Μήπως περιμένει τα… μεγάλα ματς η ΑΕΚ;

Μήπως περιμένει τα… μεγάλα ματς η ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο μες το 2022 και τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Μήπως αυτά είναι που περιμένει για να... ξυπνήσει;

Μια νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης δεν μπορεί να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι στην ΑΕΚ. Αλίμονο. Και ας ήρθε με ευρύ σκορ (3-0). Εξάλλου θεωρείται πλασματικό, δεδομένου πως μετά τον Σέρχιο Αραούχο ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με κομβικές αποκρούσεις σε φάσεις που η «Ελαφρά Ταξιαρχεία» θα μπορούσε μέχρι και να έχει προηγηθεί.

Η Ένωση παραπαίει και φωνάζει εδώ και καιρό πως δεν είναι καλά. Καταφέρνει να χάνει ματς με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ένα… τσακ καλύτερη πορεία να είχαν πραγματοποιήσει οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω της στον βαθμολογικό πίνακα και δεν θα θεωρούταν σίγουρη ούτε η συμμετοχή της στα playoffs.

Όπως και να ‘χει, ακόμα και με αυτή την άκρως προβληματική εικόνα μοιάζει απίθανο το σενάριο να την βρει το τέλος του φετινού πρωταθλήματος εκτός 4άδας και κατ’ επέκταση να μείνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φυσικά, άλλο τόσο απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον τίτλο της Superleague, όταν απέχει 14 βαθμούς από την κορυφή 4 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Άρα, τι μένει; Το Κύπελλο (για μια κούπα) και τα ντέρμπι (για το γόητρο). Αυτά τα δύο κρατάνε «ζωντανό» το συγκρότημα του Αργύρη Γιαννίκη. Το ερώτημα βέβαια είναι ένα: Μπορεί μια ομάδα που γνώρισε τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες από «μικρομεσαίες» επαρχιακές ομάδες στην έδρα της να… χτυπήσει τα μεγάλα παιχνίδια και να σηκώσει και κούπα;

Γιατί σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί, η ΑΕΚ μετράει 4 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια της δίχως να έχει «κονταροχτυπηθεί» ακόμα με τις υπόλοιπες ομάδες του Big 4. Εν ολίγοις, τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν έρθει. Αυτά ήταν -θεωρητικά και μόνο απ’ ότι φάνηκε- τα εύκολα, τα οποία η ίδια έκανε δύσκολα.

Θα μπορέσουν τώρα οι «κιτρινόμαυροι» να κάνουν κατά κάποιον τρόπο και το αντίστροφο; Να μετατρέψουν τα δύσκολα σε εύκολα; Η απάντηση θα δοθεί μες τις επόμενες ημέρες. Η Ένωση έχει μπροστά της δύο εκτός έδρας ντέρμπι, με Ολυμπιακό (13/2) και Παναθηναϊκό (27/2), και άλλα δύο με ΠΑΟΚ. Ένα σήμερα για τη ρεβάνς του Κυπέλλου και ένα (εξ αναβολής) για το πρωτάθλημα.

Μέσα στον επόμενο μήνα λοιπόν θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Και όχι μόνο αυτό, καθώς ενδέχεται να κρίνει πολλά στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αυτός ο… καυτός Φλεβάρης. Πάντως, για την ιστορία, η ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη έχει παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο στα μεγάλα ματς. Με ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο (0-0), με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-0) και με Ολυμπιακό εντός έδρας (2-3) έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλές εμφανίσεις ο Δικέφαλος. Ώρα για τις… ρεβάνς, αρχής γενομένης από σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ