Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μαρτίνς: Τα ρεκόρ και οι επόμενοι στόχοι

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μαρτίνς: Τα ρεκόρ και οι επόμενοι στόχοι

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, έπιασε τους Ερνέστο Βαλβέρδε, Αλκέτα Παναγούλια και Καζιμιρ Γκόρσκι στη σχετική λίστα και πλέον κυνηγάει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Τάκη Λεμονή.

Το 47ο του πρωτάθλημα πανηγύρισε χθες μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη, καθώς επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-1 και «κλείδωσαν» και μαθηματικά το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν.

Ένα ακόμα πρωτάθλημα και για τον Πέδρο Μαρτίνς στον ερυθρόλευκο πάγκο. Πιο συγκεκριμένα, αυτό ήταν το 3ο του Πορτογάλου και μάλιστα συνεχόμενο. Ο 51χρονος τεχνικός οδήγησε τον Ολυμπιακό και στον φετινό τίτλο, δίνοντας έτσι συνέχεια στο σερί των κατακτήσεων.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη κούπα, ο Μαρτίνς έγινε μόλις ο πρώτος Πορτογάλος προπονητής που έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό τρία σερί πρωταθλήματα. Παράλληλα, με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς έφτασε σε ακόμα ένα φοβερό επίτευγμα, καθώς έπιασε στη συγκεκριμένη λίστα τους Ερνέστο Βαλβέρδε, Αλκέτα Παναγούλια και Καζιμιρ Γκόρσκι που είχαν επίσης κατακτήσει από τρία πρωταθλήματα ως προπονητές του Ολυμπιακού.

Πλέον ο 51χρονος που είναι έτσι και αλλιώς ο μακροβιότερος προπονητής σε μία θητεία στον Ολυμπιακό με 215 παιχνίδια και 141, κυνηγάει μονάχα δύο ονόματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μπροστά του σε κούπες, μονάχα τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τάκη Λεμονή.

Ως προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μπάγεβιτς πανηγύρισε τέσσερις φορές το πρωτάθλημα, έχοντας φτάσει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου τις σεζόν 996/97, 1997/98, 1998/99 και 2004/05. Τέσσερις φορές πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό έχει αναδειχθεί και ο Τάκης Λεμονής.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή τις σεζόν 2000/01 και 2001/02, 2006/2007, αλλά και τη σεζόν 2016/2017, όταν είχε αναλάβει τους Ερυθρόλευκους για τα τελευταία έξι παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ