Τι παίζεται στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (vids)

Τι παίζεται στη Λεωφόρο για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (vids)

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο στο ντέρμπι, όχι όμως ότι και η ΑΕΚ είναι αδιάφορη. Οι λόγοι που θέλουν τη νίκη οι δύο μονομάχοι στη Λεωφόρο...

Προτελευταία στροφή στην κανονική περίοδο της Super League (εκκρεμούν και τα αναβληθέντα), με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται απόψε (19:30) στη Λεωφόρο την ΑΕΚ μπροστά σε περίπου 8.000 οπαδούς του. Ενα ντέρμπι που μπορεί να μην κρίνει τον τίτλο όπως συνέβη αρκετές φορές παλιότερα, ούτε καν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχει όμως τη σημασία του και για τις δύο ομάδες.

Γιατί «καίγεται» ο Παναθηναϊκός

Σε μία πρώτη και μάλλον εύκολη ανάγνωση, αυτοί που «καίγονται» περισσότερο για τη νίκη στο ματς είναι οι «πράσινοι» που ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην εξάδα. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ουσιαστικά οι τρεις που έχουν ήδη «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ κι από εκεί και κάτω γίνεται ένας μικρός χαμός με φαβορί και αουτσάιντερ.

Στην πρώτη κατηγορία, αυτή των φαβορί, ανήκει ο Παναθηναϊκός που έχει μεν την κατάσταση στα χέρια του, αλλά θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Ένωση για να μην μπλέξει. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαινόταν πως είχε δεδομένη θέση στην εξάδα, ωστόσο οι τελευταίες απώλειες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ την έβαλαν σε περιπέτειες. Θεωρητικά λοιπόν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που «καίγεται» για τη νίκη ώστε να εξασφαλίσει τα πλέι οφ.

Παράλληλα βέβαια, θέλει το τρίποντο για να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί που έχει φέτος στα ντέρμπι. Δύο ισοπαλίες κόντρα στον Ολυμπιακό, δύο ήττες κόντρα στον ΠΑΟΚ και ήττα από την ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θέλει μία νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα μπροστά στον κόσμο του ώστε να πάρει ψυχολογία ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Για το «τριφύλλι» υπάρχει πάντα στην κουβέντα και το Κύπελλο μέσα από το οποίο μπορεί να βγει στην Ευρώπη ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα. Κάτι που δεν ισχύει βέβαια για την ΑΕΚ η οποία έμεινε εκτός συνέχειας στη διοργάνωση από τον ΠΑΟΚ.

Εχει και η ΑΕΚ κίνητρα

Για τους «κιτρινόμαυρους» επίσης το κίνητρο θα πρέπει να είναι μεγάλο. Και γιατί δεν μπορεί να ρισκάρει να χάσει την τρίτη θέση και να μην είναι σίγουρη για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή τη νέα σεζόν, αλλά επίσης δεν θα είναι καλό να χάσει την επαφή της με τον δεύτερο ΠΑΟΚ τον οποίο υποδέχεται μάλιστα την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Εξάλλου ούτε η ΑΕΚ έχει χορτάσει από νίκες σε ντέρμπι αφού φέτος έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό ενώ γενικά σε αυτή τη μαύρη τετραετία της οι μόνες νίκες σε ντέρμπι, είναι κόντρα στους «πράσινους». Απόψε θα έχει κόντρα και την παράδοση η ΑΕΚ καθώς έχει να πάρει διπλό στην έδρα των «πράσινων» για παιχνίδι κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2006-2007 όταν είχε επικρατήσει με 2-1 στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Τραϊανού Δέλλα.

Πέρσι πάντως η Ένωση είχε πάρει διπλό στη Λεωφόρο (0-1) για τα πλέι οφ χάρη σε γκολ του Μάνταλου και έτσι είχε εξασφαλίσει την έξοδό της στο Europa Conference League. Με οδηγό αυτό το ματς, θα επιχειρήσει να φύγει με νίκη και το βράδυ της Κυριακής ώστε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων 16 χρόνων.

Τέλος, μεγάλο κίνητρο έχει και ο Αργύρης Γιαννίκης αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για να βγάλει έστω τη χρονιά. Το παιχνίδι αυτό, αλλά και εκείνο με τον ΠΑΟΚ είναι δύο ευκαιρίες και για τον ίδιο ώστε να δείξει ότι κάτι αλλάζει. Διαφορετικά θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και από αυτή που είναι τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ