ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Επιτέλους νίκη για τους Ασπρόμαυρους, τα σπουδαία το Σάββατο…

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Επιτέλους νίκη για τους Ασπρόμαυρους, τα σπουδαία το Σάββατο…

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-0 στην τελευταία αγωνιστική και πήρε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, στον τελικό του Κυπέλλου όμως τα σπουδαία και για τους δύο.

Σε ένα παιχνίδι με φόντο τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν έχοντας αρκετές αλλαγές, με τον Δικέφαλο του βορρά να επιστρέφει στις νίκες επικρατώντας 2-0, στην 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Superleague.

Οι Ασπρόμαυροι έφτασαν τους 64 πόντους και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ οι Πράσινοι έπεσαν στην τέταρτη θέση (61β.), όμως πλέον αυτά δεν έχουν τόση σημασία, καθώς οι δύο αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου για το τρόπαιο.

Εξαιρετικό ξεκίνημα και 1-0 με τον Σβαμπ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να αλλάξει πολλές πάσες, και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Διούδη. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο του βορρά ήρθε στο 11′ με τον Λύρατζη να κάνει μια σέντρα και τον Άκπομ να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» ήταν στη θέση του και έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η… προειδοποίηση από τους «ασπρόμαυρους», καθώς στο 14′ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, με τον Ίνγκασον να προσπάθεί να μπει στην πορεία της μπάλας και τον Σβαμπ με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0.

Διπλασίασε τα τέρματα ο Άκμπομ

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχαν διάθεση να σταματήσουν και έτσι κατάφεραν να φτάσουν και στο 2-0. Δράστης ήταν ο Άκπομ, καθώς έπειτα από μια σέντρα του Λύρατζη, ο Σίντκλεϊ έκανε την κεφαλιά με τον Διούδη να αποκρούει αρχικά, όμως στην επαναφορά, ο Άγγλος επιθετικός έκανε την προβολή και σκόραρε. Οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη, με τους Θεσσαλονικείς να κρατούν την μπάλα ψάχνοντας και τρίτο τέρμα. Στο 37′ ύστερα από λάθος του Μαουρίσιο ο Σβαμπ βρήκε τον Ζίβκοβιτς, κι εκείνος με γύρισμά του τροφοδότησε τον Σοάρες που σούταρε, όμωςη μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0.

Μοιρασμένες οι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος

Ο ΠΑΟΚ άρχισε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας μια σημαντική στιγμή με τον Βαρέλα να κάνει την προβολή έπειτα από την κεφαλιά πάσα του Ίνγκασον, όμως ο Διούδης μπλόκαρε. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, με τον Ολιβέιρα να βγαίνει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, όμως ο Βαγιαννίδης με τρομερό τάκλιν έκοψε τον Πορτογάλο. Και ο Σβαμπ στο 76′ έχασε μια μοναδική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ ύστερα από όμορφη συνεργασία Ελ Καντουρί και Σίντκλεϊ.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Πασχαλάκη, αρχικά με τον Μακέντα στο 86′ και στη συνέχεια με τον Βαγιαννίδη στο 89′. Όμως το σουτ του Ιταλού και η κεφαλιά του Έλληνα ποδοσφαιριστή είχαν την ίδια κατάληξη, άουτ. Ο Μακέντα στο 90′ έκανε ένα χαζό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή να τον αποβάλλει και έτσι ο φορ των Πρασίνων θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον (62’ Μιχάι), Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71’ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (61΄ Μιτρίτσα), Άκπομ (62’ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Γκατσίνοβιτς (62’ Βαγιαννίδης), Κουρμπέλης (86’ Πέρεζ), Σάρλια, Σένκεφελντ (62’ Πούγγουρας), Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο (75’ Μακέντα), Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάννης, Βιτάλ, Καρλίτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ