Στο… μυαλό του Αλμέιδα: Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις της ΑΕΚ

Στο… μυαλό του Αλμέιδα: Οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις της ΑΕΚ

Πολλά τα ονόματα στη κιτρινόμαυρη λίστα του Ματίας Αλμέιδα. Ποιους παίκτες τσεκάρει η ΑΕΚ και ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου από τα Σπάτα.

Μια εβδομάδα πέρασε από την αυλαία της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και τα πάντα μοιάζουν ίδια στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η ΑΕΚ γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν και οι πάντες παραμένουν μέχρι στιγμής στα πόστα τους. Το κάζο της 5ης θέσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης, που απαιτούν ριζικές αλλαγές στην ομάδα.

Και ενώ όλοι περιμένουν τις όποιες αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει σηκώσει… μανίκια με τα υποψήφια ονόματα για την ΑΕΚ να κάνουν καθημερινά παρέλαση.

Με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών, η Ένωση σκανάρει την αγορά για τις κατάλληλες προσθήκες. Είναι δεδομένο πως ο δικέφαλος θα προσπαθήσει να κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, σε μια χρονιά που θα σημαδευτεί από την ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Opap Arena.

Το χέρι θα πρέπει να μπει βαθιά στην τσέπη, προκειμένου η ΑΕΚ να μην ξανά παρουσιάσει το… χάλι της εφετινής σεζόν.

Στο κιτρινόμαυρο… μπλοκάκι

Μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ έχει κάνει δικό της τον Στίβεν Τσούμπερ. Οι κιτρινόμαυροι» κατέβαλλαν το απαραίτητο ποσό στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Ελβετός θα παραμείνει στην Ένωση μέχρι και το 2025. Παράλληλα, ανοιχτή είναι η υπόθεση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, με τον δικέφαλο να κυνηγά την υπέρβαση. Ο Πολωνός αποχαιρέτησε, αλλά η ΑΕΚ φαίνεται πως δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα.

Από εκεί και πέρα, πολλοί είναι οι παίκτες που εξετάζονται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Ελεώ Ματίας Αλμέιδα, οι περιπτώσεις από την αγορά της Λατινικής Αμερικής έχουν την τιμητική τους.

Ενας άσος που βρίσκεται στο κάδρο για την ΑΕΚ ακούει στο όνομα Μάρκο Φαμπιάν. Ο Μεξικανός επιθετικός συνυπήρξε με τον Αργεντινό τεχνικό στην Τσίβας τη σεζόν 2015/16, με διάφορα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για… επανένωση των δυο πλευρών. «Μετά την εμπειρία που είχαν στη Γκουανταλαχάρα, ο Μάρκο Φαμπιάν και ο Ματίας Αλμέιδα θα μπορούσαν να συνεργαστούν ξανά. Οι δύο πλευρές εργάζονται σκληρά για μια συμφωνία δύο ετών και η συμφωνία έχει ήδη προχωρήσει αρκετά», ανέφεραν ξένα Μέσα, με τον 32χρονο άσο να είναι στο κιτρινόμαυρο κατώφλι.

«Συμφωνία ΑΕΚ – Φαμπιάν για δύο χρόνια» | to10.gr

Διακαής πόθος του Ματίας Αλμέιδα είναι και ο Ορμπελίν Πινέδα, με τον 26χρονο άσο να βλέπει θετικά την προοπτική της ΑΕΚ.

Ο Πινέδα είναι πολυθεσίτης και αγωνίζεται με μεγάλη ευκολία σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (κυρίως «8» και «10»). Βασικό εργαλείο του Αλμέιδα στην Τσίβας, κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και το Concacaf Champions League. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιό του με τη Θέλτα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027. Πρόκειται φυσικά για μια δύσκολη περίπτωση, που απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί. Το γεγονός πως ο Μεξικανός άσος δεν έχει καταφέρει να δέσει στην ομάδα του Βίγκο (6 εμφανίσεις στη La Liga και 73 λεπτά συμμετοχής από τον Ιανουάριο) δίνει ελπίδες στην Ένωση.

Ορμπελίν Πινέδα, το πουλέν του Αλμέιδα: Τα «μάγια» στο Μεξικό, η Σίτι του Πεπ και οι χαμηλές πτήσεις στη Θέλτα (vids) | to10.gr

Παράλληλα, στην κιτρινόμαυρη λίστα βρίσκονται οι Εζέκιελ Πόνσε και Χουάνγκ Ιν Μπέομ. Τον πρώτο τον γνωρίζουν καλά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, καθώς είχε τιμήσει την κιτρινόμαυρη φανέλα τη σεζόν 2018-2019. Με 21 γκολ και 4 ασίστ, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε θραύση στην Ελλάδα και στο στρατόπεδο της Ένωσης εξετάζουν την πιθανότητα επιστροφής του.

«Η ΑΕΚ ήρθε σε επαφή με τον Πόνσε, αλλά ο επιθετικός έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η Έλτσε θα προσπαθήσει να μειώσει την οψιόν αγοράς για να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή», ανέφεραν στην Ισπανία για τον δικέφαλο και τον 25χρονο επιθετικό, σε μια υπόθεση που έχει… μπόλικο ψωμί. Ο Αργεντινός άσος ανήκει στην Σπαρτάκ Μόσχας και την εφετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ελτσε.

Μίλησε με Πόνσε η ΑΕΚ – Τι απάντησε ο Αργεντινός φορ… | to10.gr

Όσον αφορά τον Χουάνγκ Ιν Μπέομ, φέρεται να αποτελεί πρόταση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Νοτιοκορεάτης μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Ρουμπίν Καζάν στη Σεούλ FC και αρέσει στον νέο κόουτς της ΑΕΚ.

Η Ενωση, αφού ενημέρωσε τη Ρούμπιν Καζάν, πως δεν πρόκειται να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ντάρκο Γέβτιτς, έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα του Μπεόμ. Ο δικέφαλος θα προσπαθήσει να κάνει δικό του τον Νοτιοκορεάτη μέσο που είναι 30 φορές διεθνής με 5 τέρματα στο ενεργητικό του.

Την εφετινή σεζόν, ο 25χρονος κεντρικός χαφ μετράει 18 συμμετοχές με την φανέλα της ρωσικής ομάδας, με την οποία έχει πετύχει δύο γκολ και τρεις ασίστ, ενώ με την Σεούλ έχει αγωνιστεί σε 5 ματς.

Νοτιοκορεάτη μέσο πρότεινε στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα (vid) | to10.gr

Στην πόρτα της εξόδου

Πολλά είναι τα συμβόλαια που θέλει να βγάλει από… πάνω της η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να προχωρήσουν σε πολλές εκκαθαρίσεις στο ρόστερ, με τους Αντρέ Σιμόες, Ντάρκο Γέβτιτς και Γεβγέν Σάκχοφ να αποτελούν ήδη παρελθόν.

Στην black list των ανθρώπων της ΑΕΚ βρίσκονται σημειωμένα αρκετά ονόματα και το θέμα που προκύπτει είναι πόσοι και πότε θα αποχωρήσουν από τον δικέφαλο.

Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ και Μπακάκης είναι με το ένα πόδι εκτός Σπατών, με την ΑΕΚ να αναζητά τις κατάλληλες συμφωνίες. Το μέλλον των «8» μπορεί να μοιάζει κάτι παραπάνω από δυσοίωνο, αλλά μόνο εύκολη υπόθεση αποτελεί η «κιτρινόμαυρη» απαλλαγή.

Μπάχαλο στην ΑΕΚ: Ο Βράνιες έφυγε από την Ελλάδα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό | to10.gr

Ξεχωριστές είναι οι περιπτώσεις των Πέτρου Μάνταλου και Νόρντιν Άμραμπατ. Οι δηλώσεις του Ελληνα μεσοεπιθετικού μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό «φωτογράφισαν» το τέλος από την Ένωση, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη.

Αναμφίβολα θα υπάρξουν συζητήσεις επί συζητήσεων με τον Μάνταλο, ενώ θα πρέπει να ξεδιαλύνει το τοπίο και με τον Αμραμπατ. Ο Μαροκινός άσος είχε ρίξει βόμβα… αποχώρησης μέσω τηλεοπτικού δικτύου και όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει στην ΑΕΚ της Opap Arena και η επαφή των δυο πλευρών αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα πάντα.

Ο Άμραμπατ και η λεπτομέρεια της βραδιάς που δείχνει το πρόβλημα της ΑΕΚ | to10.gr

Την επομένη του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, μεταγραφές και αποχωρήσεις απασχολούν την ΑΕΚ. Πολλά τα σενάρια και οι φήμες, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ