Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: «Ανάσα» με Νταγκό (vids)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: «Ανάσα» με Νταγκό (vids)

Οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στις νίκες χάρη στο γκολ του Νταγκό (56’) και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Με πρωταγωνιστή τον Νταγκό, ο Παναιτωλικός επικράτησε της Λαμίας με 1-0 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Super League και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός στο 56ο λεπτό με σουτάρα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια, στα οποία είχε 3 ήττες και 1 ισοπαλία.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Νταγκό με τη φανέλα του Παναιτωλικού, ο οποίος έφτασε τους 25 βαθμούς σε 23 παιχνίδια και βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Λαμία έμεινε στην 12η θέση με 18 πόντους σε 22 αναμετρήσεις. Οι δύο ομάδες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στα παιχνίδια που ακολουθούν, με τον Παναιτωλικό το Σάββατο (19/2) να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό (19:30), ενώ η Λαμία υποδέχεται την Κυριακή (20/12) τον Απόλλωνα Σμύρνης (15:00).

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Στο 25’ ο Νταγκό απείλησε τον Γκαραβέλη, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός άλλαξε ωραία με τον Βέργο, σούταρε από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτές ήταν οι μοναδικές καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να έχει το πάνω χέρι, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να είναι καλύτερη και στο 56’ να ανοίγει το σκορ με τον Νταγκό. Ο Μεντόσα άνοιξε ωραία στον Φλόρες, αυτός έδωσε στον Νταγκό, ο οποίος ελίχθηκε ωραία και με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Στο 80’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά το πλασέ του Ντουάρτε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Παναιτωλικό να παίρνει το τρίποντο της νίκης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον (76′ Βργκοτς), Κορνέλιους, Χουχούμης, Αντούνες, Φλόρες, Ντίας (85′ Tσιγγάρας), Βέργος, Μεντόσα (59′ Ντουάρτε), Νταγκό (76′ Μόρσεϊ) .

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέντζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (61′ Αραμπούλι), Μπεχαράνο (86′ Γκέντσογλου), Μπανγκουρά (68′ Ρόμανιτς), Μανούσος, Καραμάνος, Βέλλιος (46′ Νούνιες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ