Θουμπιθαρέτα: Ο καλός φίλος του Ερνέστο, που παίρνει πτυχίo από το Columbia και βλέπει το ποδόσφαιρο σαν τη μόδα (pics)

Θουμπιθαρέτα: Ο καλός φίλος του Ερνέστο, που παίρνει πτυχίo από το Columbia και βλέπει το ποδόσφαιρο σαν τη μόδα (pics)

Λάτρης του δόγματος: «Σκέψου τολμηρά. Προκάλεσε πάντα τον εαυτό σου». Ενας άνθρωπος που θέλει πάντα να εξελίσσει τις γνώσεις του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων - Η σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

Ο Ολυμπιακός εξελίσσεται και βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Σε ποδοσφαιριστές, αλλά και στελέχη. Οι Ερυθρόλευκοι από τότε που ανέλαβε τα ηνία τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης, βαδίζουν πάνω σε ευρωπαϊκά επίπεδα, έχοντας αφήσει έτη φωτός πίσω τους τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Όπως έχετε ενημερωθεί από to10.gr, οι πρωταθλητές στο πλαίσιο αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού τους τμήματος έχουν αποφασίσει να προσθέσουν στο οργανόγραμμά τους νέα πρόσωπα. Παράγοντες από το υψηλότερο επίπεδο. Πρόσωπα με γνώσεις και εμπειρία από τις κορυφαίες διοργανώσεις, που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν. Να βελτιωθούν.

Ψάχνουν για παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση κορυφαίων ομάδων και σημαντική παρουσία σε συλλόγους της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενας από αυτούς είναι χωρίς αμφιβολία ο Αντονι Θουμπιθαρέτα. Ο καλός φίλος του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ένα όνομα που αποκάλυψε χθες το βράδυ to10.gr. Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, ο οποίος τίμησε τον σύλλογο της Βαρκελώνης τόσο ως παίκτης (σ.σ τερματοφύλακας) όσο και ως παράγοντας από τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου. Ενας παράγοντας που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο, έχοντας εργαστεί επίσης σε Αθλέτικ Μιλμπάο και Μαρσέιγ.

Ενας άνθρωπος που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να βελτιώνει τις γνώσεις του. Εντός και εκτός ποδοσφαίρου, αφού παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα που διοργανώνει το πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ), για να πάρει μεταπτυχιακό στην οικονομική διαχείριση.

«Πρέπει να ενώσουμε το ποδόσφαιρο με τα οικονομικά. Η δουλειά μου είναι σαν τη μόδα. Πρέπει να είσαι έξι μήνες μπροστά, αλλά χωρίς να ξεχνάς την καθημερινότητα. Όλα είναι αλληλένδετα. Συνδέονται μεταξύ τους. Είναι ένα σύνολο και πρέπει να μπορείς να ηγηθείς σε όλα, ολοκληρωτικά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε πριν από λίγες μήνες στην Ισπανία, δείγμα της επιθυμίας του να βελτιώνεται συνεχώς και να εξελίσσει τις γνώσεις του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ενας από τους καλύτερους φίλους του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τους δύο άνδρες να έχουν συνεργαστεί στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όταν ο Τσινγκούρι ήταν προπονητής στους Βάσκους.

Ενας σύλλογος που έχει σημαδέψει αμφότερους. «Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πάντα έλεγε ότι το πιο δύσκολο μέρος για να δουλέψεις είναι το… σπίτι σου. Η ομάδα που αγάπησες. Γιατί δεν είναι μόνο η δουλειά σου, αλλά είναι σαν την οικογένειά σου. Όταν βγαίνεις έξω, έρχονται και σου μιλάνε όλοι. Σου λένε τι πρέπει να κάνεις. Είναι πρόσθετη πίεση. Αν με καλούσε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα πήγαινα σίγουρα. Μου αρέσει η φιλοσοφία του συλλόγου», είχε αναφέρει μιλώντας στη Marca ο Αντονι Θουμπιθαρέτα. Ενας άνθρωπος που είναι λάτρης του δόγματος: «Σκέψου τολμηρά. Προκάλεσε πάντα τον εαυτό σου».

Ο 60χρονος είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και να συζητάει δια ζώσης με τους παράγοντες των ομάδων που υπηρετεί, προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα που υπηρετεί. «Δεν είναι εύκολο να διοικείς έναν σύλλογο στον οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται από ανθρώπους που βρίσκονται μακριά. Ουσιαστικά, να μην έχεις καμία σχέση με αυτόν που αποφασίζει. Συμβαίνει πολύ συχνά πλέον στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι το καλύτερο», είχε αναφέρει ο πολύπειρος Ισπανός παράγοντας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ