ΑΕΚ – Ένας μήνας που θα κρίνει μια σεζόν

ΑΕΚ – Ένας μήνας που θα κρίνει μια σεζόν

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση και αναμένεται να πάει χωρίς ανάσα για τον επόμενο μήνα ο οποίος είναι γεμάτος από ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μετά από δέκα μέρες αγωνιστικής απραξίας (ελέω της αναβολής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) η ΑΕΚ ετοιμάζεται για επιστροφή στη δράση. Η Ένωση έκανε ιδανικό ποδαρικό στη χρονιά με τη νίκη επί της Λαμίας και τώρα θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό στο άδειο ΟΑΚΑ (16/1, 17:15) μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα «φωτιά» που θα κρίνει τα πάντα για τη φετινή σεζόν.

Η γκέλα του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα επέτρεψε στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να μειώσει τη διαφορά στους εννιά βαθμούς, αλλά ακόμα η απόσταση από την κορυφή είναι τέτοια που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη ή κουβέντα για επιστροφή στην κούρσα του τίτλου. Κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα, με ντέρμπι σε Λεωφόρο και Τούμπα.

Φουλ των ντέρμπι με αστερίσκους

Όχι όμως ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Από την προσεχή Κυριακή που θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου που θα την φιλοξενήσει στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, η Ένωση θα έχει ματς ανά τρεις-τέσσερις μέρες με τουλάχιστον τρία ντέρμπι για τις δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Στις 19 του μηνός οι «κιτρινόμαυροι» θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη όπου θα παίξουν με τον ΠΑΟΚ για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου και στις 23 Ιανουαρίου θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μετά από αυτό το ματς έχει οριστεί η ρεβάνς με τον έτερο Δικέφαλο για την οποία ας βάλουμε έναν αστερίσκο λόγω πιθανής τροποποίησης του προγράμματος.

Υποθέτουμε λοιπόν για την οικονομία της κουβέντας ότι η ρεβάνς θα γίνει όπως προβλεπόταν αρχικά, με την ΑΕΚ στις 30 του μηνός να υποδέχεται για τη Super League τον Βόλο και τρεις μέρες μετά να παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Στις 6 Φεβρουαρίου θα παίξει με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια αν έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου – και εφόσον το πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει – θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναιτωλικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε περίπτωση που αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, μπαίνουν ακόμη δύο ντέρμπι για την ΑΕΚ στο πρόγραμμα. Εδώ βέβαια ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση και να πάνε πίσω τα ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου ώστε να παιχθούν τα εξ αναβολής ματς του πρωταθλήματος. Είτε στις ρεβάνς των προημιτελικών είτε στα πρώτα ματς των ημιτελικών, μία αλλαγή θα υπάρξει δεδομένα για να ολοκληρωθεί στην ώρα της η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος.

Και στο σενάριο που θα μετατεθούν για αργότερα οι ημιτελικοί του Κυπέλλου πάντως, ντέρμπι θα υπάρχει για την ΑΕΚ αφού η συγκεκριμένη ημερομηνία μοιάζει η πιο πιθανή για να οριστεί το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο μήνας… κόλαση θα ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραισκάκης» και εκεί θα ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό με τι στόχους θα πορευτούν οι «κιτρινόμαυροι» μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ