Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο παιχταράς Παλάσιος κάνει τη διαφορά

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Ο παιχταράς Παλάσιος κάνει τη διαφορά

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που με πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον Παλάσιος επικράτησε άνετα 2-0 στο Περιστέρι. Χαμένο πέναλτι ο Αϊτόρ.

Για ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε με… χαλαρότητα το ματς με τον Ατρόμητο, δεν δημιουργούσε και δεν απειλούσε. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πάτησαν γκάζι, έπαιξαν υπέροχο ποδόσφαιρο, δεν άφησαν τον Ατρόμητο να… ανασάνει και με δύο γκολ από τον κορυφαίο του γηπέδου, Παλάσιος, έφυγαν με τη νίκη με 2-0 από το Περιστέρι, παραμένοντας στο κυνήγι των ΑΕΚ και Άρη. Έχασε πέναλτι ο Αϊτόρ, δεν απειλήθηκαν οι πράσινοι από τους κακούς Περιστεριώτες.

Κακό πρώτο ημίχρονο

Ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα στο πρωτάθλημα είδαμε στο Περιστέρι. Με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχει κατοχή μπάλας που έφτασε και στο 68% αλλά να μην μπορεί να γίνει δημιουργικός. Η κακή βραδιά του Αϊτόρ και η πιεστική άμυνα των παικτών του Ατρόμητου πάνω στον Ιωαννίδη άφησαν μόνο του τον Παλάσιος να παλεύει μεσοεπιθετικά.

Ο Αργεντινός ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κι εκείνος που είχε τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν νικήθηκε από τον Γιαννιώτη σε τετ α τετ. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στην κόντρα επίθεση να βρει ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ κυρίως από τον Χαρίση, έμεινε πολύ μακριά από την εστία του Διούδη.

Το καθάρισε ο Παλάσιος

Τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να πιέσουν, ανέβασαν ψηλά τις γραμμές τους, άνοιξαν το γήπεδο με το άπλωμα στα άκρα. Και είχαν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος κάθε Κυριακή δικαιώνει όλο και περισσότερο την επένδυση που έκανε ο Παναθηναϊκός σε αυτόν. Και αποδεικνύει πως είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.

Το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ (το κέρδισε ο Γκατσίνοβιτς σε ανατροπή από τον Γιαννιώτη, το έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι ο Ισπανός) έδειξε να αγχώνει τον Παναθηναϊκό, όχι όμως και τον Γιοβάνοβιτς που με τις παρεμβάσεις του από τον πάγκο έκανε ακόμα πιο απειλητική την ομάδα του. Η είσοδος του Χατζηγιοβάνη αντί του αρνητικού Αϊτόρ έδωσε ταχύτητα, ο Μαουρίσιο που μπήκε στη θέση του Κουρμπέλη χάρισε ισορροπία στη μεσαία γραμμή και στο 75′ από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη κι ενώ ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας, ήρθε ο Παλάσιος στο δεύτερο δοκάρι για να τη στείλει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης έπαιξε με πλάτη στην περιοχή, έστρωσε στον Παλάσιος, ο οποίος με υπέροχο σουτ… εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Γιαννιώτη, κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό με το δέκατο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα (και 11 στο σύνολο). Κάπου εκεί και με τον Αργεντινό να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε ένα ακόμα παιχνίδι, η.. σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την κανονική διάρκεια με τον καλύτερο τρόπο, αλλά να έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει ώστε να φτάσει στον στόχο του. Και αυτός δεν είναι η πέμπτη θέση που βρίσκεται σήμερα, αλλά η πρώτη τετράδα.

Το δεκάρι: Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος είναι ασταμάτητος. Τα σάρωσε όλα τον Φλεβάρη με τα γκολ του, ξεκινάει από εκεί που… σταμάτησε και τον Μάρτιο. Δύο γκολ, πέντε τελικές, πρωταγωνιστής σε κάθε καλό που έφτιαξε ο Παναθηναϊκός. Παιχταράς!

Στον πάγκο: Ο Κιβρακίδης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Παλάσιος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του.

Που κρίθηκε: Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού. Ήταν φανερό πως όταν οι πράσινοι θα πατούσαν το πόδι στο γκάζι θα… καθάριζαν το ματς.

Γιατί κόουτς: Ο Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε πολλά σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Δύο αναγκαστικές αλλαγές από τις απουσίες των Σένκεφελντ και Ρούμπεν. Και πάλι κυριαρχική η ομάδα του στο γήπεδο και πάλι καλό ποδόσφαιρο και άλλη μία νίκη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον (62’ Αλιμπέκ), Χαρίσης, Καρτάλης (34’ Ντένιτς), Ροτάριου (82’ Ναμπί), Κουλούρης, Μουνίθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ (85’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (65’ Μαουρίσιο), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (88’ Καρλίτος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85’ Βιτάλ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ