕΚ, ενώ ακολουθούν πιο πίσω ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, ενώ έχει και τα play off, όπου ουσιαστικά θα κριθούν τα πάντα τόσο για τον τίτλο, αλλά και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας σεζόν. Σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη αναμφίβολα θα παίξει και το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου για τους «μεγάλους» της Superleague, αφού και οι 5 είναι ενεργοί στην αγορά, ψάχνοντας για μια ή και παραπάνω προσθήκες.

Εξάλλου ο Ιανουάριος στο ποδόσφαιρο σημαίνει μεταγραφές και Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης έχουν «δουλέψει» πάνω σε αυτό το κομμάτι το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν, αλλά και να καλύψουν «κενά» που εντοπίστηκαν στους πρώτους μήνες. Οι «μεγάλοι» λοιπόν ψάχνονται στην αγορά και έχουν επαφές με ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και ομάδες, ώστε να καλύψουν «τρύπες» στο ρόστερ τους και to10.gr παρουσιάζει τις… ανάγκες Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Άρη.

Σε ποιες θέσεις κοιτάζουν παίκτες Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που προπορεύεται και στη βαθμολογία είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί σίγουρα για αριστερό μπακ, προκειμένου να παίρνει ανάσες ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος παίζει ασταμάτητα από το ξεκίνημα της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι κοιτάζουν αρκετές περιπτώσεις, έχουν διερευνητικές επαφές, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο όνομα προς το παρόν. Από εκεί και πέρα, προς το παρόν τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι για άλλη προσθήκη μέσα στον Γενάρη, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάτι τέτοιο στο μεταγραφικό παζάρι.

Η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ από την πλευρά της δεδομένα θέλει να βρει έναν ποιοτικό κεντρικό μέσο που να μπορεί να αγωνιστεί και σαν 6αρι και σαν 8αρι, αφού το πρόβλημα της ήταν ξεκάθαρο στη συγκεκριμένη θέση στο πρώτο μισό της σεζόν. Ωστόσο, παρότι δεν ακούγεται κάτι περαιτέρω είναι πιθανό να υπάρξει ακόμη μια προσθήκη στην Ένωση, εφόσον φυσικά βρεθεί η κατάλληλη και ποιοτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας της, αφού στη θέση αυτή ο Μισελέν δεν φαίνεται να έχει πείσει ιδιαίτερα τον Αργύρη Γιαννίκη.

Ο Μπότο έφερε… αέρα μεταγραφών στον ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα, η ομάδα που θα είναι πιο ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη αναμένεται να είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά απογοήτευσε με την εικόνα του στο πρώτο μισό και φάνηκε ότι έχει πολλά προβλήματα και ρόστερ με κενά. Η έλευση του Ζοσέ Μπότο δεδομένα θα φέρει παίκτες, ενώ έτσι κι αλλιώς διαμήνυσε προσθήκες και μάλιστα σημαντικές και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Ήδη στους ασπρόμαυρους έχουν επιστρέψει από τους δανεισμούς τους οι Ζαμπά και Τσόλακ και υπολογίζονται, ενώ δεδομένη είναι και η μεταγραφή του Γιοάν Σάστρε, που θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί , αφού ήδη είναι σε επαφές με δυο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για τη μεσαία του γραμμή (αμυντικό χαφ και 10αρι) και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Τέλος, όσον αφορά την περίπτωση του τερματοφύλακα, ο ΠΑΟΚ ίσως ψαχτεί από τώρα, αφού το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν θα ανανεώσει. Ήδη στον Δικέφαλο του βορρά γίνεται μια προεργασία, ενώ αν πουληθεί από τον Γενάρη ο Έλληνας γκολκίπερ (ακούγεται για μεγάλη πρόταση από Σαουδική Αραβία) δεδομένα θα αποκτηθεί και τερματοφύλακας.

Οι… ανάγκες Παναθηναϊκού και Άρη

Ιδιαίτερα κινητικός αναμένεται να είναι και ο Παναθηναϊκός τις επόμενες μέρες, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει τουλάχιστον 2-3 παίκτες, που ενδεχομένως να γίνουν και παραπάνω αν αποφασίσει πως θέλει και στόπερ, μιας και υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών στο κέντρο της άμυνας. Όμως οι θέσεις που έχουν προτεραιότητα για το τριφύλλι είναι του αριστερού μπακ, ειδικά όσο δεν ανανεώνει και ο Χουάνκαρ, με τους πράσινους να παρακολουθούν τις περιπτώσεις των Γκάνεα, Ζαγαρίτη αλλά και Φεράρι από την ελληνική αγορά. Εκτός από τον πλάγιο αμυντικό όμως ο Γιοβάνοβιτς έχει εισηγηθεί και την απόκτηση ενός κεντρικού μέσου που να μπορεί να προσφέρει και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Έναν παίκτη τύπου Μαουρίτσιο, με το όνομα που ακούγεται έντονα να μην είναι άλλο από του Λούκας Σίλβα, που αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης στο παρελθόν. Ο Βραζιλιάνος προτάθηκε αλλά είναι μια πολύ δύσκολη και «αλμυρή» υπόθεση.

Ο Άρης είναι βάσει βαθμολογίας πίσω από τους άλλους 4 «μεγάλους», αλλά κουβαλάει και το -6 από την υπόθεση Λάσκοφ. Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι και οι κίτρινοι έχουν «κενά» που θα καλύψουν. Έχουν ήδη κλείσει τον Λουίς Πάλμα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα ψάξει τρεις ακόμη προσθήκες στις επόμενες μέρες. Η πρώτη και πιο σημαντική είναι αυτή ενός 10αριου, ενώ ψάχνεται και για αμυντικό χαφ, αλλά και για επιθετικό. Ο λόγος είναι ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά λείπει στο Κόπα Άφρικα, αλλά και ο Δημήτρης Μάνος δεν έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ ουσιαστικά δεν υπολογίζεται ο Κώστας Μήτρογλου που πιθανότατα θα αποχωρήσει τον Γενάρη.

Τέλος, εκτός από τους «Big 5», ενεργός είναι και ο ΟΦΗ, ο οποίος φαίνεται να κινείται πολύ έντονα τα τελευταία 24ωρα στην αγορά για να βρει επιθετικό έχοντας τη φιλοδοξία της 6αδας. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια κάνει εξαιρετική πορεία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και βλέποντας πως ουσιαστικά θα παλέψει μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία προνομιούχο θέση των play off, θα προσπαθήσει να πάρει να κάνει την υπέρβαση και να αποκτήσει έναν ποιοτικό φορ που θα κάνει τη διαφορά και θα τον στείλει στην πρώτη εξάδα μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ