Κάρλος Μπεναβίδες: Ένας «μαέστρος» για την ΑΕΚ (vids)

Κάρλος Μπεναβίδες: Ένας «μαέστρος» για την ΑΕΚ (vids)

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον αμυντικό χαφ της Ιντεπεντιέντε, Κάρλος Μπεναβίδες, είναι υπαρκτό και to10 σας παρουσιάζει το προφίλ του «Payador» από την Ουρουγουάη.

Μπορεί να μην έχει βρει ακόμη προπονητή, αλλά η ΑΕΚ φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν γνωρίζοντας τις πολύ συγκεκριμένες ανάγκες του ρόστερ της. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ένωσης, όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αναμένεται ολικό λίφτινγκ με αποχωρήσεις και νέες αφίξεις. Με το όνομα του Κάρλος Μπεναβίδες, να μπαίνει… ξαφνικά στην εξίσωση.

Ο Γκρέγκορζ Κριχόβιακ που έδειξε με το… καλημέρα τι χρειάζονται οι «κιτρινόμαυροι» στις συγκεκριμένες θέσεις, δύσκολα θα παραμείνει και μετά το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα υπάρχει καμία σταθερά ενόψει της νέας σεζόν. Εξαίρεση ο Κώστας Γαλανόπουλος για τον οποίο όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει μετά από έναν χρόνο αποχής.

Ποιος είναι ο Μπεναβίδες

Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν διάφορα ταξίδια στο εξωτερικό και σε ένα από αυτά, στη Νότια Αμερική, φαίνεται πως εστίασαν στην περίπτωση του Κάρλος Μπεναβίδες. Του 24χρονου χαφ της Ιντεπεντιέντε ο οποίος μένει ελεύθερος από την ομάδα της Αργεντινής αφού δεν φαίνεται θετικός στην πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Στην νυν ομάδα του ο Μπεναβίδες αγωνίζεται από το 2018 όταν πήρε μεταγραφή από την Ντεφενσόρ της Ουρουγουάης αντί 2,5 εκατ. δολαρίων για το 60% των δικαιωμάτων του.

Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της πατρίδας του άσος, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη φανέλα της Ντεφενσόρ στις 11 Απριλίου του 2016, σε ηλικία 18 ετών. Με την ομάδα της Ουρουγουάης έχει αγωνιστεί σε 33 ματς έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ ενώ με την Ιντεπεντιέντε μετράει 59 συμμετοχές με 6 γκολ και 2 ασίστ. Αγωνίζεται κυρίως ως 6άρι (65 συμ.) παίζει με άνεση και ως 8άρι (23 συμ.) έχοντας καλό χειρισμό της μπάλας ενώ έχει ύψος 1.85μ., στοιχείο επίσης πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ που έχει θέμα και σε αυτό το κομμάτι.

Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί και η επαφή με την ΑΕΚ

Γενικά στην ΑΕΚ θεωρούν πως έχουν βρει κελεπούρι, αν και υπάρχει ένα ή για την ακρίβεια δύο αλλά. Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Μπεναβίδες θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ουρουγουάης, εξού και το παρατσούκλι «Payador», δηλαδή μουσικός, το οποίο τον συνοδεύει. Στάθηκε άτυχος όμως καθώς αν και μόλις 24 ετών, έχει ήδη περάσει δύο φορές χιαστό, μία σε κάθε γόνατο. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβρη του 2018 και η δεύτερη τον Ιανουάριο του 2021.

Οι δύο αυτοί τραυματισμοί δεν βοήθησαν ώστε να έχει ο παίκτης την εξέλιξη που θα μπορούσε και πολλοί θα περίμεναν όταν ξεκινούσε την καριέρα του, ωστόσο στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του και θεωρούν πως είναι αυτό που ψάχνουν για τον άξονα. Μετά τον δεύτερο χιαστό, ο Μπεναβίδες επέστρεψε δυνατός και φέτος, από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, μετράει μέχρι στιγμής 10 συμμετοχές με ένα γκολ.

Όσον αφορά το πώς έφτασε στην ΑΕΚ η συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρόταση (3ετές συμβόλαιο, με 1,25 εκατ. συνολικά) έγινε από Ελληνα μάνατζερ που έχει άριστες σχέσεις με την Ενωση και στο παρελθόν μάλιστα ήταν αυτός που είχε κάνει τη μεταγραφή του Σκόκο ενώ στην ιστορία εμπλέκεται και ένας Αργεντινός ατζέντης. Η υπόθεση μοιάζει να είναι προχωρημένη, εξάλλου ο παίκτης είναι ελεύθερος να μιλήσει με όποια ομάδα επιθυμεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται να προχωρά ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί ο προπονητής; Λεπτομέρειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ