Οταν οι αλλοιώσεις φέρνουν ανακοινώσεις – Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα… (Vids)

Οταν οι αλλοιώσεις φέρνουν ανακοινώσεις – Τι είχες ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα… (Vids)

Για ακόμη μία φορά, ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ αλλοιώνεται. Για ακόμη μία φορά, η αντίπαλη ομάδα βγάζει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Για ακόμη μία φορά, είναι απλά Κυριακή...

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΟΦΗ με 3-0 στην Τούμπα το βράδυ του Σαββάτου με τη γνωστή… συνταγή, αφού «ξεκλείδωσε» το ματς με πέναλτι σε μια ακόμη αλλοίωση αποτελέσματος. Ο Δικέφαλος του βορρά συνεχίζει να γράφει ιστορία φέτος, καθώς είναι η πρώτη ομάδα σε όλη την Ευρώπη με κερδισμένα πέναλτι φτάνοντας τα 12 σε 17 αγώνες στη Superleague.

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία λοιπόν δεν γινόταν να λείψει και από το ματς με τους Κρητικούς, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι. Τόσο πολύ μάλιστα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην έδρα του ΠΑΟΚ με τον Τσιλιανίδη, ο οποίος πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα, όμως ο διαιτητής Φωτιάς και το VAR ήταν εκεί για να αλλάξουν τα πάντα υπέρ του Δικεφάλου του βορρά. Ακόμα και τους κανονισμούς.

Ο ρέφερι του ματς λοιπόν όχι μόνο ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΟΦΗ, αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ιστορία. Έδωσε στην αμέσως προηγούμενη φάση πέναλτι για τον ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου, ο οποίος πέφτει για τάκλιν, βρίσκει η μπάλα στο πόδι του και μετά στο χέρι του. Χωρίς κανένα πρόβλημα έδειξε την άσπρη βούλα, εξοργίζοντας τους παίκτες των φιλοξενούμενων και κυρίως τον Νίκο Νιόπλια. Ο ΟΦΗ όπως ήταν λογικό κατέρρευσε και ηττήθηκε με 3-0, σε ένα ματς που μέχρι εκείνο το σημείο ωστόσο έλεγχε απόλυτα.

Οι μελανόλευκοι μετά το τέλος του ματς είχαν έντονα παράπονα και δυσαρέσκεια με τη διαιτησία και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα τη φετινή σεζόν έχει θέματα στην Τούμπα. Δεν είναι ούτε καν η δεύτερη… Συνηθίζεται στην Τούμπα να γίνονται τα… στραβά μάτια υπέρ του ΠΑΟΚ και μετά το τέλος των αναμετρήσεων να υπάρχουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας που μιλούν για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και κάκιστους διαιτητές.

Η οργή των ανθρώπων του ΟΦΗ

Η απόφαση του Φωτιά στο χθεσινό ματς να ακυρώσει το γκολ του Τσιλιανίδη και να γυρίσει πίσω τη φάση για να δώσει ένα πέναλτι που δεν είναι πέναλτι έφερε την οργή τόσο του Νίκου Νιόπλια, αλλά και του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση.

Ο προπονητής των μελανόλευκων έσταξε… φαρμάκι για τον Βασίλη Φωτιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω εάν άλλαξαν οι κανονισμοί χθες το βράδυ, αλλά όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι αυτό δεν ήταν πέναλτι».

Μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΟΦΗ ανέφερε: «Η μπάλα χτυπάει στο πόδι του Βούρου και μετά στο χέρι. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι. Αν γινόταν το 0-1, δεν θα ερχόταν ποτέ αυτό το αποτέλεσμα, ήμασταν πολύ καλοί. Με τίποτα δεν θα χάναμε αυτό το ματς αν μετρούσε το γκολ που βάλαμε. Είχαμε δυνατό αντίπαλο, ήμασταν πολύ καλοί. Βάλαμε τον Τοράλ κοντά στον Τσιλιανίδη για να παίξουμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Μετά το 1-0 για εμένα δεν υπάρχει παιχνίδι».

Αλλά και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΟΦΗ ήταν έξαλλος και τόνισε με ανάρτηση του στα social media: «Ο Φωτιάς μας έκαψε για ακόμα μία φορά. Κύριε Κλάτενμπεργκ δίνετε καθόλου προσοχή εδώ ή θα το αγνοήσετε ξανά; Πως περιμένετε να αλλάξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτά τα σκουπίδια από τη διαιτησία; Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει σε εμάς με πολλούς διαφορετικούς διαιτητές. Δεν θα μείνω άλλο σιωπηλός μέχρι να υπάρξει αλλαγή, οι παίκτες και οι οπαδοί μας αξίζουν καλύτερα από αυτό!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «ντροπή» του Απόλλωνα και το «ξεφτιλίζετε το ποδόσφαιρο» του Παπαϊωάννου

Ο ΟΦΗ ήταν απλά ακόμη μια ομάδα στις πολλές, αφού μόνο φέτος Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΛ έχουν εκφράσει τα παράπονα τους με επίσημες ανακοινώσεις, ενώ μέσω διαρροών είχαν έντονη δυσαρέσκεια και άλλες ομάδες με τη διαχείριση που είχαν από τους ρέφερι. Ο πρώτος που εξέδωσε ανακοίνωση λοιπόν ήταν ο Απόλλωνας ο οποίος αναφέρει τα εξής μετά την ήττα του με 4-1 και τα δυο πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος της Ελαφράς Ταξιαρχίας:

«Ντροπή και μόνο ντροπή. Η λέξη που αρκεί για να περιγράψει όσα είδαμε στην Τούμπα. Μια βραδιά ντροπιαστική για το ποδόσφαιρο. Με «δράστες». Εσάς κύριε Κλάτενμπεργκ και τον κύριο Κουτσιαύτη. Καμαρώστε για τα πέναλτι που ανακαλύφθηκαν σε βάρος της ομάδας μας, για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας μας και τόσα άλλα ντροπιαστικά σφυρίγματα. Καμαρώστε για μια ντροπιαστική βραδιά, δημιούργημα σας».

Λίγες βδομάδες αργότερα ήταν η σειρά της Λαμίας να εκφράσει τα παράπονα της από την… έξοδο της στην Τούμπα μιας και ακυρώθηκε γκολ του Τσούκαλου στο 93ο λεπτό για οφσάιντ, που όμως ήταν πεντακάθαρο. Το τελικό 2-1 και η γενικότερη διαιτησία του Σιδηρόπουλου προκάλεσε την οργή του Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πόσο πιο πολύ θα ξεφτιλίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ελληνική διαιτησία; Σιδηρόπουλε είσαι απαράδεκτος, παραποιείτε φάσεις με το VAR… Κύριε Κλάτενμπεργκ φέρτε ξένους διαιτητές για να δούμε λίγο πραγματικό ποδόσφαιρο… Το θέμα για εμάς δεν έκλεισε εδώ σήμερα… τώρα ανοίγει!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΕΛ: «Μας κλέψανε την πρόκριση με ΠΑΟΚ»

Η ΑΕΛ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας πριν μερικές εβδομάδες μετά την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όμως και οι «βυσσινί» με τη σειρά τους «έβραζαν» με την διαιτησία στο πρώτο ματς στο Αλκαζάρ και το φάουλ που έφερε την ισοφάριση του Κούρτιτς. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της σειράς η ΑΕΛ με ανακοίνωση της «επιτέθηκε» προς όλες τις κατευθύνσεις για την απουσία VAR στο πρώτο παιχνίδι, ενώ είχε παράπονα και για τη διαιτησία στην Τούμπα και το δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα από τη Θεσσαλία να τονίζει στην ανακοίνωση της πως αν μια ομάδα άξιζε να περάσει ήταν εκείνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η φανέλα της ΑΕΛ είναι πολύ βαριά και η ιστορία της πολύ μεγάλη και κάθε φορά που μας δίνεται ευκαιρία το αποδεικνύουμε.

Δυστυχώς μας κλέψανε την πρόκριση με το μαϊμού φάουλ, που έγινε από αμυντικό αντί για επιθετικό υπέρ μας, με την αλλοπρόσαλλη απόφαση του Μανούχου στο 96ο λεπτό του πρώτου αγώνα.

Αποκλείσαμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον ΠΑΣ Γιάννινα, είμαστε ισάξιοι με την δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ, σε δύο παιχνίδια, παίζουμε με 9 Έλληνες και 2 ξένους στην ενδεκάδα, έχοντας 9 ποδοσφαιριστές βασικούς, είτε τραυματίες από τα εξοντωτικά χτυπήματα των τσεκουριών της Super League 2, τα οποία αφήνουν ατιμώρητα ούτε με μία κίτρινη κάρτα οι διαιτητές από την Πέλλα, του έκπτωτου Αντωνίου, και του Πειραιά, του αλήστου μνήμης Σπάθα, και αντί να είμαστε πρώτοι με διαφορά σε αυτό το ξεφτιλισμένο πρωτάθλημα της Super League 2 δεν μας αφήνουν να κερδίσουμε ομάδες που για πλάκα έπρεπε να δέχονται 4 γκολ, σαν την Καρδίτσα, τον Πιερικό και την Τρίγλια.

Σήμερα αν δεν υπήρχε VAR, ο ανεκδιήγητος βοηθός διαιτητού Μωυσιάδης που σήκωνε την σημαία για οφσάϊντ, δεν θα ισοφαρίζαμε.

Ευτυχώς υπήρχε σήμερα το VAR, που δεν υπήρχε όμως αδικαιολόγητα στον πρώτο αγώνα, γιατί τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μας ισοφάριζαν.

Κάποιοι κάνουν τα πάντα για μην γυρίσουμε στην Super League 1 και έχουν πάρει από το χέρι ομάδες δορυφόρους γιατί φοβούνται την ανεξάρτητη φωνή μας και την ανεξάρτητη πορεία μας στην Super League 1 και θέλουν ομάδες με εξάποντα, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο παραμένουν ανταγωνιστές στη διεκδίκηση τίτλων χωρίς να χαλάνε ούτε ένα ευρώ για μεταγραφές.

Ό,τι και να κάνουν όμως εμείς δεν πτοούμεθα και θα το διαπιστώνουν κάθε Κυριακή.

Ακόμα περιμένουμε τον κ. Κλάτενμπεργκ για να μάθουμε επιτέλους ποιος ορίζει τους διαιτητές στην Super League 2 και μας έχουν διαιτητεύσει μέχρι τώρα 5 φορές από το Νομό Πέλλας του έκπτωτου Αντωνίου στα παιχνίδια με την Τρίγλια, την Καρδίτσα και την Βέροια στερώντας μας τη νίκη και αφήνοντας κάτι κωλόπαιδα ατιμώρητα να σακατεύουν τους καλούς παίκτες μας.

Να είναι βέβαιοι, όμως, ότι έχοντας ένα ρόστερ με 30 Έλληνες παίκτες που, δυστυχώς μέχρι τώρα οι περισσότεροι έμειναν αναξιοποίητοι (μόλις στον παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πρωτοχρησιμοποιήθηκαν οι Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Μαϊδανός, Σουλούκος, Κούστα), με μέσο όρο ηλικίας 21 ετών, ό,τι και να κάνουν το παρόν, αλλά και το μέλλον, είναι δικό μας και αυτό θα το διαπιστώσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Τώρα το μυαλό μας ειναι μόνο στο παιχνίδι με την Ξάνθη, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν και είναι Δεκέμβριος, τί απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με τα κλεμμένα χρήματα από τις τράπεζες στην Αυστραλία χρηματοδοτούμενη από τον διεθνή απατεώνα Bill Pappas που δεν γνωρίζει αν η μπάλα είναι στρογγυλή.

Η αποχώρηση του Αναστασίου και η δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού

Εκτός από τα παιχνίδια στην Τούμπα πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει… προβλήματα και δυσαρέσκεια και εκτός έδρας, αφού υπάρχουν ακόμη δυο ομάδες που εξέφρασαν ανοιχτά τον προβληματισμό τους με την εύνοια που λαμβάνει ο Δικέφαλος του βορρά. Η πρώτη είναι ο Παναιτωλικός στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και το παρακάτω βίντεο μιλάει από μόνο του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Αναστασίου έφυγε από τον πάγκο και αποχώρησε για τα αποδυτήρια έξαλλος. Κατά την αποχώρησή του, που έγινε για λόγους διαμαρτυρίας προφανώς για τη διαιτησία, είχε και έντονο διάλογο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, δείχνοντας τη δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις του ρέφερι.

Τέλος, ακόμη μια περίπτωση που δεν έχει επίσημη ανακοίνωση ή τοποθέτηση, αλλά έχει παράπονα για τη διαιτησία υπέρ του ΠΑΟΚ είναι κι αυτή του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι ηττήθηκαν στη Λεωφόρο με 3-1 από τον Δικέφαλο του βορρά, όμως έχουν διαμαρτυρίες για το πέναλτι που πήραν οι φιλοξενούμενοι από το οποίο προήλθε και το 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο από τον Κούρτιτς. Από το στρατόπεδο των πράσινων θεωρούν πως δεν υπάρχει καμία παράβαση και πως δεν έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα ο διαιτητής, ωστόσο δεν προχώρησαν σε επίσημη τοποθέτηση.

Οι περιπτώσεις πολλές των ομάδων που συναντούν τον ΠΑΟΚ και έχουν παράπονα και είναι πιθανό να γίνουν περισσότερες αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 12 πέναλτι σε 17 ματς και είναι πρώτος σε όλη την Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ