Πέντε επιστροφές στον Ολυμπιακό – Αυτή είναι η λίστα του Μαρτίνς για την προετοιμασία

Πέντε επιστροφές στον Ολυμπιακό – Αυτή είναι η λίστα του Μαρτίνς για την προετοιμασία

Ο Πέδρο Μαρτίνς ενημέρωσε τη διοίκηση του Ολυμπιακού πριν φύγει για διακοπές για τους 5 παίκτες που θέλει στην αρχή της προετοιμασίας.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, παίκτες και προπονητές, βρίσκονται σε διακοπές. Ξεκούραση απαραίτητη, αναγκαία μετά τους τρελούς ρυθμούς της τελευταίας διετίας, με τα 120 παιχνίδια και χωρίς ανάσα! Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει προγραμματιστεί ήδη η επόμενη ημέρα. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς, πριν φύγει για την Πορτογαλία φρόντισε να δείξει τις προθέσεις του, αναφορικά με το πώς θέλει να σχηματιστεί το δυναμικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Μαρτίνς όχι μόνο έχει αποφασίσει, αλλά ενημέρωσε τη διοίκηση και τους συνεργάτες του ότι έχει σκοπό να δώσει ευκαιρία στις καλοκαιρινές προπονήσεις σε πέντε ποδοσφαιριστές από εκείνους που Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει δανεικούς. Στόχος, να δει την εξέλιξή τους και να αποφασίσει εάν θα μείνει κάποιος στο ρόστερ της νέας σεζόν. Μάλιστα, λόγω της απουσίας σχεδόν 10 παικτών, λόγω των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες, οι εν λόγω παίκτες, θα έχουν τον χώρο και τον χρόνο να διεκδικήσουν τον ρόλο και τον χώρο τους στο ρόστερ.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς ζήτησε να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 14 Ιουνίου ο Αχμέντ Χασάν, εάν δεν είναι στην Εθνική Αιγύπτου. Ο 29χρονος επιθετικός είναι στην προεπιλογή για τα παιχνίδια με Γουινέα και Αιθιοπία, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα συμπεριληφθεί στην τελική αποστολή. Ακόμη όμως κι αν αυτό συμβεί, είναι δεδομένο ότι δεν θα βρεθεί απλά στο Ρέντη, αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή και στα φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία. Ο Αιγύπτιος ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Κόνιασπορ με 37 συμμετοχές, 11 γκολ και 4 ασίστ.

Στη λίστα των «επιστροφών» του Μαρτίνς και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Για τον 24χρονο Σέρβο εξτρέμ υπάρχουν αρκετές ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, αλλά προς το παρόν ο Ολυμπιακός τον φέρνει πίσω στο Ρέντη και ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ο Μαρτίνς, θα γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις. Φέτος, με τη φανέλα της Λεγκανές ο «Ράτζα» έχει 39 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ.

Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού ενημερώθηκε να επιστρέψει στις 14/06 και ο Νίκολα Τσούμιτς. Ο 23χρονος εξτρέμ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με την ελβετική Λουκέρνη, με τη φανέλα της οποίας έχει 26 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ και θα προσπαθήσει να πείσει τον Μαρτίνς να του δώσει μία ευκαιρία.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μάξι Λοβέρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που πέρασε το δεύτερο μισό της σεζόν ως δανεικός στην Ομόνοια (16 συμμετοχές, 4 ασίστ), επιστρέφει στην Ελλάδα για να συμμετάσχει τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας και να αποφασιστεί στη συνέχεια τι μέλλει γενέσθαι. Για τον 23χρονο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Κύπρο και άλλες ομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα αποφασίσει κάτι έως ότου τον τσεκάρει ο Μαρτίνς.

Τέλος, το όνομα-έκπληξη που συμπεριέλαβε ο Πορτογάλος τεχνικός στις επιλογές του για τους δανεικούς που θα επιστρέψουν για να ξεκινήσουν προετοιμασία στο Ρέντη, είναι αυτό του Γιάννη Μασούρα! O 25χρονος δεξιός μπακ που αγωνίζεται δανεικός στη Σπάρτα Ρότερνταμ αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο προγραμματισμός δεν θα αλλάξει, παρά το γεγονός ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ άφησε εκτός Εθνικής τους Ανδρούτσο και Βρουσάι, που επίσης καλύπτουν (έστω κατά συνθήκη) την ίδια θέση με τον «Μάσου».

Αντίθετα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ζητήσει να δώσει το παρών στην έναρξη της προετοιμασίας ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος επιστρέφει από τον διετή δανεισμό του στη Φορτούνη Ντίσελντορφ και πιθανότατα θα αναζητηθεί μια μόνιμη λύση στην υπόθεσή του. Αντίστοιχη λύση φαίνεται ότι θα δοθεί και στον δανεισμό του Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς όλα δείχνουν ότι η Πόρτο, θα αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον Πορτογάλο στόπερ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μαρτίνς έχει επιλέξει να μην συμπεριλάβει στη λίστα των επιστροφών τον Πέπε Ροντρίγκες. Κάτι που δείχνει ότι δεν θεωρεί πως ο Πορτογάλος χαφ μπορεί να αποτελέσει κομμάτι των αγωνιστικών πλάνων του για τη νέα σεζόν. Αυτό, βεβαίως, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς όπως έχει γράψει εδώ και καιρο to10.gr, ο Πέπε αν και έκανε μια πολύ καλή χρονιά με τη Φαμαλικάο (37 ματς, 5 γκολ, 7 ασίστ), γίνεται προσπάθεια να πουληθεί και όχι να μείνει στον Ολυμπιακό. Και η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη…

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εισηγήσεις που ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε στη διοίκηση πριν αναχωρήσει για την Πορτογαλία για τις διακοπές του. Και όλα δείχνουν ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο. Εκτός, βεβαίως, εάν στο ενδιάμεσο προκύψουν προτάσεις κάποιον ή κάποιους από τους παραπάνω, ικανές να δελεάσουν τον Ολυμπιακό. Με τον Ραντζέλοβιτς να είναι εκείνος που έχει προκαλέσει το πιο έντονο ενδιαφέρον με την παρουσία του στην Ισπανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ