Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να… πουλά πάγο σε Εσκιμώους, αλλά έχει αλλεργία στις αγορές

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να… πουλά πάγο σε Εσκιμώους, αλλά έχει αλλεργία στις αγορές

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πουλήσει και τον Εσίτι, ο οποίος προσθέτει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των Τζόλη, Γιαννούλη και Σφιντέρσκι που γέμισαν τα «ασπρόμαυρα» ταμεία. Η δυσανάλογη κινητικότητα στις αγορές και το κρίσιμο καλοκαίρι που έρχεται.

Ημέρα με ευχάριστα νέα ήταν η 12η Φεβρουαρίου για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Ένα από τα μεγαλύτερα βαρίδια του «ασπρόμαυρου» ρόστερ αποχώρησε φέρνοντας μάλιστα και ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δικεφάλου. Ο λόγος φυσικά για τον Άντερσον Εσίτι που μετά από 2,5 χρόνια – μάλλον απογοητευτικής – παρουσίας στην ομάδα, «λέει» αντί στην Τούμπα και ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με τη φανέλα της Φερεντσβάρος.

Ο ουγγρικός σύλλογος μάλιστα πλήρωσε τον ΠΑΟΚ για να κάνει δικό του τον ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να μην… γυρίσει πίσω τα 3,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για εκείνον το καλοκαίρι του 2019, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο αμελητέο δεν είναι το ποσό που θα λάβει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σε ακόμη μία περίπτωση τους τελευταίους μήνες.

Δεν έχει παρά λίγες εβδομάδες που ο Κάρολ Σφιντέρσκι έφυγε για το… American Dream, με τη Σάρλοτ να δίνει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Κι ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι ο Χρήστος Τζόλης παραχωρήθηκε στη Νόριτς έναντι 11 εκατ. ευρώ (+ 2,5 εκατ. μπόνους, + 17,5% ποσοστό μεταπώλησης), με τους Αγγλους να ενεργοποιούν παράλληλα και τη ρήτρα του Δημήτρη Γιαννούλη, πληρώνοντας επιπλέον 7,5 εκατ. ευρώ! Μέχρι και από τον Αντριάν Περέιρα που συνεχίζει στη Ρόζεμποργκ πήρε χρήματα ο ΠΑΟΚ που έλαβε 500 χιλ. ευρώ.

Στο σύνολο δηλαδή, μιλάμε για ένα ποσό πάνω από 25 εκατ. ευρώ που έχει βγάλει ο Ιβάν Σαββίδης μέσα μόλις λίγους μήνες, και καλά έκανε θα πει κάποιος. Και λογικά. Λογικό όμως δεν είναι το ποσό που (δεν) έχει δαπανήσει ο ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα για να ενισχυθεί και φανερώνει ξεκάθαρα την πολιτική του συλλόγου, αλλά και του ιδιοκτήτη του. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αποκτήθηκε ο Ζοσέ Μποτό που έκανε όνομα στην πιάτσα λόγω της ικανότητάς του να πουλά σωστά και όχι να αγοράζει.

Σε αυτό το διάστημα λοιπόν ο ΠΑΟΚ έχει αγοράσει τον Τζήμα από τον Αστέρα Τρίπολης, με 350 χιλ. ευρώ, έχει δώσει μισό εκατ. ευρώ για το ενοίκιο του Μιτρίτσα και η μόνη σοβαρή αγορά που έχει πραγματοποιήσει είναι αυτή του Φελίπε Σοάρες για τον οποίο έδωσε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μορεϊρένσε τον περασμένο Γενάρη.

Και ο πλέον αδαής θα μπορούσε να καταλάβει πως με αυτή την πολιτική είναι σχεδόν αδύνατο για τον ΠΑΟΚ και για οποιαδήποτε ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να φανεί ανταγωνιστική ως προς τον Ολυμπιακό που είναι αυτή τη στιγμή ο κυρίαρχος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Καλές και… άγιες οι πωλήσεις, αλλά αν δεν επιστρέψεις στην αγορά έστω ένα μέρος αυτών των χρημάτων παίρνοντας ποδοσφαιριστές καλύτερους ή έστω ισάξιους αυτών που αποχωρούν, θα αρκείσαι κυρίως με κάνα Κύπελλο.

Και όλα αυτά ενώ έρχεται ένα καλοκαίρι στο οποίο ο ίδιος ο οργανισμός ΠΑΟΚ αφήνει να εννοηθεί πως θα υπάρξει αναδόμηση και «ξήλωμα» ως έναν βαθμό της ομάδας με στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν. Πόσο εύκολο είναι άραγε αυτό με τέτοια τακτική;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ