Ο επόμενος ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα είναι μία άλλη ομάδα

Ο επόμενος ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα είναι μία άλλη ομάδα

Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2022-23 δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό. To10 βάζει κάτω τα δεδομένα και σας δίνει μία πρώτη γεύση για την ομάδα που σχεδιάζουν Λουτσέσκου και Μπότο.

Για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Παρά την εξαιρετική πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, εντός των τειχών η χρονιά ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο και με τη διαφορά από τον πρωταθλητή να είναι χαώδης. Το πρόβλημα βέβαια για τον Δικέφαλο είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τον προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού.

Το ρόστερ έμεινε γυμνό σε ποσότητα και ποιότητα σε πολλές θέσεις, κάτι που φάνηκε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε και χάλασε την καλή εικόνα που είχε φτιάξει τον χειμώνα. Απ’ ότι φαίνεται όμως οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν μυαλό και φέτος… μαγειρεύουν πριν πεινάσουν.

Με την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με πέρσι να είναι η παρουσία αθλητικού διευθυντή, στον ΠΑΟΚ έχουν σηκώσει μανίκια πολύ πριν το τέλος της περσινής σεζόν και μπορεί να πει κανείς πως είναι μπροστά σε προγραμματισμό από τις άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο, σε συνεργασία με τη διοίκηση, έχουν ήδη βάλει σε εφαρμογή το πλάνο που προβλέπει αισθητή μείωση του μέσου όρου ηλικίας και ανανέωση του ρόστερ (με προσθήκη παικτών κυρίως μεταξύ 22 και 26 ετών) που οδήγησε την ομάδα τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα γίνονται και αναμένεται να γίνουν ώστε ο ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν να μην έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Αυτοί που δεδομένα φεύγουν

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ο πρώτος που αποχαιρέτησε. Μετά από πέντε χρόνια στην Τούμπα, ο διεθνής τερματοφύλακας αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ αφού δεν ήταν στα πλάνα της ομάδας για τη νέα σεζόν. Άλλη μία παλιοσειρά που έβγαλε την ασπρόμαυρη, είναι ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε μπει στο περιθώριο κατά τη διάρκεια της σεζόν και πλέον, μετά από έξι χρόνια, αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι δανεικοί Τσούμπα Άκπομ και Αλεξάντρου Μιτρίτσα δεν πρόκειται να συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ ο οποίος πάει γι’ άλλα ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Σίντκλεϊ, με τον Δικέφαλο να μην έχει καμία διάθεση καταβολής της ρήτρας του στην Ντιναμό Κιέβου.

Ποιοι είναι στον «αέρα»

Ακόμη ένα συμβόλαιο που ολοκληρώθηκε αυτό το καλοκαίρι, είναι εκείνο του Χοσέ Κρέσπο. Ο Ισπανός αμυντικός έφυγε για την Ισπανία χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο από τον ΠΑΟΚ και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με πιθανότερο αυτό της αποχώρησης. Ήδη φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη από άλλες ομάδες, με τους «ασπρόμαυρους» να είναι πιθανό να του καταθέσουν πρόταση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ικανοποιεί οικονομικά τον παίκτη. Στον… αέρα είναι και ο Στέφαν Σβαμπ που μένει ελεύθερος και δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί με την περίπτωσή του.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτελεί επίσης ένα ερωτηματικό, με τον ΠΑΟΚ να του έχει καταθέσει πρόταση, αλλά ακόμη να μην υπάρχει κάτι οριστικό ενώ για ακόμη ένα καλοκαίρι, ανοιχτό είναι το θέμα με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, ωστόσο φαίνεται πως και φέτος θα υπάρξει τελικά happy end και ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο στην Τούμπα.

Στη… βιτρίνα

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα, όλοι είναι προς πώληση με το κατάλληλο αντίτιμο. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ που έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του για τους οποίους θα ήταν ανοιχτός σε συζήτηση για να τους παραχωρήσει. Αντόνιο Τσόλακ, Λεό Ζαμπά και Ντόουγκλας Αουγκούστο, με τους δύο τελευταίους να μπαίνουν και στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, είναι τρεις περιπτώσεις από τις οποίες στον ΠΑΟΚ ιδανικά θα ήθελαν να απαλλαγούν αν έρθει κάποια πρόταση.

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Τέιλορ και Μουργκ. Και οι δύο παίκτες δεν έχουν ικανοποιήσει με την απόδοσή τους και ο Μπότο θα ψαχτεί για να τους πουλήσει ή έστω να τους παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού αφού δεν φαίνεται να υπολογίζονται από τον Λουτσέσκου.

Αυτοί που ήρθαν κι αυτοί που έρχονται

Ο Νίκολας Κουαλιάτα είναι η πρώτη επίσημη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, με τον 22χρονο μέσο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο. Ο επόμενος που θα ανακοινωθεί θα είναι ο Πορτογάλος αμυντικός, Ράφα Σοάρες, που έχει ήδη βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο και θα ακολουθήσει ο Ιβάν Νάσμπεργκ για τον οποίο ο Μπότο αποκάλυψε πως και αυτός έχει ήδη υπογράψει.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε πως ο Δικέφαλος αγόρασε τα δικαιώματα του Ζοάν Σάστρε από τη Μαγιόρκα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει δικό του τον Ισπανό αμυντικό για τέσσερα χρόνια. Έτσι κλείνουν πολύ νωρίς μέσα στο καλοκαίρι τέσσερις σημαντικές υποθέσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις του.

Όσο για τα προσεχώς, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στις τελικές συζητήσεις για την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα, Ντομινίκ Κοτάρσκι, ενώ προσπαθεί να κλείσει και τη μεταγραφή του 25χρονου κεντρικού αμυντικού, Μάρκο Ρέντε. Αυτές οι δύο περιπτώσεις φαίνεται να είναι οι πιο προχωρημένες, με τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτάζουν παράλληλα σε διάφορα μέτωπα και να θέλουν να έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι του ρόστερ μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Θυμίζουμε πως την 21η του Ιούνη είναι το πρώτο ραντεβού για τη νέα αγωνιστική περίοδο και από 27 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ