Ένα ματς, ένας τίτλος, 24 χρόνια

Ένα ματς, ένας τίτλος, 24 χρόνια

Η ΑΕΚ θέλει να κάνει γύρο θριάμβου στο ΟΑΚΑ μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς αν επικρατήσει των πράσινων «αγκαλιάζει» το πρωτάθλημα για πρώτη φορά τα τελευταία 24 χρόνια.

Η ΑΕΚ υποδέχεται σε λίγες ώρες τον Παναθηναϊκό. Ντέρμπι. Ξεχωριστό ματς, ιδιαίτερο. Όχι λόγω της αντιπαλότητας των κιτρινόμαυρων με τους πράσινους. Υπάρχει κι αυτή στο «κάδρο» του σημερινού αγώνα αλλά όχι σε πρώτο πλάνο. Η αποψινή μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό είναι μια μάχη στην οποία ο δικέφαλος «ξορκίζει» 24 χρόνια ανομβρίας, καθώς η Ένωση έχει την τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει σήμερα την κατάκτηση του τίτλου.

Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν σχηματίσει από νωρίς το μεσημέρι ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ για να προμηθευτούν εισιτήρια για την αναμέτρηση με το τριφύλλι. Γνωρίζουν κι αυτοί πολύ καλά, όπως ο Χιμένεθ και οι παίκτες του, πως αν η ΑΕΚ επικρατήσει του Παναθηναϊκού, θα κάνει γύρο θριάμβου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Γύρο θριάμβου τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Μ’ αυτή την διάθεση πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ οι φίλαθλοι της Ένωσης. Λογικό, αν κρίνει κάποιος και την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τριφύλλι. Ωστόσο τέτοια παιχνίδια κρύβουν παγίδες κι αυτό ακριβώς έχει επισημάνει στους παίκτες του ο Μανόνο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός των κιτρινόμαυρων ξέρει καλά πως την κάψα που έχουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, έχουν και οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Την έχει και ο ίδιος. Ωστόσο γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να κρατά χαμηλά την μπάλα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και φροντίζει να λέει συνεχώς στους παίκτες του πως το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο.

Στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 40.000 οπαδοί της Ένωσης. Όλοι τους πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ έχοντας μία μόνο σκέψη στο μυαλό. Την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Κανείς φίλος της ΑΕΚ δεν θέλει ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο στραβοπατήματος, απέναντι στον Παναθηναϊκό των πολλών οικονομικών προβλημάτων. Οι κιτρινόμαυροι καλούνται να δείξουν συνέπεια στο ραντεβού με την ιστορία τους. Και είναι ένα ραντεβού που θα «ξορκίσει» 24 χρόνια ανομβρίας. Τα υπόλοιπα φυσικά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Και περίπου στις 21:30 θα φανεί αν στο ταρτάν του Ολυμπιακού Σταδίου θα πραγματοποιηθεί γύρος θριάμβου από τον Χιμένεθ και τους παίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ