Άρης – Λαμία 0-0

Άρης – Λαμία 0-0

Νέα γκέλα για τον κακό Άρη, που δεν σκόραρε για τέταρτο σερί παιχνίδι στο 2022 και έχασε (0-0) ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο τη ψυχωμένη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του.

Η «κατάρα» του γκολ χτύπησε για ακόμα ένα παιχνίδι τον Άρη. Για τέταρτο συνεχόμενο ματς η ομάδα του Μάντζιου δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και για δεύτερο σερί, μετά από αυτό του κυπέλλου, η ψυχωμένη και καλά οργανωμένη Λαμία, κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα (0-0) στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης, μάλιστα, ήταν ακόμα χειρότερος από το παιχνίδι της Πέμπτης, καθώς αυτήν τη φορά υστερούσε εκτός από τη τελική προσπάθεια και στον τομέα της δημιουργίας. Είναι ξεκάθαρο οτι όσο δεν βρίσκει γκολ, αυτή την εικόνα θα βλέπουμε στα παιχνίδια του. Αν, μάλιστα, παρουσιαστεί με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο και στον δεύτερο προημιτελικό κυπέλλου, τότε θα θέσει σε κίνδυνο τον μεγάλο στόχο του, που είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Αντίθετα, ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, που είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Η έκπληξη στην αποστολή του Άρη
Ο Σιαμπάνης μπορεί να επέτρεψε στην ενδεκάδα μετά από 358 μέρες, η παρουσία του, όμως, ήταν αναμενόμενη, μετά τον τραυματισμό των Κουέστα και Ντένις. Η έκπληξη ήταν η παρουσία του Καμαρά στην αποστολή, καθώς ο Μαυριτανός επέτρεψε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, ο Ιτούρμπε ήταν ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Μανσίνι στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Με το ίδιο σύστημα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του κσι ο τεχνικός της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου. Ντεμπούτο στο βασικό σχήμα για τον Μπανγκουρά, που πήρε θέση στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Αραμπούλι έμεινε στον πάγκο. Ακόμα, ο Τζανδάρης ήταν ο παρτενέρ του Μπεχαράνο στα αμυντικά χαφ.

Ξεκίνημα με ρυθμό

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας, η Λαμία, όμως ήταν αυτή που είχε τις καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, με εξαίρεση το ανάποδο ψαλίδι του Μπερτόλιο (12′), που δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοφ. Στο 7′, μετά από σέντρα του Προβυδάκη από δεξιά, ο Ταϊρόν έκανε τη κεφαλιά, όμως, ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 13′ μετά από κεφαλιά του Τζανετόπουλου έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 15′ ο Μπανγκουρά με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε τον Μπράμπετς, όμως, μετά από σουτ που επιχείρησε η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Άρης είχε ψηλά τις γραμμές του, αυτό, όμως είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κενά προς τη μεγάλη περιοχή του Σιαμπάνη.

Τεράστιες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 25′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Προβυδάκη, ο Γκολενμιτς μόνος αμαρκαριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 27′ ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Σάσα από δεξιά, ο Μάνος γύρισε τη μπάλα, όμως αυτή κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ιτούρμπε με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Παραγουανός απείλησε την εστία της Λαμίας και στο 31′, όταν μετά από απευθείας φάουλ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, χωρίς να σημειωθεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι αλλαγές του Μάντζιου

Ο Μάντζιος πέρασε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στον αγωνιστικό χώρο τον Γκαρσία στη θέση του Ιτούρμπε, θέλοντας να δώσει ώθηση στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Αντίθετα, με την ίδια ένδεκαδα ξεκίνησε και το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Γρηγορίου, που, όπως ήταν λογικό έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα δεν ήρθαν για τον προπονητή του Άρη στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να κάνει και νέες διορθωτικές κινήσεις στο 56′, με την είσοδο των Εντιαγέ και Καμαρά, στη θέση των Μπερτόλιο και Μάνου. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου οι φάσεις απουσίαζαν από το παιχνίδι, με εξαίρεση την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60′.

Δυσκολία στην ανάπτυξη

Ο Άκης Μάντζιος ζητούσε συνεχώς κίνηση από τους παίκτες του, όμως, οι παίκτες του έδειχναν εγκλωβισμένοι από την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία της Λαμίας. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι στο 69′ τον Ματίγια στη θέση του Τζέγκο και τον Γκάνεα (73′) αντί του Λούμορ, προκειμένου να κάνει τη ομάδα του πιο δημιουργική. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Καραμάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Ρόμανιτς σούταρε άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 73′, μάλιστα, έδωσε τη θέση του στον Αραμπούλι, στην πρώτη αλλαγή της Λαμίας στο παιχνίδι.

Στο 80′ ο Μπανγκουρά αιφνιδιάστηκε και μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να απειλήσει τον Σιαμπάνη, μετά από φάουλ του Προβυδάκη απο αριστερά. Ο Άρης προσπαθούσε, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 90′ η Λαμία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αραμπούλι σούταρε άστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στις καθυστερήσεις νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Τσούκαλο να σούταρει δυνατά και τον Σιαμπάνη να αποκρούει τη μπάλα. Το παιχνίδι έληξε με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν ακομα ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (72′ Γκάνεα), Σάσα, Τζέγκο (70′ Ματίγια), Ιτούρμπε (46′ Γκαρσία), Μπερτόλιο (56′ Εντιαγέ), Γκάμα, Μάνος (56′ Καμαρά)
Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (90+1′ Τσούκαλος), Τιρόνε (76′ Νούνιες) Ρόμανιτς, Καραμάνος (72′ Αραμπούλι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ