Μεταξάς: «Το παιχνίδι με την Λαμία είναι τρείς βαθμοί, τίποτα παραπάνω»

Μεταξάς: «Το παιχνίδι με την Λαμία είναι τρείς βαθμοί, τίποτα παραπάνω»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε για την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Λαμία, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο ματς δίνει μονάχα τρείς βαθμούς και τίποτα παραπάνω.

Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπει στην τελική ευθεία για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Λαμία(28/2), σε έναν αγώνα που σε περίπτωση που η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά καταφέρει να πάρει τους τρείς βαθμούς τότε θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες της να βρεθεί στα play off.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ θέλησε σήμερα (25/2), στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, να «βγάλει» την πίεση από ντους ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Δεν νομίζω να ήταν μια κακή μέρα για μας. Απλά το παιχνίδι θα είχε άλλη ροή, αν είχε μπει το δικό μας γκολ. Γι’ αυτό το πράγμα είμαι σίγουρος. Γίνεται και φάουλ στον Περέα στην αρχή της φάσης, αν δεν προσπαθούσε να σταθεί οπωσδήποτε όρθιος για να τελειώσει μ’ ένα κακό σουτ, θα είχε δοθεί φάουλ και κόκκινη στον αμυντικό και η ΑΕΚ θα είχε μείνει με 10 παίκτες. Από εκεί και πέρα είχαμε και μια φάση με τον Λιάσο που δεν τη βάλαμε γκολ. Κι άλλα παιχνίδια τα κερδίσαμε με 2-3 φάσεις ή μια καλή αρχή. Και το πρώτο παιχνίδι εδώ, μπορεί να μην το κερδίσαμε, αλλά είχαμε βάλει ένα γρήγορο γκολ. Αυτήν τη φορά δεν μπήκε. Η ΑΕΚ μας έπαιξε πολύ καλά τακτικά. Τα παιδιά τα πήγαν πολύ καλά αμυντικά. Κλειστήκαμε πιο πίσω απ’ ό,τι θέλαμε, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Κι ένα πράγματα που κατάλαβα είναι ότι βοήθησε πάρα πολύ και ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν το είπα μετά το ματς, αλλά θα το πω σήμερα, και σ’ εμάς ως αντιπάλους μας αρέσει να έχει κόσμο ένα γήπεδο και μου άρεσε που 90 λεπτά υποστήριζαν την ομάδα τους, άσχετα που η ΑΕΚ ως το 69’ δεν είχε καταφέρει να βάλει γκολ. Μπορεί να μην είχε ο κόσμος την υπομονή και να νευρίαζε, αλλά δεν το είδα αυτό. Υποστήριξε την ομάδα του κι εμείς δεν αντέξαμε παραπάνω. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μας λείπανε και παίκτες. Προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε, αλλά κάποιος μπορεί κάτι παραπάνω και κάποιος άλλος δεν τα καταφέρνει, τουλάχιστον εκείνη την ημέρα μπορεί να μην τα κατάφερε. Κι εμείς εκείνη την ημέρα δεν τα καταφέραμε».

Για τις απουσίες που θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στη Λαμία: «Σίγουρα γυρνάνε οι Γκαρντάβσκι και Σνάιντερ. Για τους Ποζνάνσνκι και Πίρσμαν έχουμε ακόμα ερωτηματικά, αλλά έχουμε και δυο μέρες προπονήσεων ακόμα και θα το δούμε εκεί».

Για την κρισιμότητα του αγώνα με τη Λαμία λόγω της βαθμολογικής κατάστασης και των 2 ομάδων: «Όλα είναι και κανένα δεν είναι, όπως και να το πάρουμε κάθε παιχνίδι. Κάθε αντίπαλος πρέπει να παιχτεί, άσχετα από τη βαθμολογική θέση τη δική του ή τη δική μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα. Δεν είναι ούτε ‘πονηρό’ ούτε τίποτα, κι αυτό το παιχνίδι 3 πόντους δίνει στη νίκη και 1 στην ισοπαλία. Τίποτα δεν αλλάζει».

Για την επιστροφή του κόσμου του ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο, μετά τους περιορισμούς που ίσχυαν: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα, θα τα δώσουμε όλα. Θυμάμαι ότι στην αρχή που ήρθα αυτό μας ζήτησε ο κόσμος. Νομίζω ότι μπορώ να πω ότι αυτό το στοιχείο υπήρχε σε όλα τα ματς. Αυτό που μπορώ να πω και τώρα πριν το ματς με τη Λαμία είναι ότι το στοιχείο αυτό θα το δείξουμε σίγουρα. Από εκεί και πέρα, αυτό που είπα για τον κόσμο της ΑΕΚ ισχύει και για μας. Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ αν ο κόσμος είναι εκεί και είναι θετικός. Γιατί αν είναι εκεί, αλλά είναι αρνητικός, δεν βοηθάει. Τα τραγούδια κτλ μάς δίνουν δύναμη, γι’ αυτό και λέμε ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Χαίρομαι πάρα πολύ που παίζουμε στην έδρα μας και θα τον έχουμε δίπλα μας σ’ ένα τέτοιο ματς».

Για τον χαρακτηρισμό του αγώνα με τη Λαμία ως «τελικός» και αν το βλέπουν έτσι στην ομάδα: «Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα. Αν δεν είχαμε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι δεν θα λέγαμε σήμερα για ‘τελικό’. Κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία του. Αν χάναμε τα δύο πρώτα παιχνίδια, τώρα δεν θα μιλούσαμε έτσι. Έπρεπε κι εκεί να κερδίσουμε για να μιλάτε εσείς τώρα για ‘τελικό’. Εγώ πάντως δεν το σκέφτομαι έτσι. Το τι έχει βέβαια κάθε παίκτης στο μυαλό του δεν μπορώ να το πω, αλλά αυτό που προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες είναι ότι αν σκέφτεστε έτσι, σκέφτεστε λανθασμένα. Έχουμε άλλωστε άλλο ένα παιχνίδι με τον Βόλο μετά. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν και οι αντίπαλοι. Αυτό που λέω είναι ότι ο καθένας πρέπει να ‘καθαρίσει τη δικιά του την αυλή, μην περιμένουν από τους άλλους’. Κάποια παιχνίδια αντιπάλων μας είχαν βολικά αποτελέσματα για μας, αλλά μεσοβδόμαδα δεν ήταν βολικά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ότι αν δεν πάρεις μόνος σου τους πόντους, δεν θα πας πουθενά. Και είναι ένα παιχνίδι που θα μας δώσει 3 πόντους, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο».

Για τον αγωνιστικό χώρο στους «Ζωσιμάδες» και αν έχει βοηθήσει φέτος την ομάδα: «Σε όλους αυτούς που φτιάχνουν και συντηρούν το γήπεδό μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα μας βοηθάει. Και βλέπουμε καθημερινά τη διαφορά με τα γήπεδα προπόνησης που έχουμε. Κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε την μπάλα από πίσω με πάσες και κινήσεις, δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με το γήπεδο για να το κάνεις αυτό και αυτό μας βοηθάει πολύ και χαιρόμαστε κάθε φορά που το πατάμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ