«Στη… μάχη για Πλάτα ο Ολυμπιακός» (vids)

«Στη… μάχη για Πλάτα ο Ολυμπιακός» (vids)

Ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι μία από τις ομάδες που παρακολουθούν στενά την περίπτωση του Γκονζάλο Πλάτα για τα πλάγια της επίθεσης.

Μπορεί το μεταγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου να έχει κλείσει από το βράδυ της Δευτέρας, όμως τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό σχετικά με τον Ολυμπιακό δίνουν και παίρνουν. Οι ερυθρόλευκοι παρότι ολοκλήρωσαν τις μεταγραφές τους προς το παρόν εμπλέκονται σε διάφορες φήμες που έρχονται από τη Βραζιλία και τη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «torcedores.com», ο Ολυμπιακός φέρεται να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του Γκονζάλο Πλάτα για τη θέση των εξτρέμ. Ο διεθνής πλάγιος επιθετικός από το Εκουαδόρ, ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έχει δοθεί φέτος δανεικός στη Βαγιαδολίδ και όπως αναφέρουν οι Βραζιλιάνοι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί φέτος σε 15 ματς στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και μετράει και 4 γκολ, όντας ένας από τους κορυφαίους της Βαγιαδολίδ. Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο δανεισμός του, παρότι τελειώνει και το συμβόλαιο του με τη Σπόρτινγκ, η οποία δεν «καίγεται» να τον κρατήσει και για αυτό ψάχνει τρόπο να τον «ξεφορτωθεί». Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προσπάθεια των «λιονταριών» της Λισαβόνας να τον παραχωρήσουν από τώρα.

Ο Πλάτα έχει πέραση τόσο στην Ευρώπη αλλά και στη Λατινική Αμερική, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των Φλαμένγκο, Λιλ, Σταντάρ Λιέγης, Βίσλα Κρακοβίας, ενώ φέρονται να τον κοιτάζουν και ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία. Εκτός όμως από τις παραπάνω ομάδες στην υπόθεση του εξτρέμ από το Εκουαδόρ βάζουν και το όνομα του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά τον 21χρονο πλάγιο μεσοεπιθετικό είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο πτέρυγες, όμως έχει προτίμηση από τα δεξιά, διότι μπορεί να συγκλίνει και να τελειώνει τις φάσεις. Έχει ύψος 1,78 και είναι ταχύτατος, αλλά και ικανότατος στο ένας με έναν. Πρόκειται για έναν πολύ κοντρολαρισμένο παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει αλλά το μεγαλύτερο προτέρημα του είναι ότι μπορεί να τελειώσει εξαιρετικά τις φάσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις υποδομές από την Ιντεπετιέντε του Εκουαδόρ και ξεχώρισε με το καλημέρα, με αποτέλεσμα να πάρει προαγωγή στην πρώτη ομάδα το 2018. Μια χρονιά αργότερα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με το εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει τον «ανακάλυψε» και πλήρωσε 1.100.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Στην πορτογαλική ομάδα είχε συνολικά 38 ματς, 4 γκολ και 4 ασίστ, ενώ το καλοκαίρι πήγε ως δανεικός στη Βαγιαδολίδ που είναι μέχρι και σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχοντας ήδη 23 συμμετοχές και 5 τέρματα, ενώ το συμβόλαιο του με τη Σπόρτινγκ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ