O Ρόνι Λόπες, το Μπέργκαμο, ο Παναιτωλικός και τα 866 λεπτά συμμετοχών

O Ρόνι Λόπες, το Μπέργκαμο, ο Παναιτωλικός και τα 866 λεπτά συμμετοχών

Η «έκρηξη» του Πορτογάλου άσου που ήταν… εξαφανισμένος από τις 17 Φεβρουαρίου

Το πιθανότερο είναι πως θα μείνουμε με την απορία. Μπορούσε άραγε να έχει προσφέρει περισσότερα στην φετινή σεζόν ο Ρόνι Λόπες; Μήπως άξιζε περισσότερες ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς σε μια σεζόν μάλιστα που η υπόθεση εξτρέμ δεν εξελίχθηκε όπως την περίμεναν στην αρχή σεζόν οι ερυθρόλευκοι παρά την πλειάδα επιλογών που είχαν με αποτέλεσμα να είναι μόνο ο Μασούρας αναντικατάστατος σε τέτοιο βαθμό που τώρα δείχνει να έχει «σκάσει»;

Μήπως τελικά ο Μαρτίνς σε αυτό το τελευταίο διάστημα παρά πήγε σε κλειστό ροτέισον χάνοντας έτσι ποδοσφαιριστές που ναι μεν δεν είχαν θέλξει με την παρουσία τους όταν είχαν χρησιμοποιηθεί αλλά ίσως να άξιζαν να πάρουν τουλάχιστον λίγες παραπάνω ευκαιρίες;

Στο ποδόσφαιρο βεβαίως το αποτέλεσμα επηρεάζει τα πάντα. Ο Ρόνι Λόπες που μπήκε χθες στο ματς στο 2-1 στο 73ο λεπτό περίμενε εδώ και πολύ καιρό μια ευκαιρία για να αγωνιστεί ξανά. Θυμάστε πότε άλλωστε είχαμε δει ξανά τον Πορτογάλο άσο να αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα;
Ήταν 17 Φεβρουαρίου όταν ο Λόπες έμπαινε στο 85ο λεπτό στο Μπέργκαμο ως αλλαγή. Έπαιξε λίγα λεπτά στο φινάλε της ήττας με την Αταλάντα και έκτοτε… εξαφανίστηκε.

Σχεδόν 2,5 μήνες έμεινε εκτός επιλογών του Πέδρο Μαρτίνς που το ίδιο διάστημα αποφάσισε να σταματήσει να δίνει απλόχερα ευκαιρίες στον Ονιεκούρου. Το εντυπωσιακό με τον Ρόνι Λόπες είναι πως στην αμέσως προηγούμενη παρουσία του με τα ερυθρόλευκα, στις 9 Φεβρουαρίου στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη είχε μπει ξανά αλλαγή στο 55ο λεπτό και είχε δώσει ασίστ και στα δύο γκολ του Μασούρα που είχαν διαμορφώσει το τελικό 3-1 στην παράταση δίνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Γυρνώντας τον χρόνο πιο πίσω θα βρούμε την τελευταία, μέχρι χθες, συμμετοχή του Ρόνι Λόπες που συμπτωματικά ήταν και πάλι απέναντι στον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη. Μπήκε στο 86ο λεπτό αλλαγή στο 2-0 του Ολυμπιακού.

Το χθεσινό απίθανό γκολ που πέτυχε χαρίζοντας το «τρίποντο», που έψαχνε εναγωνίως ο Ολυμπιακός για να πετάξει από πάνω του αυτό το κακό σερί που είχε για 48 μέρες αλλά και για να αγκαλιάσει το 47ο πρωτάθλημα, θα είναι δεδομένα ότι καλύτερο θα έχει να θυμηθεί από την φετινή σεζόν. Μια σεζόν που ο ίδιος πίστευε πως θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα αλλά εν τέλει κύλησε χωρίς να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Ο Ρόνι Λόπες που έχει καταγράψει 23 συμμετοχές αλλά με 866 λεπτά συμμετοχών καθώς οι περισσότερες εξ αυτών εξαντλούνται σε λίγα λεπτά ως αλλαγή. Με 3 γκολ και 4 ασίστ πάντως η προσφορά του για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε δεν είναι αμελητέα, σίγουρα δεν είναι αυτή που περιμέναμε όταν το καλοκαίρι φόραγε την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ένας ποδοσφαιριστής από το «πάνω ράφι» που όμως είναι αλήθεια πως άρχισε να μπει στο «κόλπο» μια και έπρεπε να βρει τον ρυθμό του, να χάσει τα περιττά κιλά και να διεκδικήσει θέση σε ένα μεγάλο και «γεμάτο» ρόστερ. Και όταν το έκανε ξέχωρα από ένα – δύο καλά ματς δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί. Ίσως όμως να μην είχε και τις ευκαιρίες που ίσως θα έπρεπε σε μια σεζόν που είναι αλήθεια πως υπήρχε θέμα στα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ