Ο Τσούμπερ κινδυνεύει να γίνει Λιβάγια

Ο Τσούμπερ κινδυνεύει να γίνει Λιβάγια

Η υπόθεση του Στίβεν Τσούμπερ έχει πολύ... ψωμί για την ΑΕΚ. Πώς ο Ελβετός κινδυνεύει να μπει στην ίδια εξίσωση με τον Μάρκο Λιβάγια, αλλά και τους Τάσο Μπακασέτα, Γιώργο Γιακουμάκη.

Δεν απέχει πολύ η αποθέωση από την απαξίωση. Από τα ψηλά στα χαμηλά μπορεί να βρεθεί κανείς εν μια νυκτί. Σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκεται ο Στίβεν Τσούμπερ το τελευταίο διάστημα. Οι προβληματικές εμφανίσεις έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αμφιβολίας γύρω από τις ικανότητες του Ελβετού μεσοεπιθετικού.

Είναι γεγονός πως ο 30χρονος άσος δε θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαύμασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν. Με μόλις 2 γκολ και μια ασίστ τους τελευταίους μήνες, ο Τσούμπερ «φωνάζει» πως δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Αλλά είναι σε καλή η κατάσταση η ΑΕΚ; Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο για την Ένωση και είναι λογικό και επόμενο να συμπαρασέρνει τον Ελβετό μεσοεπιθετικό. Και αν βάλουμε στη συζήτηση και το τοξικό κλίμα που επικρατεί πέριξ της ομάδας, το θέμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο.

Ο Τσούμπερ έχει αποδείξει την αξία του. Τρανό παράδειγμα το Euro με την Ελβετία. Εκεί που αναδείχθηκε και ο κορυφαίος «σερβιτόρος» της διοργάνωσης. Οπότε, φαντάζει ρητορικό το ερώτημα για το αν κάνει στην ΑΕΚ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά,  έχουν ήδη ξεκινήσει να αιωρούνται τα πρώτα ερωτηματικά για το μέλλον του Ελβετού μεσοεπιθετικού. Το καλοκαίρι πλησιάζει και η Ένωση θα πρέπει να καταβάλλει 1.6 εκατ. ευρώ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την ενεργοποίηση της οψιόν του. Και το θέμα που εγείρεται είναι ένα. Να μην ξαναπέσει η ΑΕΚ στην παγίδα των προηγούμενων χρόνων. Οπου εκτίμησε λανθασμένα γεγονότα και καταστάσεις, χάνοντας σημαντικά «περιουσιακά στοιχεία». Τα παραδείγματα; Πολλά. Και μαρτυρούν φυσικά τα διαδοχικά κιτρινόμαυρα σφάλματα.

Ο Τσούμπερ… αγνοείται και «πονοκεφαλιάζει» την ΑΕΚ | to10.gr

Μπακασέτας, Γιακουμάκης και Λιβάγια δείχνουν το δρόμο

Πάμε στην πρώτη περίπτωση, όπου η ΑΕΚ έχασε μέσα από τα χέρια της ένα βασικό «γρανάζι». Μάρκο Λιβάγια. Ενα όνομα, μια ιστορία. Ενας παίκτης-ηγέτης, που πήρε στις πλάτες του την Ένωση. Ο Κροάτης λατρεύτηκε σαν Θεός από τους οπαδούς της ομάδας. Κάθε του ενέργεια, κάθε του κίνηση συνοδευόταν και από επιφωνήματα από την κιτρινόμαυρη εξέδρα, με τον Λιβάγια να ολοκληρώνει την παρουσία του στον Δικέφαλο, έχοντας 42 γκολ και 29 ασίστ σε 147 συμμετοχές.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και διαδοχικά ναυάγια, ο Κροάτης έκλεισε την κιτρινόμαυρη πόρτα τον Γενάρη του 2021. Ο 28χρονος επέστρεψε στην πατρίδα του, με την ΑΕΚ να μη βάζει ούτε σεντ στα ταμεία της.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και τώρα βλέπουν τον Κροάτη να σημειώνει το ένα γκολ πίσω από το άλλο. 26 έχει την εφετινή σεζόν και σπάει όλα τα ρεκόρ. Το γεγονός πως ο Λιβάγια δεν έκανε το βήμα παραπάνω, αλλά επέλεξε να συνεχίσει στη Χάιντουκ μαρτυρά πολλά για το κλίμα που επικρατεί στον Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια.

Εχετε καταλάβει τι κάνει ο Λιβάγια στην Κροατία; | to10.gr

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις των εγκληματικών επιλογών της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2019, η Ένωση επέλεξε για τον πάγκο της τον Μιγκέλ Καρντόσο. Εναν προπονητή άγνωστο στο ευρύ κοινό. Τα αποτελέσματα γνωστά, με τον Πορτογάλο να αποχωρεί κακήν κακώς από τη χώρα μας μόλις στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το λάθος όμως είχε προλάβει να γίνει. Στην Ένωση κατέφθασε η μισή… Πορτογαλία, με τον Ζεράλδες να έρχεται για να μπει στα παπούτσια του Τάσου Μπακασέτα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός οδηγήθηκε στην έξοδο, με την Ένωση να βάζει στα ταμεία της μόλις 500.000 ευρώ. Ενας παίκτης που συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (2017-2018), παραχωρήθηκε έναντι ενός τέτοιου μικρού ποσού.

Λίγα χρόνια μετά; Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας κάνει παπάδες στην Τουρκία, με τους οπαδούς της Τραμπζονσπόρ να πίνουν νερό στο όνομά του. Με 8 γκολ και 8 ασίστ, ο 28χρονος παίκτης οδηγεί την ομάδα της Τραπεζούντας στη γη της Επαγγελίας και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 46 ολόκληρα χρόνια. Όσο για την χρηματιστηριακή του αξία. Αυτή κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Μπακασέτας υπενθυμίζει στην ΑΕΚ το λάθος του 2019… | to10.gr

Επόμενο παράδειγμα ο Γιώργος Γιακουμάκης. Η αλήθεια είναι πως πήρε τις ευκαιρίες του στην ΑΕΚ. Ωστόσο, την καριέρα του την εκτόξευσε (και την εκτοξεύει) στο εξωτερικό.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν στη… βιτρίνα τον Γιώργο Γιακουμάκη, με την ολλανδική Φένλο να καταβάλλει 200.000 ευρώ για την απόκτηση του. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο υπήρξαν και κάποιοι μικροί πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο της ομάδας για το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν.

Στην Ολλανδία ο Γιακουμάκης βάλθηκε να αποδείξει στην ΑΕΚ πως έκανε ολέθριο λαθος με την περίπτωσή του. Και το κατάφερε. Μετά από μια απίθανη σεζόν στη Φένλο, όπου και έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τα κατορθώματά του, εξασφάλισε το… εισιτήριο για τη Σκωτία και τη Σέλτικ. Το νωθρό ξεκίνημα έδωσε τη σκυτάλη στην… απογείωση. Ο Κρητικός επιθετικός έχει βρει τα πατήματά του και με 12 γκολ σε 22 ματς, οδηγεί τους Κέλτες. Ακόμη μια περίπτωση, όπου η Ένωση δε ζύγισε σωστά τις καταστάσεις.

Γιακουμάκης, Λιβάγια, Μπακασέτας και πολλοί άλλοι δείχνουν στην ΑΕΚ τα λάθη της. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που βρήκαν την… Ιθάκη τους μακριά από τον Δικέφαλο. Υποδηλώνει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός ομάδας. Απαντες λοιπόν τρέμουν για το ποιος θα πάρει την απόφαση για την παραμονή ή όχι του Τσούμπερ στην ομάδα. Μένει να φανεί αν ο Ελβετός άσος θα προστεθεί στην αλυσίδα των εγκληματικών αποφάσεων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ