Ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και το πλάνο με τους στόπερ

Ο Μανωλάς, ο Σωκράτης και το πλάνο με τους στόπερ

O Μανωλάς, ο Σωκράτης, ο Σισέ και η άποψη του Μαρτίνς για την πιο «γεμάτη» θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών

Από τη μια οι δύο καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί που εμφανίστηκαν την τελευταία 15ετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κώστας Μανωλάς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και οι συστάσεις που δεδομένα είναι… περιττές. Από την άλλη ο περσινός MVP Παπ Αμπού Σισέ. Και ανάμεσά τους ο Ουσεϊνού Μπα, ο αρχηγός Αβραάμ Παπαδόπουλος -που αν το θέλει- θα συνεχίσει και δύο νεαροί (Πέτρος Μπαγκαλιάνης, Ετιέν Κινκουέ) που ήδη ειδοποιήθηκαν πως θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο. Ναι, οι μέρες είναι μεταγραφικές. Αυτό όμως διαβάζεται και ανάποδα. Και να είστε βέβαιοι ότι για τα μοναδικά τετραγωνικά του αγωνιστικού χώρου που ο Πέδρο Μαρτίνς, δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή το ενδεχόμενο ενίσχυσης είναι εκείνα που σχετίζονται με τη καρδιά της άμυνας.

Ηγέτες

Περιμένει ο Πορτογάλος τεχνικός με μεγάλο ενδιαφέρον να δει μαζί Μανωλά και Σωκράτη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ποντάροντας πολλά στη συνύπαρξη τους. Στις παραστάσεις, την ποιότητα, την εμπειρία τους. Και επί της ουσίας υπολογίζει η νέα αγωνιστική version του Ολυμπιακού να ξεκινά από αυτή τη συνεργασία. Οι δύο τους μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ και πίσω από τον ξεκούραστο και ανανεωμένο Γιάν Εμβιλά που επιτέλους έπειτα από μια διετία πήρε τις απαραίτητες ανάσες. Ένα τετράγωνο που αυτομάτως δίνει άλλες δυνατότητες αλλά και άφθονα «ηγετικά χαρακτηριστικά» στη βασική αμυντική λειτουργία του πρωταθλητή. Στην σημαντικότερη όλων με θέα στον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν: Τους προκριματικούς του Champions League. Θυμίζουμε ότι τη σεζόν 2019-20 (με Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ) αλλά και τη σεζόν 2020-21 που ο Ολυμπιακός πέρασε αυτή τη διαδικασία με επιτυχία, δέχθηκε σε οκτώ ματς ένα γκολ (και πέτυχε 15), όταν πέρσι στα δύο ματς με τη Λουντογκόρετς -από όπου και αποκλείστηκε- δέχθηκε τρία!

EUROPA LEAGUE 2021-2022 / ΟΣΦΠ – ΑΝΤΒΕΡΠ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Η ιδέα, ολοκληρωμένη

Και όλα αυτά, όταν στην εξίσωση υπάρχει ο Παπ Αμπού Σισέ που πέρσι πραγματικά έκανε βήματα εμπρός στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τον Ολυμπιακό. Φυσικά υπολογίζεται ως το «τρίτο στοιχείο» στο rotation των βασικών ο Σενεγαλέζος. Πρόκειται όμως για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο ήδη ενδιαφέρονται αρκετοί σύλλογοι από το εξωτερικό. Και εδώ έχει ενδιαφέρον μια επιπλέον πληροφορία του ρεπορτάζ. Διότι φέρεται ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμη και μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να μην συζητά για κάποια προσθήκη στην καρδιά της άμυνας. Μια απόδειξη του πόσο ποντάρει σε Μανωλά και Σωκράτη. Την ίδια στιγμή και η άκρη του νήματος σε μια ολοκληρωμένη ιδέα που περνά από την εμπιστοσύνη στον Ουσεϊνού Μπα και την πρόθεση αξιοποίησης των νέων πολύ ταλαντούχων κεντρικών αμυντικών που υπάρχουν στον Ρέντη.

Όπως… παλιά

Στον Πέτρο Μπαγκαλιάνη  που ήδη φέτος δόθηκαν κάποιες πρώτες ευκαιρίες. Και στον θηριώδη Ετιέν Κινκουέ που αποκτήθηκε πέρσι από την Ίντερ, πέρασε μια χρονιά προσαρμογής στην ομάδα Β΄ και περιμένει και εκείνος το επόμενο βήμα. Είναι αυτά τα παιδιά και ένας από τους επιπλέον λόγους που επιθυμεί και την παραμονή του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Του αρχηγού που μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη τους. Για την ιστορία: Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά με «ελληνικό δίδυμο» στην καρδιά της άμυνας ήταν τη σεζόν 2013-14. Τότε που με τον Κώστα Μανωλά και τον Δημήτρη Σιόβα (που δυστυχώς τραυματίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν) οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν ως τους «16» του Champions League. Και το αμέσως προηγούμενο «ελληνικό δίδυμο»; Είναι εκείνο του Παρασκευά Άντζα και του Αβραάμ Παπαδόπουλου τη σεζόν 2008-09 υπό τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ