Ο Μαρτίνς δεν άφησε να περάσουν έτσι όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ο Μαρτίνς δεν άφησε να περάσουν έτσι όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Το πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός, ο έλεγχος του β' 45λεπτου, οι χαμένες ευκαιρίες, τα λάθη στο transition και το «όλα λάθος» με Σιμάνσκι.

Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αλλά υπήρχαν κομμάτια του παιχνιδιού που δεν άφησαν ικανοποιημένο τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος, λοιπόν, έχει την ευκαιρία αυτή την εβδομάδα να δουλέψει σε λεπτομέρειες και σε επί μέρους κομμάτια της απόδοσης των Ερυθρόλευκων, καθώς από τη στιγμή που το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε, έχει τον χρόνο να κάνει τις παρεμβάσεις που θέλει.

Κάπως έτσι, η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε εντατικά μαθήματα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην επιστροφή τους στο Ρέντη. Μετά το ρεπό που τους έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, επέλεξε να τους δείξει όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θετικά και αρνητικά. Με σκοπό να καταλάβουν όλοι τι πήγε καλά και τι όχι στην αναμέτρηση του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Μαρτίνς έδειξε σε βίντεο τα πιο σημαντικά κομμάτια του αγώνα με τους Κιτρινόμαυρους και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν ελέγχαμε το παιχνίδι. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, κάναμε διαρκώς λάθη, πηγαίναμε δεύτεροι στις μονομαχίες. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε. Πήραμε τον έλεγχο του αγώνα, παίξαμε σωστά, δημιουργήσαμε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση στον τελικό στόχο».

Από εκεί και πέρα, έκανε ανάλυση και σε μεμονωμένες φάσεις που πιστεύει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν χώρα, καθώς φέρνουν σε δύσκολη θέση την άμυνα, όπως κάποιες περιπτώσεις όπου που οι ακραίοι μπακ έκαναν κίνηση, πήραν την μπάλα, αλλά δεν τελείωσαν τη φάση με σέντρα ή πάσα, με αποτέλεσμα να χάσουν την μπάλα και η ΑΕΚ να γίνει επικίνδυνη στο transition.

Με την ταχύτητα μετάβασης, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, να απασχολεί πολύ τον Πορτογάλο, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παίκτες του βρέθηκαν σε καταστάσεις 3 εναντίον 3 ή ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά από φάση που ο Ολυμπιακός είχε δική του την μπάλα και οι επιστροφές ήταν αργές. Από τέτοιες φάσεις, εξάλλου, δημιουργήθηκαν οι το 90% των ευκαιριών που είχε η ΑΕΚ.

ΟΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ» ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Φυσικά ο Μαρτίνς δεν μπορούσε παρά να σταθεί και στο θέμα των στατικών φάσεων. Καθώς ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις δικές τους εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή, αλλά από ένα κόρνερ και μια κακή αντίδραση των παικτών, δέχθηκε ακόμη ένα γκολ φέτος. Αυτή τη φορά ήταν ο Σιμάνσκι, που πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η φάση είναι ενδεικτική της κακής αντιμετώπισης της παρουσίας του Πολωνού μέσου χαφ από τους Ερυθρόλευκους. Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, ο Σιμάνσκι (σ.σ. σε κύκλο) είναι στο δεύτερο δοκάρι, τελείως αμαρκάριστος και μακριά από την εποπτεία κάθε παίκτη των Πειραιωτών. Δεν τον επιτηρεί κανείς, ο ίδιος παίρνει φόρα, κάνει το άλμα και νικάει εύκολα τον Εμβιλά που επίσης δεν είχε δει τον αντίπαλό του. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ο Μαρτίνς έκανε λόγο για συνολικά κακή λειτουργεία της ζώνης από τους παίκτες του. Αναφέροντας πως ο παίκτης της ΑΕΚ έπρεπε να έχει «σκριναριστεί» και να μην φτάσει καν στο σημείο να πηδήξει με σαφές πλεονέκτημα έναντι του Γάλλου χαφ του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που είχε πάρει φόρα.

Το εντυπωσιακό στη φάση του γκολ της ΑΕΚ στο 43ο λεπτό, είναι πως μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού βρίσκονται και οι 11 ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς! Οι 8 στη μικρή περιοχή (σε ζώνη) και οι άλλοι τρεις εκτός αυτής, επιφορτισμένοι να μαρκάρουν τρεις από τους 6 παίκτες που είχε η Ενωση στο «κουτί»: Ζοάο Καραβάλο στον Μήτογλου, Αγκιμπού στον Βράνιες, Ρέαμπτσιουκ στον Λιβάι Γκαρσία. Ο Σιμάνσκι, ήταν ο μοναδικός αμαρκάριστος. Και εν τέλει, ήταν αυτός που έκανε τη ζημιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ