Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον… ζέστανε ο Βαλιέντε και «βλέπει» εξάδα

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Τον… ζέστανε ο Βαλιέντε και «βλέπει» εξάδα

Στην παγωμένη Τρίπολη και υπό σφοδρή χιονόπτωση, ο Βαλιέντε λύτρωσε τον Αστέρα στο φινάλε του αγώνα με τον Απόλλωνα (1-0) και τον ανέβασε στην έκτη θέση. Τρία στα τρία και με το ίδιο σκορ για τους Αρκάδες στο 2022, δέκα σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Σοκ με Βέρχουλστ που αποχώρησε με φορείο.

Αστέρας για πλέι οφ! Χάρη σε γκολ του Βαλιέντε στο 89′ οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο χιονισμένο και παγωμένο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έκαναν το τρία στα τρία μέσα στο 2022 και ανέβηκαν στην έκτη θέση.

Δέκα σερί ματς χωρίς νίκη από την άλλη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που παραμένει ουραγός στη βαθμολογία. Αγωνία για τον Βέρχουλστ που αποχώρησε με φορείο και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν για τον Αστέρα όταν στο 21ο λεπτό ο Σίτο βγήκε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ ο οποίος όμως μπλόκαρε και έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει με μία κεφαλιά του Παμλίδη την οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Παπαδόπουλος.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Αρχικά, στο 46′ ο Βέρχουλστ νίκησε τον Σόνι σε σουτ ο οποίος πήρε την κεφαλιά στη συνέχεια και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα, πάλι ο Σόνι έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γιακιμόφσκι έσωσε στη γραμμή.

Στο 54′ ο Αστέρας είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Σίτο και στη συνέχεια όλοι πάγωσαν με τον Βέρχουλστ να πέφτει στο έδαφος και να αποχωρεί με φορείο για το νοσοκομείο. Στο 63ο λεπτό το σουτ του Κρέσπι πέρασε μόλις έξω ενώ στο 71’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αστέρα, οι Παμλίδης και Τσιλούλης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η λύτρωση για τον Αστέρα ήρθε τελικά στο 89′. Ο Καρμόνα έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, γύρισε για τον Βαλιέντε που με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα τα δίχτυα κι έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (74’ Καπίγια), Κανελλόπουλος (46’ Βαλιέντε), Σίτο (74’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (46’ Κρέσπι), Σονί (90+4’ Μπενίτο), Μπαράλες.

Απόλλωνας Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ (60’ Κότσαρης), Ντεντάκης, Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες (46’ Τσιλούλης), Γιακιμόφσκι, Κάστρο, Φατιόν, Παπαγεωργίου (68’ Λισγάρας), Παμλίδης (84’ Γιαννιώτας), Σίκγνεβιτς, Τουτουαρίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ