Ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε και αποδείχτηκε… λίγος

Ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε και αποδείχτηκε… λίγος

Ο ΠΑΟΚ είχε να κυνηγήσει δύο μεγάλους στόχους. Τους έχασε και τους δύο αποτυγχάνοντας παταγωδώς και δείχνοντας πως δεν διαθέτει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Προφανώς και στο ποδόσφαιρο υπάρχει για όλες τις ομάδες μια περίοδος που κάνουν αγωνιστική «κοιλιά». Ιδιαίτερα μετά από μια απαιτητική χρονιά, που μπορεί να έχεις να διαχειριστείς διαφορετικές διοργανώσεις, που πρέπει να διαχειριστείς το ρόστερ σου. Κυρίως όταν αυτό το ρόστερ δεν έχει δα και πολλές επιλογές.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να διαχειριστεί όλες τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει στον ΠΑΟΚ από τη μέρα που επέστρεψε σε αυτόν. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει σε πωλήσεις ορισμένων από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Πούλησε τον Γιαννούλη και παίζει με αριστερό μπακ τον 26χρονο Βιεϊρίνια. Πούλησε τον Τζόλη και παίζει με εξτρέμ τον 34χρονο Μπίσεσβαρ. Πόσο να αντέξουν;

Πούλησε η διοίκηση Έλληνες παίκτες, αντί να επενδύσει σε εκείνους, με αποτέλεσμα να πηγαίνει ο ομοσπονδιακός προπονητής να δει αγώνα του ΠΑΟΚ και να βλέπει μόνο τον… Πασχαλάκη. Έμεινε γυμνός ο ΠΑΟΚ σε θέσεις κομβικές πλέον για το ποδόσφαιρο. Του έλειψε ο Ελ Καντουρί με τη Μαρσέιγ και δεν είχε παίκτη να τον αντικαταστήσει. Κάθε απώλεια ποδοσφαιριστή του βασικού κορμού είναι… μαχαιριά για τον Λουτσέσκου.

Μέχρι και ο Παναθηναϊκός, που το μπάτζετ του είναι πολύ χαμηλότερο από του ΠΑΟΚ, καταφέρνει και «καμουφλάρει» απώλειες βασικών παικτών, όπως αυτή του Χουάνκαρ στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ αποδεικνύεται «γυμνός» με ξεκάθαρη ευθύνη της διοίκησης. Και αυτό το πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο στην πιο κρίσιμη περίοδο της σεζόν. Εκεί που κρίνονται τα πάντα δηλαδή.

Είχε μπροστά της τον τελευταίο μήνα δύο μεγάλες ευκαιρίες η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ποιες ήταν αυτές; Να πάρει μια πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League απέναντι σε μια Μαρσέιγ που αγωνίστηκε στο πρώτο ματς χωρίς τον βασικό της επιθετικό και στο δεύτερο χωρίς τη μισή ομάδα. Και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός έκανε μαζεμένες τις «γκέλες» που δεν είχε κάνει όλη τη σεζόν.

Η αποτυχία του ήταν παταγώδης και στις δύο περιπτώσεις. Από τη Μαρσέιγ αποκλείστηκε με δύο ήττες. Κι όσο κι αν προσπαθήσουμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο, η αλήθεια φανερώνεται στο γήπεδο. Όποτε ήθελαν οι Μασσαλοί πατούσαν γκάζι και τελείωναν τη δουλειά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ακόμα και η μισή ομάδα της Μαρσέιγ δεν θα μπορούσε να έχει πρόβλημα κόντρα στον δικέφαλο. Το γκολ του Παγιέ στην Τούμπα τελείωσε για εκείνους τη δουλειά και στη συνέχεια ήταν ολοφάνερο πως σκέφτονταν το ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν που ακολουθούσε. Με… δευτέρα πήγαινε σε όλο το ματς η Μαρσέιγ.

Αποκλείστηκε με δύο ήττες ο ΠΑΟΚ από τους Γάλλους, την ίδια περίοδο που στο πρωτάθλημα αποδείχτηκε πως δεν έχει ούτε τη φανέλα, ούτε τη δυναμική για να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν ΑΕΚ, ΠΑΣ και Παναθηναϊκό και ήταν σαν να έλεγαν στον ΠΑΟΚ «έλα να το διεκδικήσεις». Αλλά εκείνος… παρέπαιε αγωνιστικά.

Δύο ματς κλήθηκε να πάρει για να μειώσει την απόσταση. Και όχι μόνο δεν τα πήρε, αλλά τα έχασε ολοκληρωτικά. Στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και στο Βικελίδης από τον Άρη, ο οποίος χτίζει… πελατειακές σχέσεις απέναντι στον συμπολίτη του.

Ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε και βγήκε… λίγος. Αυτή είναι η αλήθεια. Μέτρησε τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε μια περίοδο που μια μεγάλη ομάδα που θέλει να πετύχει τους στόχους της οφείλει να δείξει χαρακτήρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ