Η «επιστροφή» του Καμπελά, ο Ελ Αραμπί και το παζλ δεξιά

Η «επιστροφή» του Καμπελά, ο Ελ Αραμπί και το παζλ δεξιά

Ο Ρεμί Καμπελά επιστρέφει στην κουβέντα την στιγμή που ο Ολυμπιακός σκέφτεται σοβαρά Κόουτο+1 για το δεξί άκρο της άμυνας

Το όνομα Ρεμί Καμπελά δεν είναι άγνωστο στο ερυθρόλευκο κοινό. Ούτε γενικώς, αλλά ούτε και ειδικώς αν αναλογιστεί κανείς τον μεταγραφικό θόρυβο που σήκωσε εκεί γύρω στον Μάρτη με την πρόωρη αποχώρηση του από την Κράσνονταρ και την παρουσία του στην αγορά των ελεύθερων.

Και δεν είναι απαραίτητο να προκύπτει μόνο σε αναφορές του παρελθόντος. Μπορεί κάλλιστα να επανέλθει δυναμικά. Να γίνει δηλαδή του παρόντος αλλά και του… μέλλοντος. Γιατί; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 32άχρονος μέσο-επιθετικός βρίσκεται  εκ νέου στο προσκήνιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Θέλει ο Ολυμπιακός έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Ματιέ Βαλμπουενά (ανεξάρτητα αν ο 37χρονος λογικά θα ανανεώσει). Κάποιον που να μπορεί να αγωνιστεί και σαν winger αλλά και σαν επιτελικός αναλαμβάνοντας την ευθύνη σε ένα μεγάλο μέρος της δημιουργίας αλλά και στην υπόθεση γκολ. Και κάπως έτσι ένα φλερτ που είχε μπει στον πάγο, είναι ξανά στο τραπέζι.

Ο Ρεμί Καμπελά  αν μη τι άλλο διαθέτει το «πακέτο»: Επιβεβαιώνεται  από τους αριθμούς του. Καριέρα με 79 γκολ και 51 ασίστ σε ομάδες όπως η Μονπελιέ (στην οποία επέστρεψε για μερικές εβδομάδες ως τη λήξη της σεζόν 2021-22), η Σεντ Ετιέν, η Μαρσέιγ, η Νιουκάστλ, η Κράσνονταρ. Και βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται ξανά «ελεύθερος». Η Μονπελιέ θέλει να τον κρατήσει. Όπως ασχολούνται με την περίπτωση του μια σειρά από Γαλλικές ομάδες. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θέλει και ο ίδιος να παραμείνει στα παλιά του λημέρια. Ούτε καν στην πατρίδα του.

«Δεν υπολογίζω την ηλικία. Όσο υπάρχει όρεξη θα συνεχίσω να παίζω. Η ηλικία δεν σημαίνει τίποτα και θα δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Στη Ρεάλ ο Μπενζεμά ή ο Μόντριτς δεν είναι πλέον 20 ετών, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να έχουν πολύ καλή απόδοση. Αν στα 35 σου είσαι ανώτερος από έναν 20 ετών γιατί να μην ξεκινάς; Η ημερομηνία γέννησης δεν πρέπει να καθορίζει την παρουσία σας στο γήπεδο ή στον πάγκο», ανέφερε ο 32χρονος άσος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες. Και μένει να δούμε αν μπορεί τα λόγια του να έχουν… ελληνική μετάφραση.

Βεβαίως με βάση το ρεπορτάζ προηγούνται άλλα στον Ολυμπιακό. Βασικά η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιουσέφ Ελ Αραμπί που αναμένεται να επιστρέψει αύριο στην χώρα μας. Και κατ επέκταση όσα οι πρωταθλητές έχουν κατά νου να υλοποιήσουν με θέα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ψάχνει βασικό δεξιό μπακ ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά φαίνεται πως ψάχνει και το απαραίτητο «μπακ-απ» για το rotation της θέσης.

Όλα συνηγορούν ότι θέλει ως ότου η ομάδα αναχωρήσει για την Αυστρία (22/6) να έχει ξεμπερδέψει με αυτή την αναζήτηση. Και φυσικά πως δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο να έχει λυθεί το θέμα και συντομότερα. Με βάση το ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στο Νο 1 της αναζήτησης τον Γιαν Κόουτο. Τον 20χρονο Βραζιλιάνο που ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι. Κυκλοφορεί μάλιστα η πληροφορία πως ήδη έχει ανοίξει συζήτηση με τους Άγγλους για τον δανεισμό του νεαρού.

Στη λίστα των πρωταθλητών είναι ακόμη ο Γκονζάλο Άβιλα της Χάντερσφιλντ αλλά και ο Τόμας Εστέβες της Πόρτο που εάν και εφόσον προορίζεται για «μπακ-απ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ