ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Πάρτι 6άδας στο Γεντί Κουλέ (vids)

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Πάρτι 6άδας στο Γεντί Κουλέ (vids)

Ο ΟΦΗ έκανε το χρέος του, νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και από 8ος μπήκε από το... παράθυρο στα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ γνώριζε πως για να βρεθεί στα πλέι-οφ της Superleague έπρεπε να κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και ταυτόχρονα να μην πάρουν το τρίποντο ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στην ΑΕΚ ή ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Βόλο.

Το καλύτερο σενάριο για τους Κρητικούς επιβεβαιώθηκε, καθώς επικράτησαν με 2-0 του Απόλλωνα στο «Γεντί Κουλέ» και την ίδια στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε από την ΑΕΚ (2-1), ενώ Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι (0-0).

Έτσι, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, από την 8η θέση που βρισκόταν πριν την έναρξη της 26ης αγωνιστικής, ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 6η θέση με 37 βαθμούς, ενώ Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα (35 β.) θα συμμετάσχουν στα πλέι-άουτ, με την υποσημείωση ότι εκκρεμεί η απόφαση για το -5 στην ομάδα των Ιωαννίων. Αν ο ΠΑΣ δικαιωθεί, θα πάρει τη θέση του ΟΦΗ στα πλέι-0φ.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες από τα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του Απόλλωνα, απειλώντας στο 14′, με τον Νέιρα να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Νιόπλια βρισκόταν διαρκώς έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, συνεχίζοντας να απειλεί και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 33′, με τον Ντε Γκουζμάν να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε στον Σλίβκα και έφυγε κόρνερ.

Οι Κρητικοί κυριάρχησαν και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, εκδηλώνοντας επιθέσεις από την αριστερή πλευρά και βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ στο 59′. Ο Λάμπρου βρήκε με ωραία κάθετη τον Φελίπε, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κότσαρη.

Η πίεση του ΟΦΗ συνεχίστηκε και απέφερε καρπούς στο 64′. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Βούρος έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έκανε το 1-0.

Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 71′. Ο Ντε Γκουζμάν βρήκε τον Φελίπε, αυτός νικήθηκε αρχικά από τον Κότσαρη, αλλά στη συνέχεια πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Με τη λήξη του παιχνιδιού, όλοι οι παίκτες αγκαλιασμένοι έβλεπαν στα… κινητά τους το φινάλε της αναμέτρησης του Βόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μόλις ολοκληρώθηκε και αυτό το ματς, ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (75′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα (84′ Στάικος), Λάμπρου, Ντουρμισάι (84′ Καμάου), Λ. Φελίπε.

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Κότσαρης, Ντεντάκης, Αλβες, Ρόγκνε (60′ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Τσιλουλής, Τσίμπσαχ (76′ Παπαγεωργίου), Σλίβκα, Γιαννιώτας (46′ Παμλίδης), Ντάουντα (53′ Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ