Ο Κομίνης δεν ήθελε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Λιούμπος Μίχελ

Ο Κομίνης δεν ήθελε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Λιούμπος Μίχελ

Ο διαιτητής Κομίνης, ζήτησε να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στον Λιούμπος Μίχελ, παρά το ότι ο τελευταίος του είπε «εσύ σήμερα τελείωσες».

Μία λεπτομέρεια που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει από το σκεπτικό των 50 σελίδων της ποινής χάδι που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας στον Λούμπος Μίχελ. Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης στην ένορκη κατάθεση του στις αστυνομικές αρχές, στις 12/3 υποστήριξε ότι δεν ήθελε να ασκηθεί ποινική δίωξη στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο και για το «you are finished today» που του είπε.

«Και ναι μεν η συμπεριφορά αυτή του εγκαλουμένου συναποτέλεσε, πλην άλλων, μαζί και με την προαναφερόμενη δράση του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, την αιτία αρχικώς της προσωρινής διακοπής του επίμαχου αγώνα, καθώς είχε ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της τάξεως στον αγωνιστικό χώρο και των συνθηκών ασφαλούς συνεχίσεως της διεξαγωγής της εν λόγω ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως, ωστόσο δεν προκύπτει με βεβαιότητα πως ο απειληθείς Γεώργιος Κομίνης εξέλαβε ως σοβαρή την προεκτεθείσα απειλή του εγκαλουμένου και ότι συνεπεία αυτής δοκίμασε φόβο ή ανησυχία, πρόσωπο. Μάλιστα, ουδόλως ανέφερε πως αισθάνθηκε τρόμο ή ανησυχία για την πορεία της επαγγελματικής του καριέρας, ως διαιτητή, ενώ δήλωσε ρητώς ότι για την ως άνω φράση, την οποία του απηύθυνε ο εγκαλούμενος Michel Lubos, δεν επιθυμούμε την άσκηση ποινικής διώξεως σε βάρος του» αναφέρεται στο σκεπτικό.

Ο Λούμπος Μίχελ λοιπόν, δεν τιμωρήθηκε για το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί «απειλών σε αξιωματούχο αγώνα» γιατί… «δεν αποδεικνύεται εν προκειμένω ότι η εν λόγω απειλητική συμπεριφορά του Michel Lubos ενείχε ικανή βαρύτητα και σοβαρότητα, ώστε να εμποιήσει στον απειληθέντα διαιτητή του αγώνα τρόμο και ανησυχία».

Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην ένορκη κατάθεση του διεθνή ρέφερι. «Δεν εξέλαβε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του εγκαλουμένου ως απειλή για την σωματική του ακεραιότητα, αλλά ως ένα απλό υπονοούμενο για την επαγγελματική του καριέρα. Επισημαίνει, δε, στην ίδια ένορκη κατάθεσή του ότι, μετά από αυτό το περιστατικό, δεν έγινε αποδέκτης οιασδήποτε άλλης ενόχλησης από το συγκεκριμένο άτομο, ενώ δεν δέχθηκε κάποια απειλή ή βιαιοπραγία από οποιοδήποτε έτερο».

Ο Λούμπος Μίχελ τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 ημέρες, όχι για απειλή αλλά για εξύβριση με τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ