Η ΑΕΚ δεν κάνει τρίτη φορά το ίδιο λάθος

Η ΑΕΚ δεν κάνει τρίτη φορά το ίδιο λάθος

Με Γιώργο Γιακουμάκη και Τάσο Μπακασέτα, η ΑΕΚ την... πάτησε για τα καλά. Δε θέλει να συμβεί το ίδιο και με την περίπτωση του Γιώργου Αθανασιάδη...

Καλοκαίρι του 2021. Η ΑΕΚ παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού στη Σέριφ τον Γιώργο Αθανασιάδη. Ο Ελληνας τερματοφύλακας δεν ήταν στα πλάνα του τότε προπονητή (Βλάνταν Μιλόγεβιτς), βρίσκοντας τελικά… καταφύγιο στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων των δυο πλευρών, ο 29χρονος γκολκίπερ κατέληξε στην αγκαλιά των Μολδαβών για ένα έτος με ενοίκιο 200.000 ευρώ. Μάλιστα, στην αρχή η Σέριφ είχε ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων 250.000 ευρώ για την αγορά του Αθανασιάδη. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση, με το deal να κλειδώνει στον δανεισμό.

Λίγους μήνες μετά και με τη σεζόν να ολοκληρώνεται, ο Γιώργος Αθανασιάδης λατρεύεται σαν… Θεός στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Ήταν μια ονειρική χρονιά για τον Θεσσαλονικιό τερματοφύλακα που ολοκληρώθηκε με δύο κούπες. Πρωτάθλημα και Κύπελλο κατέληξαν στη Σέριφ, με τη συμβολή του 29χρονου να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική. Κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, κατέγραψε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας και 22 clean sheets. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις πολύ καλές εμφανίσεις του στους ομίλους του Champions League κόντρα στα μεγαθήρια. Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Σαχτάρ τα βρήκαν σκούρα με τον Γιώργο Αθανασιάδη, που αποτελεί πλέον talk of the town στη Μολδαβία.

Η Σέριφ σόκαρε τη Ρεάλ με τον Αθανασιάδη να κάνει το ματς της ζωής του – Σούπερ και ο Κολοβός (vids)

Και ερχόμαστε λοιπόν στο… τώρα. Τι θα κάνει η ΑΕΚ με την περίπτωσή του; Πολλές οι ανοιχτές υποθέσεις για τον δικέφαλο, με τον Γιώργο Αθανασιάδη να συμπεριλαμβάνεται στο κάδρο. Ασφαλώς, ο Ματίας Αλμέιδα θα τσεκάρει τον Έλληνα γκολκίπερ. Ο 29χρονος θα πάρει το δρόμο για τα Σπάτα και οποιαδήποτε απόφαση, θα παρθεί από κοινού με τον Αργεντινό τεχνικό.

Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται το επόμενο χρόνο, μοιάζει δεδομένο πως η ΑΕΚ θα αναζητήσει το κατάλληλο deal, που θα αποφέρει και αρκετά χρήματα στο «κιτρινόμαυρο» ταμείο. Στο στρατόπεδο της Ένωσης δεν είναι διατεθειμένοι να την ξαναπατήσουν. Σε δυο τρανταχτές περιπτώσεις, ο δικέφαλος δε ζύγισε σωστά τα δεδομένα, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως καταστροφικά.

Στην ΑΕΚ με Αθανασιάδη δεν ηθελαν να την πάθουν αλά Μπακασέτα, Γιακουμάκη! Ερχεται τωρα η Σεριφ να τον αγοράσει αλλά... | overfm.gr

Το διπλό λάθος με Γιακουμάκη και Μπακασέτα

Γιώργος Γιακουμάκης και Τάσος Μπακασέτας. Δύο Έλληνες παίκτες που διέπρεψαν στο εξωτερικό. Σε Σκωτία και Τουρκία αντίστοιχα. Και οι δυο τους παίκτες, είχαν μια κοινή συνισταμένη. Την ΑΕΚ. Συμπαίκτες στην Ένωση, πρωταθλητές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και οι δυο τους όμως, τράβηξαν χωριστούς δρόμους, με τους ανθρώπους της ομάδας να τους βγάζουν στο… σφυρί.

Η ΑΕΚ δεν υπολόγισε σωστά τις καταστάσεις, προχωρώντας σε ένα διπλό «εγκληματικό» λάθος, που το βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Τα «κιτρινόμαυρα» σφάλματα είναι αμέτρητα τα τελευταία χρόνια. Ώρες ολόκληρες χρειάζεται κανείς για να τα καταγράψει. Άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση του αντικειμένου, συμπαρασέρνουν τον δικέφαλο σε δύσβατα μονοπάτια. Κάπως έτσι, Μπακασέτας και Γιακουμάκης βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη εκτός ομάδας και τώρα, βάζουν τα… γυαλιά στους «κιτρινόμαυρους».

Το καλοκαίρι του 2019, ο Μιγκέλ Καρντόσο ανέλαβε το τιμόνι της Ένωσης, φέρνοντας στην Ελλάδα τη μισή Πορτογαλία. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ζήτησε μεταγραφή, με την ΑΕΚ να τον πουλάει στην Αλάνιασπορ με ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ. Ουσιαστικά, οι Τούρκοι πήραν «κοψοχρονιά» ένα «κιτρινόμαυρο» περιουσιακό στοιχείο. Για την αξία του και την προσφορά του στην ομάδα, τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της Ένωσης ήταν πολύ λίγα.

Ο Μπακασέτας υπενθυμίζει στην ΑΕΚ το λάθος του 2019… | to10.gr

Λίγα χρόνια μετά, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας βγάζει… μάτια στην Τουρκία, ανεβάζοντας κατακόρυφα την χρηματιστηριακή του αξία. Ο 28χρονος μεταπήδησε (5 εκατ. ευρώ) στην Τράμπζονσπορ και άπαντες στην Τραπεζούντα πίνουν νερό στο όνομά του. Ο «Μπάκα» έκανε παπάδες, οδηγώντας την «Τράμπζο» στη γη της Επαγγελίας και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 46 ολόκληρα χρόνια. Και κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύτηκε στα 10 εκατομμύρια, με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βρίσκεται στο κατώφλι του.

Και πάμε και στον Γιώργο Γιακουμάκη. Τον Αύγουστο του 2020, βρέθηκε στην «κιτρινόμαυρη» πόρτα της εξόδου. Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας επιθετικός πήρε μπόλικες ευκαιρίες στην ΑΕΚ. Σημείωσε μόλις 3 γκολ σε 48 αναμετρήσεις, με τους ανθρώπους της Ένωσης να αποφασίζουν πως έφτασε η στιγμή για να χωρίσουν οι δρόμοι των δυο πλευρών.

Ο δικέφαλος έβγαλε στη «βιτρίνα» τον Κρητικό φορ, με τη Φένλο να τον κάνει δικό της έναντι μόλις 200.000 ευρώ. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο υπήρξαν και κάποιοι μικροί πανηγυρισμοί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο για το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν.

Τα όσα απίθανα (29 γκολ σε 33 ματς) κατάφερε στην Eredivisie του εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τη Σκωτία και τη Σέλτικ. Το νωθρό ξεκίνημα έδωσε τη σκυτάλη στην… απογείωση. Mε 17 τέρματα σε 29 αναμετρήσεις, ο Κρητικός φορ συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή των Κελτών στην κορυφή της Σκωτίας.

Δύο παίκτες που έκαναν παπάδες στο εξωτερικό (και) την εφετινή σεζόν, έφεραν στα ταμεία της ΑΕΚ μόλις 700.000 ευρώ. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο χτυπούν το κεφάλι τους στον… τοίχο με τα λάθη των τελευταίων χρόνων. Και η υπόθεση του Γιώργου Αθανασιάδη τα φέρνει ξανά στην επιφάνεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ