Ορμπελίν Πινέδα, το πουλέν του Αλμέιδα: Τα «μάγια» στο Μεξικό, η Σίτι του Πεπ και οι χαμηλές πτήσεις στη Θέλτα (vids)

Ορμπελίν Πινέδα, το πουλέν του Αλμέιδα: Τα «μάγια» στο Μεξικό, η Σίτι του Πεπ και οι χαμηλές πτήσεις στη Θέλτα (vids)

Ορμπελίν Πινέδα, το πολυεργαλείο του Ματίας Αλμέιδα στην Τσίβας. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μεξικό του εξασφάλισαν μια θέση στη Θέλτα. Πώς μπορεί να εμπλακεί στην υπόθεση του 26χρονου άσου η ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Ματίας Αλμέιδα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, τα μεταγραφικά σενάρια πήραν… φωτιά στο Μεξικό.

Μέρα με τη μέρα, διάφορα ονόματα κάνουν «παρέλαση» από το «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ, με τους Μεξικανούς να εμπλέκουν συνεχώς την ΑΕΚ με πρώην παίκτες και διάφορους μεταγραφικούς πόθους του Αργεντινού τεχνικού (Τσιτσαρίτο, Λόπες, Πουλίδο).

Εκτός από τους παραπάνω τρεις, θα υπάρχει πάντα ένας παίκτης που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ματίας Αλμέιδα. Ο λόγος για τον Ορμπελίν Πινέδα που… μεταμορφώθηκε στα χέρια του νέου προπονητή της ΑΕΚ. Υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, ο νεαρός παίκτης έκανε παπάδες στο Μεξικό και την Τσίβας, τραβώντας και τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων.

Para Matías Almeyda, Orbelín Pineda está para un grande de Europa

Από τον Γενάρη του 2022, ο 26χρονος παίκτης ζει το… όνειρό του στην Ισπανία, έχοντας πάρει μεταγραφή στη Θέλτα. Δεν έχει καταφέρει ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του, μετρώντας μόλις 6 συμμετοχές ως αλλαγή. Ο Πινέδα δεν έχει μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες συνθήκες του ισπανικού πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στα πρώτα του ματς υπό τις οδηγίες του Κουντέ.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Βίγκο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027 και δεν αποκλείεται σύντομα να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα περιπέτεια μέσω ενός δανεισμού.

Τα όργια στο Μεξικό και η… Σίτι

Ο Πινέδα είναι πολυθεσίτης και αγωνίζεται με μεγάλη ευκολία σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (κυρίως «8» και «10»). Βασικό εργαλείο του Αλμέιδα στην Τσίβας, κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και το Concacaf Champions League.

Ο νυν άσος της Θέλτα είχε μόνιμη θέση στην ενδεκάδα του Αργεντινού προπονητή στην Τσίβας και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Talk of the town στο άντρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα, κατέγραψε συνολικά 128 συμμετοχές με την Τσίβας, μετρώντας 10 γκολ και 8 ασίστ (2016-2019).

Μάλιστα, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Τσίβας, είχαν φέρει στο… κατώφλι του την Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Πίσω στο 2016, τα μεταγραφικά σενάρια είχαν φουντώσει σε Μεξικό και Νησί, κάνοντας λόγο για δυναμικό μπάσιμο των Πολιτών.

Orbelín Pineda: magician or charlatan?

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε κληθεί τότε να σχολιάσει τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Σίτι για τον παίκτη του. «Κάτι άκουσα, αλλά δεν έχει φτάσει κάτι επίσημο σε μένα. Είναι φυσιολογικό να γίνεται λόγος για τον Πινέδα. Είναι ένας από τους παίκτες που πρέπει να καταλήξουν σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Έχει το ταλέντο και τις ικανότητες», είχε τονίσει ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. 

Παράλληλα, δεν τον είχε μόνο η Σίτι υπό στενή… επιτήρηση. Αρσεναλ, Τότεναμ, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ, Γουλβς, Εβερτον, Άγιαξ , Αιντχόφεν, Πόρτο και Μονακό έχουν στείλει κατά καιρούς σκάουτερ για να τσεκάρουν τον νεαρό άσο εν δράσει.

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στην Τσίβας, ανάγκασαν το 2019 την Κρουζ Αζούλ να βγάλει από τα ταμεία της 11 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ο Πινέδα άλλαξε πολιτείες και έγινε persona non grata στην Γουαδαλαχάρα. Πήρε στις πλάτες του τη νέα του ομάδα, έβγαλε στο γήπεδο τα ηγετικά του προσόντα και οδήγησε την Αζούλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021.

Μετά από 112 συμμετοχές, 13 γκολ και 16 ασίστ, εξασφάλισε το εισιτήριο για τη Θέλτα, όπου και παλεύει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Εδουάρδο Κουντέ.

Would Orbelín Pineda leave Celta? Due to lack of minutes, he could go on loan next season - Code List

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση που πάντα θα έχει στο μυαλό του ο Ματίας Αλμέιδα. Σε ηλικία 26 ετών και διεθνής με την εθνική ομάδα του Μεξικού, ο Ορμπελίν Πινέδα μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο της ΑΕΚ. Προφανώς και είναι πολλές οι δυσκολίες στην υπόθεση και μόνο ως δανεικός θα μπορούσε να «παίξει» ο 26χρονος άσος της Θέλτα για την Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ