Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2: Λυτρωτής ο Κορνίλιους (Vid)

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2: Λυτρωτής ο Κορνίλιους (Vid)

Ο Παναιτωλικός χάρη σε ένα τέρμα του Κορνίλιους στις καθυστερήσεις επικράτησε 2-1 του Ιωνικού για την 26η αγωνιστική και έφυγε με το διπλό από τη Νίκαια.

Ο Παναιτωλικός πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, χάρη σε ένα γκολ του Κορνίλιους στις καθυστερήσεις του αγώνα.

H ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε ένα σημαντικό τρίποντο και πλέον θα παίξει στα play out του πρωταθλήματος χωρίς άγχος, καθώς βρίσκονται 14 βαθμούς πάνω από την προτελευταία θέση και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς από την προτελευταία θέση και σίγουρα βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες στην αρχή του αγώνα επαίζαν αρκετά κλειστά και δεν έβρισκαν τους χώρους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ. Αρχικά, στο 12΄ ο Άοσμαν έκανε ένα σουτ, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 18ο λεπτό οι Νικαιώτες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, αλλά το σουτ του Μάντζη κατέληξε στο δοκάρι του Παναιτωλικού. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Μεντόζα δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά την σέντρα του Βέργου.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 38′ λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μεντόζα έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Νίκος Καρέλης μόνος του μέσα από την περιοχή εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει στο 55ο λεπτό, όταν ο Ρομαό βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, με τον 30χρονο γκολκίπερ να κρατάει ανέπαφη την εστία του με μία μεγάλη απόκρουση. Ο Ιωνικός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζε για να την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 82′ λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Λένις νίκησε τον Ανέστη και έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Βέβαια, ο Παναιτωλικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κορνίλιους στις καθυστερήσεις του αγώνα να κάνει το 2-1 μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νταγκό.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαφέας (66′ Καμπράλ), Βαλεριάνος – Ντάλσιο, Κιάκος (46′ Κάνιας), Άοσμαν – Μάντζης (66′ Λένις), Τουράμ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Αποστολάκης (88′ Λούι), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης – Φλόρες (61′ Αντούνες), Μάρτενσον – Ντουάρτε (88′ Μπακαδήμας), Μεντόσα (81′ Νταγκό), Βέργος – Καρέλης (61′ Ντίας).

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ