Τι ανέφεραν στο εξωτερικό για το σπουδαίο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ

Τι ανέφεραν στο εξωτερικό για το σπουδαίο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ

Τον γύρω του κόσμου έκανε η φιλική αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ κόντρα στον Ολυμπιακό, για την ενίσχυση των πληγέντων από τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία.

Το αγωνιστικό μέρος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων στο «Γ. Καραϊσκάκης» περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ο σκοπός ήταν ιερός. Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν στέλνοντας μήνυμα κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με λούτρινα κουκλάκια σε κάθε θέση στις κερκίδες για τα παιδιά των προσφύγων και με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» και σε συγκινητικό κλίμα ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής, με 1-0, με γκολ του Τικίνιο, χωρίς όμως αυτό να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω κίνηση των δύο συλλόγων έκανε τον γύρω του κόσμου, με τα Μέσα σε ολόκληρο τον πλανήτη να αναφέρονται στη φιλική αυτή αναμέτρηση που έγινε για έναν ιερό σκοπό. Τα περισσότερα πρακτορεία στάθηκαν στην επιλογή της Σαχτάρ να έχει στις φανέλες των παικτών της αντί για τα ονόματά τους, τα ονόματα πόλεων της Ουκρανίας. Αλλά και στο ότι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο καλυμμένοι με τη σημαία της πατρίδας τους.

Φυσικά έγινε αναφορά στις δηλώσεις όπως του Κριστιάν Καρεμπέ, με τον σύμβουλο στρατηγικής των Ερυθρόλευκων να τονίζει πως: «Είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε αυτή την εκδήλωση για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τον πόλεμο. Χρησιμοποιούμε το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο για την ειρήνη».

Αλλά και αυτές του Γενικού Διευθυντή της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, που ανέφερε: «Θέλουμε να μιλήσουμε για τον πόλεμο και την ειρήνη στην Ουκρανία σε αυτούς τους αγώνες. Για την ανάγκη να σταματήσει αυτή η τρέλα, ώστε να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική ζωή και να χτίσουμε ξανά τη χώρα».

Ακόμα έγινε λόγος και για τη συνέχεια των δράσεων της Σαχτάρ, η οποία στις 14 Απριλίου αναμένεται να αντιμετωπίσει την Λέγκια στο Γκντανσκ της Πολωνίας, στις 19 Απριλίου θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να παίξει με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ την 1η Μαΐου θα βρεθεί στην Κροατία και το Σπλιτ για να αναμετρηθεί με τη Χάιντουκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ