Τι σημαίνει για τα playoffs το αποτέλεσμα της Τρίπολης

Τι σημαίνει για τα playoffs το αποτέλεσμα της Τρίπολης

Ο Άρης πέρασε από την Τρίπολη και έβαλε... φωτιά στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τελευταίες στροφές και το… θρίλερ των playoffs παραμένει. Οδεύουμε προς το φινάλε της regular season του πρωταθλήματος, με τη μάχη να φουντώνει έπειτα και από τα τελευταία αποτελέσματα.

Με τον Ολυμπιακό να έχει αποκτήσει διαφορά 11 πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο ποιος θα ακολουθήσει την ΑΕΚ στα playoffs. Η Ένωση έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη… πίστα, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να μετράει 42 πόντους μετά από 23 αγώνες. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία διαθέσιμα… εισιτήρια για πέντε ομάδες. Το όνειρο όλων παραμένει ακόμα ζωντανό και άπαντες αντιλαμβάνονται τη μάχη που θα επακολουθήσει στα τελευταία ματς.

Ο Άρης με το «διπλό» στην Τρίπολη έκανε… άλμα για την πρώτη εξάδα, με το σύνολο του Μπούργος να μπαίνει σφήνα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σε συνδυασμό μάλιστα με το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα, οι «κίτρινοι» δείχνουν σε εξαιρετική θέση ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατάει την τύχη στα χέρια της, ενώ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο Βικελίδης τον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός και Άρης ισοβαθμούν στους 36 πόντους, με τους «πράσινους» να μετρούν ένα ματς λιγότερο και να φιλοξενούν αύριο στη Λεωφόρο την ΑΕΚ. Το «τριφύλλι» δείχνει αυτοκτονικές τάσεις στα τελευταία ματς και με αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον Δικέφαλο θα μπλέξει για τα καλά. Η ήττα στο Αγρίνιο «πόνεσε» τον Παναθηναϊκό που παίζει τα… ρέστα του για την Ευρώπη.

Αναμφίβολα, χαμένος της υπόθεσης είναι ο Αστέρας. Οι Αρκάδες έχασαν μεγάλο έδαφος με τη σημερινή εντός έδρας ήττα. Η ομάδα του Ράσταβατς μπορεί να βρίσκεται στην 6η θέση με 35 βαθμούς, αλλά έχει έναν… Γολγοθά να ανέβει. Με δοκιμασίες σε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και Ολυμπιακό Στάδιο, μοιάζει με Mission Impossible η παρουσία στα playoffs. Βέβαια, μην ξεχνάμε και το «διπλό» στη Λεωφόρο που έκανε το αξιόμαχο σύνολο της Τρίπολης.

Με τα τελευταία δεδομένα, στο κόλπο παραμένει ο ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να έχουν μπροστά τους τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στους 34 βαθμούς και στην 7η θέση η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, που θα το πάει μέχρι τέλους.

Τελευταίος κρίκος της αλυσίδας κατέληξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά και την αφαίρεση 5 βαθμών. Οι Γιαννιώτες μπορεί να έκαναν έφεση, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν μείνει χιλιόμετρα μακριά και στους 31 πόντους. Αν οι βαθμοί επιστραφούν, ασφαλώς και θα μπουν δυνατά στη συζήτηση των playoffs.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Το σημερινό αποτέλεσμα της Τρίπολης ξεδιαλύνει κάπως το τοπίο, με τις εκπλήξεις να μην αποκλείονται στο φινάλε.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μονομάχων:

Παναθηναϊκός: ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητος (εκτός)

Άρης: Ολυμπιακός (εντός)

Αστέρας Τρίπολης: ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός, εξ αναβολής)

ΟΦΗ: Ολυμπιακός (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λαμία (εντός), Βόλος (εκτός)

Η βαθμολογία:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ