Νικολάς Κουαλιάτα: Το νέο 10άρι του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στο γήπεδο, στη σκιά του μπαμπά και με πρόβλημα… Μέσι (Vids)

Νικολάς Κουαλιάτα: Το νέο 10άρι του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στο γήπεδο, στη σκιά του μπαμπά και με πρόβλημα… Μέσι (Vids)

Το ταξίδι που θα τολμήσει, σε αντίθεση με τον πατέρα του. Οι δυσκολίες με το ύψος του και το χειρουργείο που του άλλαξε την ζωή, αλλά και ο ρομαντισμός που κουβαλά σε συνδυασμό με την λατινοαμερικάνικη τρέλα του. Ο Νικολάς Κουαλιάτα ετοιμάζεται να περάσει τον Ατλαντικό ώστε να δικαιώσει άπαντες στον οργανισμό του ΠΑΟΚ για την επιλογή τους. 

Το ποδόσφαιρο κυλά στις φλέβες του. Άλλωστε πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από την στιγμή που στο σπίτι του το ποδόσφαιρο κυριαρχούσε, λόγω του ότι ο πατέρας του, Όσκαρ Κουαλιάτα υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης, γράφοντας την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής.

Ωστόσο ποτέ του δεν πέρασε τον Ατλαντικό. Κάτι που είναι έτοιμος να πράξει το «σπλάχνο» του ο Νικολάς. Ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ αναμένεται να ντυθεί στα χρώματα του ΠΑΟΚ, όντας έτοιμος να κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη, προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο χορτάρι, δικαιώνοντας τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά, οι οποίοι θα επενδύσουν γύρω στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την περίπτωση του.

Και όμως ξετυλίγοντας το κουβάρι της μέχρι τώρας καριέρας του νεαρού Ουρουγουανού άσου, θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή ιστορία. Αρχικά χρειάστηκε να αποχωρήσει από την Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ καθώς τον θεωρούσαν μικρόσωμο και αδύναμο, ήταν το πρώτο εμπόδιο που συνάντησε στην αρχή της καριέρας του. Η πρώτη απόρριψη.

Εκείνος όμως είχε ένα όνειρο και δεν θα άφηνε κανέναν να του το σβήσει, ούτε η φύση.  Ακολούθησε λοιπόν μία ειδική ορμονική θεραπεία για να πάρει ύψος, ναι όπως αντίστοιχα και ο Λιονέλ Μέσι.

Δούλεψε, πείσμωσε, αναπτύχθηκε και έβαλε την πορεία του στις σωστές «ράγες», έχοντας φυσικά και την υποστήριξη του πατέρα του. Του μεγάλου του προστάτη. Του άνθρωπου στον οποίο χρωστά πολλά, και φυσικά στον άνθρωπο που του έδωσε το ερέθισμα για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Και τα έφερε έτσι η ποδοσφαιρική μοίρα, ώστε οι δύο τους εδώ και δύο χρόνια να τίθονται αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης. Πλέον, ο πατέρας του εργάζεται ως προπονητής και είναι ο άμεσος συνεργάτης του Πάμπλο Ρεπέτο στην Νασιονάλ, κάτι που σημαίνει ότι είναι αναπόφευκτες και οι κόντρες μεταξύ τους. Και φυσικά σε κάθε συνάντησή τους, «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον καθώς ο Νικολάς θα σπεύσει πάντα στον πάγκο του αντιπάλου για μία αγκαλιά στον πατέρα του και μετά θα ορκιστεί πως θα τον κερδίσει!

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα, τα έκανε στο ποδόσφαιρο ακαδημιών στο Ciclón del Cerrito: «Μου άρεσε πραγματικά αυτό το στάδιο, ήταν καθαρή διασκέδαση, η ίδια η ουσία του ποδοσφαίρου».

Ο πατέρας του υπήρξε βοηθός του Ρεπέτο στην Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ και μετακόμισε στην ομάδα όπου ο Πρόφε Σάντος και ο Λουίς Ρομέρο του άνοιξαν τις πόρτες για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

«Αν και η Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ πόνταρε σε μένα, έπαιζα πολύ λίγα λεπτά επειδή δεν ήμουν έτοιμος σωματικά. Ήμουν μικρός, συχνά έμπαινα στην αποστολή αλλά άντε να έπαιζα 10 λεπτά».

Ωστόσο το ύψος του Νικολάς Κουαλιάτα ήταν πάντα ένα, αρκετά μεγάλο μειονέκτημα. Ώσπου αποφάσισε σε ηλικία 12-13 ετών να περάσει την πόρτα του χειρουργίου και υποβλήθηκε σε μια σειρά αυξητικών ορμονών, ώστε να βάλει τέλος στο ζήτημα που τον κρατούσε πίσω μια και καλή.

«Είχα πολλά μπρος πίσω με τους γιατρούς. Με τη θεραπεία πήρα σε ύψος εννέα εκατοστά. Πριν ξεκινήσω την θεραπεία, είχα πάρει σε 3-4 χρόνια, δύο εκατοστά και έπρεπε να την ακολουθήσω ξανά μέχρι την ηλικία των 17».

Στη  Μοντεβιδέο Γουόντερερς  μετακόμισε το 2017, όντας προσωπική επιλογή του Αλεχάντρο Καπούτσιο, στον οποίο θα είναι για μια ζωή ευγνώμων.

Ωστόσο, η δεύτερη χρονιά του ήταν αυτή που ανάγκασε τους πάντες να ασχοληθούν με την περίπτωση του. «Ήταν η καλύτερη χρονιά μου σε επίπεδο προπόνησης μέχρι τότε. Μου έμαθαν να μην απογοητεύομαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και να παίρνω πάντα τις καλύτερες αποφάσεις στο γήπεδο», υποστηρίζει ο ίδιος.

Το 2019 έκανε το ντεμπούτο του με την μεγάλη ομάδα, κόντρα στην Σέρο σε παιχνίδι εκτός έδρας, στην Κλαουσούρα: «Χάσαμε 2-0 αλλά είναι μια ωραία ανάμνηση για μένα», δήλωσε λίγα λεπτά μετά την παρθενική του εμφάνιση, έχοντας περάσει στο ματς  ως αλλαγή στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον αμυντικό, Γκαστόν Μπουένο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διετία 2020-21, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως ορόσημο για την καριέρα του. Αρχικά ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού  όπου τα πάντα παρέλυσαν στην Ουρουγουάη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως ο Κουαλιάτα δεν πτοήθηκε, και με την επιστροφή στη δράση άρχισε να μπαίνει στο rotation του νέου προπονητή της ομάδας, Μαουρίσιο Λαριέρα. Ο Λαριέρα έδωσε τη «σκυτάλη» στον Ντανιέλ  Καρένιο στα μέσα του 2021 στην ομάδα, μια κίνηση που έδωσε τον νεαρό Ουρουγουανό την ώθηση, ώστε να δώσει την «σπίθα» στην καριέρα του.

«Ο προπονητής μου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο. Μου ζητάει να πατάω περιοχή, σε πολλά παιχνίδια έχω παίξει και στα αριστερά, για να εκμεταλλευτώ τις κινήσεις μου προς τα μέσα. Μου ζητάει να κάνω κινήσεις στον χώρο και να δημιουργώ στην επίθεση, επίσης είναι σημαντικό να ‘κυνηγάω’ τον αντίπαλο εξτρέμ όταν βγαίνει στην επίθεση».

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις και προφανώς δεν πέρασαν απαρατήρητες, με τα μεταγραφικά σενάρια να μην αργούν να «φουντώσουν».  Άλλοτε τον έστελναν στην Πενιαρόλ, άλλοτε στην ομάδα του πατέρα του, στην Νασιονάλ, αλλά εκείνος έδειχνε προσγειωμένος. «Έχω συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Άκουσα φήμες αλλά αυτό το χειρίζονται οι εκπρόσωποί μου. Τους ζήτησα να μου πουν το οτιδήποτε μόνο αν πρόκειται για συγκεκριμένη πρόταση από κάποια ομάδα».

Το στυλ του στον αγωνιστικό χώρο το συγκρίνουν στην Ουρουγουάη με τον Φιλίπε Κουτίνιο και με τον Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα καθώς έχει την ικανότητα να παίζει με την ίδια ευκολία ως αριστερός εξτρέμ με δεξί πόδι.

Πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι προς την Ευρώπη, θέλοντας να καταθέσει στο χορτάρι το ταλέντο του, τις ποδοσφαιρικές του αρχές, αλλά κυρίως τον ρομαντισμό που κουβαλά και την λατινοαμερικάνικη τρέλα του, ώστε να δικαιώσει άπαντες στον οργανισμό του ΠΑΟΚ για την επιλογή τους…

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ