Ώρα για Κίτσο και Βρουσάι

Ώρα για Κίτσο και Βρουσάι

Νέα δεδομένα στη διαδρομή του Ολυμπιακού ως το φινάλε της σεζόν. Για την εντεκάδα Κίτσος και Βρουσάι

Δεν είναι μόνο ο Μάριος Βρουσάι και ο Φώτης Κίτσος. Είναι σε νέα αφετηρία γενικά με έναν τρόπο η σεζόν για τον Ολυμπιακό. Και ομολογουμένως όσα ακολουθούν από εδώ ως το φινάλε έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι μόνο για τον εγχώριο τίτλο που ήταν και παραμένει το «δια ταύτα», αλλά και για την season 5 του Πέδρο Μαρτίνς. Μια υπόθεση που ελέω της παρουσίας στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League δεν μπορεί να περιμένει…

6 Ιουνίου: Αυτή είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία για την εκκίνηση της προετοιμασίας. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τον τελικό του κυπέλλου (21/5) που είναι ανοικτό ακόμη για το αν (θα) αφορά στους Ερυθρόλευκους. Είναι προφανές ότι στο λιμάνι οι βασικές αποφάσεις για το επόμενο ρόστερ θα προκύψουν on the road. Και οι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται συνήθως μπροστά από την αίθουσα αφίξεων. Συμβαίνουν στην πύλη των αναχωρήσεων.

Σαράντα παίκτες έχει στη διάθεση του ο Πέδρο Μαρτίνς. Μια συνειδητή επιλογή σε μια «ειδική χρονιά» ελέω όχι μόνο των τριών διαφορετικών διοργανώσεων και του covid αλλά και του Κόπα Άφρικα. Ρόστερ βαρύ που από εδώ και στο εξής περνά από αξιολόγηση.

Είπε για παράδειγμα ο Πορτογάλος προ ημερών για τον Μάριο Βρουσάι πως «Πραγματικά δοκιμάζουμε τον Μάριο σε αυτή την καινούρια θέση. Γιατί ο Κένι Λαλά είναι αρκετά επιβαρυμένος και υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε παίκτη στη θέση αυτή. Επίσης ο Ανδρούτσος πήρε τις ευκαιρίες του και μπορούμε να πούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περιμέναμε. Επομένως ο Μάριος είναι αυτή τη στιγμή η επιλογή μας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη εκεί. Ο Μάριος εκεί θα συνεχίσει να δουλεύει και ίσως είναι εκεί η μελλοντική του θέση».

Τι δεν είπε; Πως το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής θα κρίνει αν ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για έναν «επιθετικό» μπακ από δεξιά ή αν ο κλήρος θα πέσει σε έναν από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές της εποχής. Αντίστοιχη η κατάσταση και με τον νεαρό Φώτη Κίτσο. Και εκείνος winger που γυρίζει πίσω σαν… Βρουσάι. Και εκείνος σε αξιολόγηση με θέα στις αποφάσεις του club για την αριστερή πτέρυγα. Μπορεί ο πρωταθλητής να ποντάρει σοβαρά σε αυτά τα παιδιά για αυτές τις θέσεις του rotation; Τις απαντήσεις θα τις δούμε πέραν τούδε.

Ήδη για το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ ο Κίτσος δηλώνει σοβαρή υποψηφιότητα για την 11άδα αντί του ταλαιπωρημένου Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που δεδομένα χρειάζεται ανάσες. Και ο Βρουσάι ήταν επίσης μέσα στις «δοκιμές» για δεξιά. Άρα δεν αποκλείεται απέναντι στους Κρητικούς να τους δούμε και τους δύο από την αρχή.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός παρότι αποκλείστηκε από την Ευρώπη συνεχίζει σε αυτό το μονοπάτι με τα διαδοχικά ματς κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες για μια ακόμη εβδομάδα. Την Τετάρτη υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο (εξ αναβολής) ενώ την επόμενη Κυριακή πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Το πρόγραμμα λοιπόν από μόνο του εγγυάται rotation πριν την εκκίνηση των playoffs. Άρα και ευκαιρίες για αρκετούς.

Είναι ακόμη ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά που «ψάχνει» χώρο. Είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό. Είναι ο Μαμαντού Κανέ, ο Ζοάο Καρβάλιο κλπ. Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 13 ματς για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και βέβαια τους δύο ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο. Η σεζόν χωρά και 16ο ματς αν οι Πειραιώτες προκριθούν στον τελικό. Υπάρχουν ματς. Υπάρχουν ευκαιρίες. Υπάρχουν όμως και ανάγκες. Για το… επόμενο «τεύχος». Για εκείνους που σε πρώτη φάση δεν χωρούν σε αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ