Επίσημα στην οικογένεια Μελισσανίδη οι μετοχές της ΑΕΚ – Τι ανακοίνωσε η ΕΕΑ, ποιο το ποσοστό

Επίσημα στην οικογένεια Μελισσανίδη οι μετοχές της ΑΕΚ – Τι ανακοίνωσε η ΕΕΑ, ποιο το ποσοστό

Και τυπικά στην οικογένεια Μελισσανίδη από σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την ΕΕΑ να εγκρίνει τη μεταβίβαση των μετοχών από την «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» στην DIKEFALOS HOLDINGS CO. LIMITED.

Στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη κι επίσημα η ΠΑΕ ΑΕΚ. Προ ημερών είχατε διαβάσει για την αίτηση που είχαν καταθέσει οι «κιτρινόμαυροι» για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, με τη μεταβίβαση του ποσοστού της «Ενωσης Φίλων ΑΕΚ» στην DIKEFALOS HOLDINGS CO. LIMITED συμφερόντων Μελισσανίδη και συγκεκριμένα του γιου του, Γιώργου.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΕΕΑ, η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε και από σήμερα η οικογένεια Μελισσανίδη είναι και τυπικά μεγαλομέτοχος με ποσοστό 80,74%! Το 6,84% παραμένει στην «Ένωση Φίλων ΑΕΚ», το 2,42% στον επιχειρηματία, Στέργιο Γαντζούλα και το 10% ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πλέον το δικαίωμα για να συνδεθεί μετοχικά με την ΠΑΕ ΑΕΚ, από την στιγμή που στις αρχές του 2019 είχε νομοθετηθεί το δικαίωμα κατοχής μετοχικού ποσοστού σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία, εφόσον το μετοχικό ποσοστό με το οποίο συνδέεται κάποιος με στοιχηματική εταιρεία, δεν ξεπερνά το 15%. Θυμίζουμε πως εδώ και λίγο καιρό ο «Τίγρης» πούλησε το ποσοστό που είχε στον ΟΠΑΠ και πλέον δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο ώστε να γίνει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ.

Γι’ αυτό και προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ μέσω της DIKEFALOS HOLDINGS CO. LIMITED ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και νέα ΑΜΚ στο άμεσο μέλλον ώστε να καλυφθεί η ζημία της φετινής σεζόν.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΕΑ:

«1. Έλεγχος σχετικά με τη νομιμότητα συμμετοχής μετόχων της από 25.02.22 Γ.Σ. της ΚΑΕ Α.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

2. Έλεγχος σχετικά με τη νομιμότητα συμμετοχής μετόχων της από 03.03.22 Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ-ΑΕΚ.
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

3. Αίτηση της ΠΑΕ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961 περί επιστροφής της εγγυητικής της επιστολής, περιόδου 2020-2021.
ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΗ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρήστος Κουμπής»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ