Εσύ ξέρεις πότε ήταν η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ;

Εσύ ξέρεις πότε ήταν η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ;

Η ΑΕΚ μετράει 1578 μέρες δίχως εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ! Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογέλασαν οι «κιτρινόμαυροι».

Για ακόμη μια σεζόν η ΑΕΚ απογοητεύει, με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Μετά τη «βαριά» ήττα στη Λεωφόρο, ο Αργύρης Γιαννίκης πλήρωσε το… μάρμαρο της συντριβής, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή μέχρι και το καλοκαίρι, μπαίνοντας κατευθείαν στα… βαθιά και στο αποψινό ντέρμπι (20:30) του ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Περίεργη λοιπόν η περίοδος για την ΑΕΚ, με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με την εσωστρέφεια να έχει ριζώσει εδώ και καιρό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Προβληματισμός και γκρίνια κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα, με τον Δικέφαλο να έχει ρίξει λευκή πετσέτα σε όλους τους στόχους. Χιλιόμετρα μακριά από την κορυφή, εκτός συνέχειας του Κυπέλλου και άλλη μια σεζόν στα… βράχια.

Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρκετούς λόγους για να ψάξουν απεγνωσμένα το τρίποντο στο αποψινό ντέρμπι. Τα θετικά αποτελέσματα σε μεγάλα ματς είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα τελευταία χρόνια, με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν μετά από καιρό να δώσουν μια χαρά στον κόσμο τους. Η αποτυχία στα ντέρμπι αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο, με τελευταίο παράδειγμα το ναυάγιο της Λεωφόρου. Εκεί που η ΑΕΚ δέχθηκε 3 γκολ σε διάστημα 13 λεπτών.

Η ΑΕΚ θέλει να σπάσει την εντός έδρας… κατάρα με τον ΠΑΟΚ. Εδώ και 4.5 χρόνια, η Ένωση αγνοεί τη χαρά της νίκης στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους «ασπρόμαυρους». Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι «ασπρόμαυροι» της έχουν πάρει τον αέρα, μετατρέποντας σε δεύτερο σπίτι το ΟΑΚΑ.  Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του Κυπέλλου με δυο γκολ στις καθυστερήσεις.

Τελευταία φορά, που η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν στις 5 Νοεμβρίου του 2017. Με τον Μάρκο Λιβάγια να βρίσκει δίχτυα, η Ένωση έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η συνέχεια της σεζόν γνωστή, με την τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στα επόμενα επτά ματς που ακολούθησαν και η Ένωση υποδέχτηκε τον έτερο Δικέφαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε μία φορά τη νίκη (4 ισοπαλίες και 3 ήττες). Χαρακτηριστικό στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα την κατάσταση της ομάδας στα τελευταία χρόνια. Μιας ομάδας που μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού.

Και η αποτυχία της ΑΕΚ κάνει μεγαλύτερο… κρότο, αν ανατρέξει κανείς στο συνολικό παρελθόν των δύο ομάδων με οικοδέσποινα την Ένωση. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει 48 νίκες έναντι μόλις 9 του ΠΑΟΚ ενώ στο Κύπελλο έχει 4 νίκες έναντι 4 του αντιπάλου της. Το συνολικό στατιστικό δηλαδή μας βγάζει ένα συντριπτικό 52-13 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» οι  οποίοι διαχρονικά κέρδιζαν τους «ασπρόμαυρους» εύκολα ή δύσκολα όταν κατέβαιναν στην Αθήνα. Κάτι που όμως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με τον Δικέφαλο να έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη «νίκη».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Live Streaming - to10.gr

Η ΑΕΚ ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας και ελπίδας. Πολλά τα κίνητρα για τους «κιτρινόμαυρους» στο αποψινό ντέρμπι. Μένει να φανεί αν θα καταφέρουν να βάλουν… φρένο στο αρνητικό σερί που αμαυρώνει την ιστορία της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ