Μπαντιουγκού Φαντιγκά – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταλέντο που έφερε ο Ολυμπιακός (vids)

Μπαντιουγκού Φαντιγκά – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ταλέντο που έφερε ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά έχει έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε to10.gr και αναμένεται να υπογράψει στους ερυθρόλευκους. Ποιός είναι ο νεαρός μέσος και οι συγκρίσεις με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει απλώσει «δίχτυα» στη γαλλική αγορά και έχει καταφέρει να βρει «λαβράκια», που έχουν «εκτοξεύσει» την αξία τους στο λιμάνι. Τρανά παραδείγματα αποτελούν οι Παπέ Αμπού Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και ο Αρτούρ Μαζουάκου παλιότερα, με τους πρωταθλητές να έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο στη Γαλλία (λόγω και των Μοντεστό και Καρεμπέ), όπου κινούνται για ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών, άλλωστε αποτελεί ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και με… εξειδίκευση στην γαλλική αγορά. Το πλάνο του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο και με βάση αυτό είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την απόκτηση ενός ακόμη σπουδαίου ταλέντου. Ο λόγος για τον Μπαντιουγκού Φατιγκά, ο οποίος είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού, ενώ όπως αποκάλυψε to10.gr βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να έχει τις τελικές επαφές με τη διοίκηση των ερυθρόλευκων και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Η συνεργασία του Φαντιγκά με την Παρί Σεν Ζερμέν εκπνέει τον Ιούνιο και ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να ανανεώσει. Ο Ολυμπιακός τον κλείνει από τώρα, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν η γαλλική ομάδα θα δεχθεί να τον αφήσει από τώρα στους Ερυθρόλευκους ή εάν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ της έως το τέλος του συμβολαίου του και εν συνεχεία θα του δώσει το ελεύθερο να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει στους Πειραιώτες. To10.gr με αφορμή την κίνηση των Πειραιωτών με το αστεράκι της Παρί σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σπουδαίο ταλέντο που αναμένεται να υπογράψει στους πρωταθλητές.

Ο Φαντιγκά, η Παρί και ο Τούχελ

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2001 και είναι ύψους 1,78 μ, ενώ το καλό του πόδι είναι το δεξί. Έχει γεννηθεί στο Παρίσι και η καταγωγή του είναι από το Μάλι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και θυμίζει αρκετά τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες έκανε το ίδιο δρομολόγιο ουσιαστικά από τη Ligue 1 στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έχει παίξει σε σχεδόν όλες τις ομάδες της. Ο 20χρονος χαφ βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας του Παρισιού στα 12 του χρόνια και στα 18 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρί για τρία χρόνια. Έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα με τη φανέλα της οποίας έχει κάνει δέκα συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, παίζοντας στο πλευρό των Νεϊμάρ και Εμπαπέ. Τη φετινή σεζόν δεν είναι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας των Παριζιάνων, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να μην του έχει δώσει καμία ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ταλέντο του Φαντιγκά είναι δεδομένο, όπως και η βελτίωση του χρόνο με τον χρόνο. Ο άνθρωπος που τον πίστεψε ωστόσο και τον έφερε στο προσκήνιο στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο νυν πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός τεχνικός του έδωσε χώρο και χρόνο και ο Αφρικανός μέσος άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν από τα μαλλιά. Ο Τούχελ σε συνεργασία με τον Τιάγκο Μότα που είναι στην Κ19 της γαλλικής ομάδες δούλεψαν με τον Φαντιγκά και τα ρεπορτάζ και στη Γαλλία μιλούν για ένα ακατέργαστο διαμάντι που μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα.

Ο Φαντιγκά τον Φεβρουάριο του 2021 δόθηκε δανεικός στην Μπρεστ, η οποία μάλιστα έκανε μία επαφή με την Παρί για να τον αγοράσει, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει. Εκεί είχε 6 συμμετοχές, ενώ η τελευταία του συμμετοχή έχει καταγραφεί στις 18 Απριλίου 2021, όταν έπαιξε ένα λεπτό στο παιχνίδι κόντρα στη Λανς.

Ο Φαντιγκά είναι μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και η περίπτωση του θα έχει ευτυχή κατάληξη το επόμενο διάστημα, με τον μέσο από το Μάλι να είναι αποφασισμένος. Και κυρίως έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αγκιμπού, αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό από τη Γαλλία και έχουν δικαιωθεί απόλυτα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία τους και προσελκύοντας μερικά από τα σπουδαιότερα κλαμπ της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ