Η δοκιμή με Σισέ – Φαντιγκά αλλά και… Γκάρι στα αριστερά και οι εκπλήξεις του Μαρτίνς στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η δοκιμή με Σισέ – Φαντιγκά αλλά και… Γκάρι στα αριστερά και οι εκπλήξεις του Μαρτίνς στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ολες οι δοκιμές που έκανε στη διάρκεια της εβδομάδας ο Μαρτίνς, ο... εξτρέμ Φαντιγκά, τα πρόσωπα-έκπληξη, τα βίντεο και το μήνυμα.

Δεν υπάρχει ντέρμπι στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς να μην σκέφτεται ανατρεπτικές επιλογές, είτε για το αρχικό σχήμα είτε για τη διάρκεια του αγώνα. Το αποψινό ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21:30, CS1, Live από to10.gr) δεν αποτελεί εξαίρεση για τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο οποίος, μάλιστα, ενόψει του μεγάλου αγώνα δείχνει έτοιμος να κάνει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις ακόμη και στην 11άδα. Με το όνομα του Μπαντιουγκού Φαντιγκά να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Γιατί από μόνο του και μόνο ως σκέψη δημιουργεί ένα ιδιαίτερο πεδίο έκπληξης.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε ο Μαρτίνς έκανε δοκιμές με συγκεκριμένα πρόσωπα και πάνω σε συγκεκριμένη τακτική. Στις περισσότερες από αυτές τις δοκιμές, λοιπόν, ο Φαντιγκά ήταν βασικό κομμάτι. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να δείχνει διατεθειμένος να ρίξει στη «μάχη» τον 21χρονο Γάλλο, καθώς η εικόνα του στις προπονήσεις τον έπεισε ότι αξίζει την ευκαιρία! Και την… ευθύνη! Και μάλιστα σε μία θέση που δεν είναι η «καλή» του.

Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε και στον άξονα τον Φαντιγκά σε κάποια σχήματα. Αλλά για λίγο. Κατά κύριο λόγο τον τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Μια θέση στην οποία τον είδαμε να αγωνίζεται και στα δύο παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Παναιτωλικό, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και στα δύο πρόσφατα με την ομάδα Β, κόντρα σε Ξάνθη και Θεσπρωτό. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κόουτς δεν τον άφησε να παίξει με τη δεύτερη ομάδα αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι τον υπολογίζει. Πολύ…

Βεβαίως, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι αριστερά δοκιμάστηκαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν ένας εξ αυτών, αλλά στο Ρέντη βλέπουν ότι ο Μαρτίνς έχει δεύτερες σκέψεις για τον Πορτογάλο, λόγω της έντασης που αναμένεται να έχει το παιχνίδι. Ο έτερος υποψήφιος, είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες. Εάν ήταν 100% έτοιμος, θα ήταν δεδομένα βασικός, αλλά προέρχεται από χειρουργείο (σ.σ. σκωληκοειδίτιδα) και παρότι είναι διαθέσιμος, το τεχνικό επιτελείο κρίνει ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο. Παρά ταύτα χθες ο Ροντρίγκες ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα της δοκιμής. Και για πολλούς που καταλαβαίνουν τον τρόπο σκέψης του Μαρτίνς ίσως τελικά να είναι και το φαβορί για την εντεκάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δοκιμές που έκανε αυτή την εβδομάδα ο Μαρτίνς, εκείνο που προκύπτει ξεκάθαρα και σας έχει ενημερώσει σχετικά to10.gr, είναι ότι έχει πραγματικά στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει τον Σισέ σε ρόλο αριστερού μπακ, μα σκοπό να «πέσει» πάνω στον Παλάσιος και να μπλοκάρει το πιο σημαντικό «όπλο» του Παναθηναϊκού. Oλη την εβδομάδα, σε όλες τις δοκιμές 11άδας ο προπονητής είχε βασικό αριστερό μπακ τον Σενεγαλέζο ύψους 1.97 μ. Με τον Ρέαμπτσιουκ να δοκιμάζεται επίσης, αλλά μόνος «αναπληρωματικός».

Σε ποιανού τη θέση τον έβαλε; Κάθε φορά που ο Σισέ μετατοπιζόταν από το αριστερό άκρο, πήγαινε δίπλα στον Παπασταθόπουλο, στο κέντρο της άμυνας, με τον Μολδαβό μπακ να αλλάζει Μανωλά, ο οποίος θα μείνει στον πάγκο εάν ο Ρέαμπτσιουκ αγωνιστεί. Με τον Κένι Λαλά να έχει «κλειδώσει» ως δεξιός μπακ, παρότι στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε δοκιμή και με τον Βρουσάι βασικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνς είχε διαρκώς μαζί την τριάδα Εμβιλά, Μάντι Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά. Και εδώ, όμως, υπήρξαν δύο αλλαγές στη διάρκεια της δοκιμής. Η πρώτη ήταν η χρησιμοποίηση του Κανέ αντί του Μάντι, δίπλα στον Εμβιλά. Σε ένα σχήμα με δύο «6άρια», για μεγαλύτερη αμυντική σταθερότητα, αλλά και… ελευθερία των παικτών της επίθεσης. Μια αλλαγή που είχε σχέση με τη δεύτερη, καθώς ο Μαρτίνς έβγαλε κάποια στιγμή και τον Αγκιμπού και έβαλε στη θέση του, στο «10», τον Φορτούνη.

Οι τελευταίες δύο θέσεις της 11άδας, είναι «καπαρωμένες». Καθώς η συμμετοχή του Γιώργου Μασούρα είναι… αδιαπραγμάτευτη. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο οποίος αναμένεται να προτιμηθεί έναντι του Τικίνιο.

Με βάση τις δοκιμές και όσα έχει δείξει αυτή την εβδομάδα ο Μαρτίνς, η 11άδα που δείχνει πιο πιθανή είναι αυτή με τους Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλά, Σωκράτη, Σισέ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Αγκιμπού, Μασούρα, Ροντρίγκες ή Φαντιγκά και Ελ Αραμπί. Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της… μπλόφας ή περαιτέρω εκπλήξεων, καλό θα είναι να περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή να δούμε τι θα αποφασίσει ο Μαρτίνς. Ο οποίος, έδειξε βίντεο στους παίκτες του, τον τρόπο που αμύνεται και επιτίθεται ο Παναθηναϊκός. Ζητώντας μόνο τη νίκη στη Λεωφόρο. Και να κλειδώσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο, το συντομότερο δυνατό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ