Η μεγάλη ευκαιρία του Άρη

Η μεγάλη ευκαιρία του Άρη

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με... όπλο την παράδοση, θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα Ευρώπης.

Η Θεσσαλονίκη χωρίζεται στα… δύο για το μεγάλο ντέρμπι. Αρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους (19:30) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στα πλαίσια της 5ης στροφής των plaoffs.

Αναμφίβολα, οι γηπεδούχοι πηγαίνουν με την ψυχολογία στα ύψη στη μάχη της Θεσσαλονίκης μετά και το μεγάλο τρίποντο στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της ΑΕΚ. Ο Άρης έριξε στο καναβάτσο και στην εσωστρέφεια την Ένωση και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως μπορεί να κάνει δικό του ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα βρει μπροστά της έναν απογοητευμένο ΠΑΟΚ. Με δυο back to back ήττες, οι «ασπρόμαυροι» γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ, με το ταξίδι τους στο Conference League να σταματά στα προημιτελικά. Είναι δεδομένο, πως μετά και την προσπάθεια της Πέμπτης, οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν… αδειάσει.

Οπότε, το μομέντουμ είναι τοποθετημένο προς την κιτρινόμαυρη πλευρά. Η ομάδα του Μπούργος θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση των τελευταίων ημερών, κάνοντας… άλμα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Στους 50 πόντους ο Άρης και στο +2 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Με τους «πρασίνους» να υποδέχονται απόψε στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό και την Ένωση να δοκιμάζεται αύριο (18/4) στους Ζωσιμάδες, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεφύγει ο Άρης στη μάχη της Ευρώπης.

Ουσιαστικά, με ένα… σμπάρο, δυο τρυγόνια για τους «κιτρινόμαυρους» στο αποψινό ματς του Βικελίδης. Από τη μια θα βροντοφωνάξει πως αξίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και από την άλλη θα επιφέρει καίριο πλήγμα προς την ασπρόμαυρη πλευρά.

Άρης: Πιάνουν δουλειά για το ντέρμπι - to10.gr

Με… όπλο την παράδοση

Ο «εμφύλιος» των δύο συλλόγων, έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις αλλά και γκολ. Ανέκαθεν τα ντέρμπι των δυο ομάδων επεφύλασσαν δυνατές μονομαχίες και ωραίο θέαμα για το ποδοσφαιρικό κοινό. Αρης και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για 61η φορά, με την παράδοση να βάφεται… κιτρινόμαυρη.

Οι γηπεδούχου μετράνε 21 νίκες, ο δικέφαλος του βορρά έχει επικρατήσει 15 φορές, ενώ 24 ματς έληξαν ισόπαλα. Τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» χαμογέλασαν στην έδρα του Άρη ήταν την περσινή σεζόν, στη διαδικασία των playoffs. Ενα γκολ του Ουάρντα προς το φινάλε της αναμέτρησης, είχε χαρίσει το τρίποντο στην τότε ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Παρόλα αυτά, η παράδοση είναι με το μέρος της ομάδας του Χερμάν Μπούργος, που έχει πάρει τον… αέρα των «ασπρόμαυρων» και την εφετινή σεζόν. Διπλό στην Τούμπα με χρυσό σκόρερ τον Μαντσίνι και «λευκή» ισοπαλία στο Βικελίδης ο απολογισμός των δυο αγώνων στη regular season του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Μπούργος έχουν μεγάλη ευκαιρία στα… πόδια τους. Με νίκη επί της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, θα βρεθούν στο ευρωπαϊκό κατώφλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ