Μια νύχτα που τρομάζει την ΑΕΚ

Μια νύχτα που τρομάζει την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι… καζάνι που βράζει. Και όποιος νομίζει ότι δεν έχει τίποτα (άλλο) να χάσει, απλά δεν έχει καταλάβει

ΑΕΚ-Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ (20.00). Σε μια παρτίδα που πραγματικά κανείς δεν περίμενε ότι θα βρει τρόπο να απασχολεί κάποιους παραπάνω από τους 40-50 ανθρώπους των δύο ομάδων που δεν βλέπουν την ώρα από αύριο να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ από το περασμένο Σάββατο και την ήττα με 3-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη και επίσημα στην πιο αποτυχημένη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της. Και εκτός Ευρώπης. Και οι δυο ομάδες θα μπορούσε να πει κανείς ότι βλέπουν σαν… αγγαρεία το αποψινό ματς. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Τουλάχιστον όχι για την Ένωση.

Οι κιτρινόμαυροι είναι… καζάνι που βράζει, η κατάσταση είναι οριακή, η εσωστρέφεια είναι λίγη σαν λέξη για να περιγράψει το τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό, που βιώνει μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων ετών. Το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τρομάζει την ΑΕΚ. Όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους.

Ο κόσμος της ομάδας είναι έξαλλος, κάτι που φάνηκε και από την «επίσκεψη» στα γραφεία για να ζητήσουν την παραίτηση όλης της διοίκησης. Το χειρότερο για την ΑΕΚ απόψε δεν είναι ούτε μια πιθανή ήττα, ούτε η απώλεια βαθμών. Σήμερα «παίζει» το κεφάλι της η Ένωση του μέλλοντος. Στο ΟΑΚΑ διακυβεύεται πιθανόν όλη η επόμενη χρονιά της ομάδας.

Από την είσοδο στο καινούριο γήπεδο που τόσο πολύ ανυπομονεί να δει ο κόσμος, μέχρι και το ρόστερ. Για να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με την κρισιμότητα του ματς με τον Ολυμπιακό. Στην ΑΕΚ υπάρχει ο φόβος για εντάσεις, επεισόδια, ακόμη και διακοπή του ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδος, ανάλογα και τη διακύμανση που θα πάρει.

Κάτι που θα είναι καταστροφικό. Όχι για φέτος, αφού όλα πήγαν χάλια, αλλά για του χρόνου, αφού μια πιθανή τιμωρία της έδρας θα στοιχίσει. Φανταστείτε να μπει η ΑΕΚ στην «Αγιά-Σοφιά» και να είναι κεκλεισμένων. Και δεν είναι το μόνο που τρομάζει την ΑΕΚ και τους υπεύθυνους του συλλόγου.

Η ΑΕΚ δείχνει εικόνα διάλυσης, ενώ το γεγονός ότι πολλοί παίκτες δεν ήθελαν να αγωνιστούν στο αποψινό ματς δεν είναι τυχαίο. Όσο και αν η επίσημη ΑΕΚ προσπάθησε να το κρύψει τα πράγματα είναι σε τεντωμένο σχοινί. Η Ένωση θα παραταχθεί χωρίς 8 παίκτες, την ώρα που λέγεται πως κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αντέχουν να τα «ακούσουν» ξανά.

Όλη αυτή η κατάσταση αναμφίβολα επηρεάζει και την επόμενη χρονιά. Πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα, την ώρα μάλιστα που το παιχνίδι αναμένεται να εξελιχθεί σε συλλαλητήριο των οπαδών της ΑΕΚ κατά πάντων μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μπορεί να φέρει ποδοσφαιριστές που υπολογιζόντουσαν για τη νέα σεζόν ακόμη και εκτός ομάδας. Το δεδομένο είναι ότι στην ΑΕΚ ελοχεύει σοβαρά ο κίνδυνος τόσο πιθανής τιμωρίας αλλά και ο φόβος για το τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη. Πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ