Αυτή είναι η διαφορά – Αλλοι μετρούν πρωταθλήματα, άλλοι… αήττητα – Που και πάλι, λιγότερα έχουν

Αυτή είναι η διαφορά – Αλλοι μετρούν πρωταθλήματα, άλλοι… αήττητα – Που και πάλι, λιγότερα έχουν

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από... πέρυσι, όντας στο +15 και οι «παπαγάλοι» βγήκαν να πανηγυρίσουν το... αήττητο. Κι ας έχει 6 ο σύλλογος!

Το αήττητο του Ολυμπιακού σταμάτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Αρη (2-1), για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League.  Οι Ερυθρόλευκοι, που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, προηγήθηκαν στο 13’ με το γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημιχρονο πέτυχαν δύο γκολ και πήραν τη νίκη. Με τον Καμαρά στο 52’ και στο 79’ με το απευθείας φάουλ του Μπρούνο Γκάμα.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού σε κανονική διάρκεια μετά από ένα χρόνο, καθώς τελευταία φορά που είχαν ηττηθεί ήταν στις 14 Φεβρουαρίου του 2021, όταν έχασαν στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1). Παρά την ήττα, οι Πειραιώτες παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και μπαίνουν στα πλέι οφ, έχοντας διαφορά 12 βαθμών από τον Δικέφαλο του Βορρά (65 έναντι 53). Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος, με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται πολύ κοντά στο 3ο σερί και συνολικά 47ο στην ιστορία τους.

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού μπορεί να ηττήθηκε στο Βικελίδης και μην μπορέσει φέτος να κατακτήσει αήττητη τον τίτλο, αλλά το έχει κάνει 6 φορές στο παρελθόν. Μάλιστα, δύο χρονιές συνδύασε το πρωτάθλημα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, φτάνοντας στο νταμπλ.

Πρώτη φορά που κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι να πάρουν το πρωτάθλημα αήττητοι ήταν τη σεζόν 1936/1937. Ο Ολυμπιακός έχοντας τον προπονητή του τον Γιαν Κοψίβα πανηγύρισε την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, χωρίς να ηττηθεί. Η ομάδα του Πειραιά άφησε πίσω της τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και έφτασε σε μια σπουδαία επιτυχία.

Ένα χρόνο αργότερα ο Ολυμπιακός το έκανε ξανά. Τη σεζόν 1937/1938 οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα και 6ο συνολικά της ιστορίας τους, πετυχαίνοντας μόνο νίκες, συνδυάζοντας μάλιστα τον τίτλο με το απόλυτο τον βαθμών.

Δέκα χρόνια αργότερα οι Πειραιώτες πήραν ξανά το πρωτάθλημα, χωρίς να ηττηθούν και έγραψαν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1947/1948, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, χωρίς ήττα για τρίτη φορά και γέμισαν και πάλι με χαρά και περηφάνια τον κόσμο τους.

Τη σεζόν 1950/1951 ο Ολυμπιακός έκανε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: Πήρε το νταμπλ αήττητος. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο, χωρίς να δεχθεί ήττα. Μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, με τον Θρύλο του εγχώριου αθλητισμού να πετυχαίνει ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Τρία χρόνια μετά (1953/1954) οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ξανά το νταμπλ, χωρίς να ηττηθούν. Απίστευτο και όμως… Ολυμπιακό. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κατέκτησε το πρωτάθλημα με 28 πόντους στο ενεργητικό της, αλλά και το Κύπελλο, φτάνοντας σε μια μεγάλη επιτυχία. Την επόμενη σεζόν οι Πειραιώτες πήραν και πάλι αήττητοι το πρωτάθλημα, για έκτη φορά στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός του Θεολόγου Συμεωνίδη έκανε και σμπαράλια τους αντιπάλους του και έφτασε με εμφατικό τρόπο στον τίτλο.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Αναφορικά με εκείνους που δεν… αναγνωρίζουν τα 6 αήττητα του Ολυμπιακού, έτσι, γιατί απλά… δεν γουστάρουν, ποια είναι η άποψή τους για τα πρωταθλήματα; Από πότε τους συμφέρει να τα μετράνε; Από το ’60, το ’70, πριν το 1925, όταν σίγουρα είχαν περισσότερα πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό; Ποια ημερομηνία «βολεύει»; Τα τελευταία 30 χρόνια; Ας θέσουν ένα χρονικό περιθώριο, για να ξέρουμε τι να μετράμε. Από όπου κι αν το πιάσει κανείς, η ιστορία δεν αλλάζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ