Μεγάλη αποκάλυψη του Σρνα στην «Daily Mail» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Μεγάλη αποκάλυψη του Σρνα στην «Daily Mail» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Ντάριο Σρνα προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη στην Αγγλία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή το σπουδαίο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ.

Ο Ολυμπιακός έδωσε το περασμένο Σάββατο ένα σπουδαίο φιλικό ιστορικής σημασίας, με τη Σαχτάρ στο Καραϊσκάκη, με τις δυο ομάδες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ουκρανική ομάδα άρχισε την ποδοσφαιρική περιοδεία της στην Ευρώπη από το φαληρικό γήπεδο, με στόχο να στείλει μηνύματα σε όλο τον πλανήτη κατά του πολέμου, σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Τικίνιο. Κάτι που είχε ωστόσο ελάχιστη σημασία.

Από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη συγκεντρώθηκαν 102.000 ευρώ που διατεθούν για την ενίσχυση των θυμάτων του πολέμου, καθώς και για τη στήριξη των προσφύγων, με την αναμέτρηση να γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση και όλα τα διεθνή ΜΜΕ να υποκλίνονται στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ.

Ο θρύλους της Σαχτάρ και νυν τεχνικός της διευθυντής Ντάριο Σρνα μίλησε στην Αγγλία για το ιστορικό φιλικό με τον Ολυμπιακό και ευχαρίστησε προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη βοήθειά προς την ομάδα του.

Ο Κροάτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη για τον ηγέτη του Ολυμπιακού τονίζοντας πως πρότεινε να καλύψει όλα τα έξοδά της ουκρανικής ομάδας για δύο μήνες. Παράλληλα, ο Σρνα αναφέρθηκε στους Ρώσους παίκτες που είναι κατά του πολέμου, αλλά σιωπούν για να μην μπουν φυλακή, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Ουκρανοί θα καταφέρουν να βγουν νικητές από αυτό τον πόλεμο που βιώνουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σρνα για τον ηγέτη του Ολυμπιακού στην «Daily Mail»:

«Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακου και τον γιο του μόλις δύο ημέρες πριν και συμφωνήσαμε να γίνει το ματς. Όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε στην Ουκρανία, οπότε έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον ιδιοκτήτη.

Μας πρότεινε μάλιστα να μείνουμε εδώ για δύο μήνες, θα πληρώσει για όλα, θα μας παραχωρήσει το γήπεδο. Αρκετοί πρόεδροι και ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν αυτή την κατάσταση για να πάρουν τσάμπα παίκτες, αλλά εκείνος δεν το κάνει αυτό», τόνισε ο Σρνα, που υπήρετησε για 15 χρόνια την Σαχτάρ ως ποδοσφαιριστής, για να αναλάβει κατόπιν ρόλο βοηθού προπονητή και τώρα να έχει την ιδιότητα του ποδοσφαιρικού διευθυντή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο σπουδαίος Κροάτης παλαίμαχος αμυντικός στάθηκε στο γεγονός πως υπάρχουν πολλοί Ρώσοι ποδοσφαιριστές που είναι ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά οι οποίοι «δεν θα αποκαλύψουν τα ονόματά τους για να μην πάνε στην φυλακή, έτσι είναι πλέον η ζωή στην Ρωσία».

Και συνέχισε στην ίδια συνέντευξη ο 39χρονος Σρνα των 134 συμμετοχών και 120 γκολ με την εθνική Κροατίας: «Έχω ζήσει περισσότερα χρόνια στην Ουκρανία παρά στην Κροατία (πήγε στην Σαχτάρ σε ηλικία 21 ετών και έμεινε εκεί για 15 χρόνια, κάνοντας ρεκόρ συμμετοχών με 536 και κατακτώντας 10 πρωταθλήματα).

Σήμερα, είμαι Ουκρανός. Είμαι περήφανος που ζω εκεί και είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω εκεί στο μέλλον. Οι Ουκρανοί είναι καταπληκτικοί άνθρωποι. Είναι θετικοί άνθρωποι. Δεν έχουν κάνει ποτέ κακό σε κανέναν.

Ξέρω πόσο υποφέρουν και θέλουν απλώς να ζήσουν ειρηνικά. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας και το επιτελείο του είναι όλοι ήρωες. Για μένα είναι ήδη νικητές, αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό.

Η Σαχτάρ έχει χάσει το σπίτι της δύο φορές. Δεν θα βρείτε άλλη ομάδα που να έχει χάσει δύο σπίτια μέσα σε οκτώ χρόνια. Όταν χάσαμε την Ντονμπάς Αρένα, χάσαμε τους οπαδούς μας και την πόλη μας. Χάσαμε τα σπίτια μας.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν αρκεί μόνο να μιλάμε, πρέπει να βοηθήσουμε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο στην Ουκρανία. Γιατί η Ουκρανία δεν έχει πόλεμο εδώ και 44 μέρες.

Εδώ και οκτώ χρόνια βρίσκεται σε πόλεμο. Χάνουμε πολλά και χρειαζόμαστε τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας, να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Όχι μόνο να μιλάμε.

Δεν είναι το ίδιο να είσαι 20.000 χιλιόμετρα απόσταση από την Ουκρανία και να μιλάς για τον πόλεμο. Πήγαινε στην Μαριούπολη, πήγαινε στην Μπούχα, πήγαινε στο Τσερνίχιβ. Πήγαινε να δεις τι γίνεται και θα αλλάξεις γνώμη.

Ελπίζω ότι ο κόσμος δεν θα κοιμηθεί. Πρέπει να ξυπνήσει το συντομότερο δυνατό και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το σταματήσει όλο αυτό που γίνεται».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ