Σούπερ Λίγκα : Το πιο «φτωχό» πρωτάθλημα στην έρευνα του CIES

Σούπερ Λίγκα : Το πιο «φτωχό» πρωτάθλημα στην έρευνα του CIES

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο γκολ, στην έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Αθλητικών Σπουδών. Η σχετική έρευνα αφορά 29 διοργανώσεις μεταξύ των οποίων το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα.

Όταν το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας που έκανε το Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, αναφορικά με την παραγωγικότητα σε γκολ, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι όμως μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει καθώς η Σούπερ Λίγκα, είναι το πρωτάθλημα με τον χαμηλότερο μέσο όρο γκολ στην Ευρώπη.

Η έρευνα του CIES αφορούσε 29 ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα. Σίγουρα κανείς δεν περίμενε το ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν ουτοπικό. Το γεγονός όμως πως το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τελευταία θέση αν μη τι άλλο είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.

Η Σούπερ Λίγκα βρίσκεται στην 29η θέση με 1,18 γκολ παρουσιάζοντας μάλιστα πτώση 0,11% σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διοργάνωση που παρουσιάζει τον κορυφαίο μέσο όρο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ με 1,85 γκολ ανά παιχνίδι παρουσιάζοντας αύξηση 0,32% σε σύγκριση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Η έκπληξη πάντως αφορά το πρωτάθλημα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, το οποίο είναι το κυπριακό. Ο μέσος όρος γκολ στο πρωτάθλημα της Κύπρου είναι 1,75 παρουσιάζοντας αύξηση 0,20% σε σχέση με πέρυσι. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το CIES επέκτεινε την έρευνα και στα παιχνίδια στα οποία σημειώνονται τρία και περισσότερα γκολ και στην συγκεκριμένη κατάταξη τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα για το πρωτάθλημα μας.

Η Σούπερ Λίγκα βρίσκεται στην 26η θέση 13,1% αν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν 15,9%. Την πρώτη θέση στην συγκεκριμένη λίστα καταλαμβάνει και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ με ποσοστό 29%, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση 8,5% σε σχέση με την περσινή σεζόν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως το ποσοστό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σχεδόν διπλάσιο από εκείνο του Γιουρόπα (16%). Στην δεύτερη θέση είναι πάλι το κυπριακό πρωτάθλημα με 27% και ακολουθεί στην τρίτη θέση η Πρέμιερ Λιγκ με 21,9%. Το χαμηλότερο ποσοστό συναντάται στο ρωσικό πρωτάθλημα με 10,5%.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ