Ο Ολυμπιακός έφερε και το «διαμάντι» από την Τσεχία (Vids)

Ο Ολυμπιακός έφερε και το «διαμάντι» από την Τσεχία (Vids)

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και ο Ντένις Αλίγιαγκιτς. Ο 19χρονος Τσέχος σέντερ φορ υπογράφει για 3 χρόνια και εντάσσεται στην ομάδα Β.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να φέρνει στην Ελλάδα τον έναν ποδοσφαιριστή μετά τον άλλον τις τελευταίες μέρες. Οι ερυθρόλευκοι μετά τη «βόμβα» με τον Σιμέ Βρσάλικο και την άφιξη του Γκονζάλο Άβιλα το μεσημέρι της Δευτέρας, φέρνει στην Αθήνα και τον 19χρονο Τσέχο επιθετικό, Ντένις Αλίγιαγκιτς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονταν σε επαφές με τη Σλάβια Πράγας εδώ και μέρες, όπως έχετε διαβάσει μέσα από to10.gr και τελικά συμφώνησαν για την αγορά του «διαμαντιού» από την Τσεχία.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός τα βρήκε με τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας καταβάλλοντας το ποσό των 350.000 ευρώ και δίνοντας και ένα 20% ως ποσοστό επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή σε ενδεχόμενο μελλοντικής πώλησης.

Από εκεί και πέρα, ο νεαρός Τσέχος στράικερ που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, αφού περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά και εργομετρικά τεστ.

Ο Αλίγιαγκιτς εντάσσεται σε πρώτη φάση στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, όμως αναμένεται τα μάτια του Πέδρο Μαρτίνς να είναι πάνω του, μιας και πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ, που έχουν στα χέρια τους πλέον οι ερυθρόλευκοι.

Όσον αφορά τα προσόντα του, ο Τσέχος πέρα την κορυφή της επίθεσης, μπορεί να αγωνιστεί και σαν εξτρέμ, ενώ την τελευταία σεζόν είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Σλόβαν Λίμπερετς. Στο πρώτο μισό της σεζόν έπαιξε στην Βλάσιμ και ήταν πρώτος σκόρερ στη Β κατηγορία με 10 γκολ (και τρεις ασίστ) σε 14 παιχνίδια (στα 11 βασικός), συν άλλα τέσσερα γκολ σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου, κάνοντας μεγάλο…θόρυβο.

Ο Αλίγιαγκιτς είναι διεθνής με ομάδα Κ19 την Τσεχία και πρόσφατα κλήθηκε στην εθνική Ελπίδων, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Με τη Σλόβαν Λίμπερετς έπαιξε κατά κύριο λόγο με τη δεύτερη ομάδα, ωστόσο είχε πέντε συμμετοχές και με την πρώτη ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ