Καμαρά: Γιατί ο Μαρτίνς επιμένει για έναν επιθετικό των 10 γκολ

Καμαρά: Γιατί ο Μαρτίνς επιμένει για έναν επιθετικό των 10 γκολ

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι στον δρόμο για το λιμάνι. Και η απόκτηση του αποτελεί 100% επιλογή του προπονητή. Γιατί…

Θα γίνει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό; Θα φανεί. Και η… δεύτερη να είναι πάντως η ουσία δεν αλλάζει. Ο επιθετικός του Άρη, είναι ο πρώτος που έχει την τελική έγκριση να αποκτηθεί. Και μάλιστα η ιστορία του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς πρόκειται για μια επιλογή 100% του προπονητή.

Ούτε οι σκάουτερ, ούτε ατζέντηδες, ούτε η διοίκηση, ούτε κάποιος άλλος. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ζήτα μετ επιτάσεως. Και το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεδιάσκεψη που επί της ουσίας άνοιξε την πόρτα της υλοποίηση του σχεδιασμού, ο Πορτογάλος επέμεινε ξανά. Θέλει τον Καμαρά, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο rotation της επίθεσης.

Γιατί ο 52χρονος είναι τόσο επίμονος για αυτή την Super League κίνηση; Εν πολλοίς για έναν λόγο. Διότι είναι σχεδόν απίθανο να βρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα έναν ποδοσφαιριστή που κινείται στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, ικανό να βοηθήσει ουσιαστικά στα δύο πλάνα του Ολυμπιακού. Εκείνου που αφορά στις εγχώριες υποχρεώσεις. Και εκείνο που απαιτεί άλλα χαρακτηριστικά, στα κύπελλα Ευρώπης.

Ποιος ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έβαλε τον προπονητή του Ολυμπιακού  σε αυτό το… mood; Ο Γιώργος Μασούρας. Μια από τις πιο πετυχημένες Super League μεταγραφές στην εποχή Μαρινάκη για τους πρωταθλητές. Και ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας.

Τι έχει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στην αγωνιστική «φαρέτρα» του; Βασικά την ικανότητα να παίξει σε παραπάνω από μια θέσεις. Μπορεί να σταθεί στην κορυφή και με κινήσεις προς τα έξω να ανοίξει χώρους χαλώντας την αμυντική ισορροπία του αντιπάλου.

Μπορεί να λειτουργήσει σαν περιφερειακός έχοντας την ικανότητα να κρατήσει την πίεση ψηλά (όπως έκανε την περασμένη σεζόν ο Αγκιμπού Καμαρά).

Μπορεί όμως και να «ολοκληρώνει» έναν 4-4-2 επιθετικό σχηματισμό για τον Ολυμπιακό, ξεκινώντας από τα πλάγια. Παίζοντας από έξω προς τα μέσα και πατώντας περιοχή. Για αυτό το τελευταίο ας θυμηθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού πως χρησιμοποίησε τον Τικίνιο ο Μαρτίνς, από τον αριστερό διάδρομο. Ειδικά σε εκείνο το περίφημο ματς με την Φενέρ στην Πόλη. Ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του Βραζιλιάνου με την ερυθρόλευκη.

Ο Καμαρά πιέζει πάρα πολύ καλά το αντίπαλο build up. Έχει γεμάτους όλους τους «δείκτες» που ψάχνουν οι προπονητές για τους επιθετικούς σε κατάσταση «πίσω από τη μπάλα». Δεν έχει τραυματισμούς. Και ήταν ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Super League σε καταστάσεις «χωρίς τη μπάλα».

Το βασικό report ξεκαθαρίζει πως δεν είναι κάποιος που μπορεί να γίνει το επόμενο «αστέρι» του Ολυμπιακού. Μπορεί όμως σίγουρα να γίνει η επόμενη μεγάλη «αδυναμία» του προπονητή. Και το «γαλλικό» κλειδί που θα συνδράμει ουσιαστικά στο να γίνουν λειτουργικοί μια σειρά από διαφορετικοί σχηματισμοί.

Ένας ποδοσφαιριστής που τα χαρακτηριστικά του είναι «συμπληρωματικά» σε μια καλή επιθετική γραμμή. Κάποιος που θα θυμίσει με έναν τρόπο τον Μιγκέλ Γκερέρο που η αλήθεια είναι ότι η προσφορά του στη season 1 του Μαρτίνς δεν εκτιμήθηκε ανάλογα γιατί δεν είχε «γκολ».

Με τον Ελ Αραμπί παρόντα (καθώς όλα δείχνουν ότι λογικά θα μείνει) το γκολ παραμένει βασική δουλειά άλλου. Και αυτό ο Μαρτίνς –που έχει ζητήσει την παραμονή του Μαροκινού- λογικά το έχει υπολογίσει. Εξ ου και η επιμονή για τον 27χρονο άσο του Άρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ